Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Κολιός στον φούρνο, λαδολέμονο

Φάτε κολιό, είναι ένα ψάρι με γεύση, καλά λιπαρά, λίγα αγκάθια.
Εχει κι άλλα θετικά: στοιχίζει φθηνά και κάνει πολύ καλό στην υγεία.
Κολιός στον φούρνο, λαδολέμονοΥλικά
  • 4 κολιούς καθαρισμένους
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι και φρέσκια ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, κόψτε τα ντοματίνια στα δύο, κόψτε σε φετούλες το λεμόνι
  • Τοποθετήστε ένα λαδόχαρτο σε ταψάκι, βάλτε τα ψαράκια
  • Απλώστε παντού το κρεμμύδι, το λεμόνι, τα αρωματικά, τα ντοματίνια και το σκόρδο με τη φλούδα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι καθώς και 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ψήστε για 10-15 λεπτά, ανάλογα το πάχος

Μπορείτε στο μεταξύ να ρίξετε σε ένα τηγάνι ροδέλες κολοκύθι, μελιτζάνες και ντομάτες (με τη σειρά, λίγα λίγα) ώστε να συνοδεύσετε τα ψάρια σας με υπέροχα ψητά λαχανικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mήν μας τρελλαίνεις Παρασκευοβραδυάτικα ! Φάτε μάτια ψάρια !

Ανώνυμος είπε...

Παντως δεν ειναι τετοια ψαρια...