Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ὑπόλογοι ἐμεῖς γιὰ τοὺς τίτλους τέλους


Ντροπή μας; Ασφαλώς!
Η Ελλάδα δήλωσε πρωτογενή πλεονάσματα 6,9 δις €, οπότε υπερκάλυψε τους τόκους των δανείων της ύψους 6,02 δις € το 2016, κατά περίπου 900 εκ. € – με την βοήθεια προφανώς της υπερβολικής φορολογήσεως, αφού δεν υπήρξε ανάπτυξη.
Λογικά λοιπόν το δημόσιο χρέος θα έπρεπε να μειωθεί κατά το ίδιο ποσόν (900 εκ.). Εν τούτοις, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 3,2 δις € – οπότε δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος από πού προέρχεται, αφού το πλεόνασμα μειώνει αντίστοιχα το χρέος, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ μόνο τα ελλείμματα το αυξάνουν.

Την ίδια στιγμή, επειδή μέσω της υπερβολικής φορολογήσεως το χρέος μεταφέρεται από το κράτος στους ιδιώτες, σε όλους εμάς δηλαδή, τα μη εξυπηρετούμενα χρέη αυξήθηκαν κατά 1 δις € μόλις μέσα σε ένα μήνα – ενώ ολοκληρώθηκε μία ακόμη ιδιωτικοποίηση, αυτή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με νέους ιδιοκτήτες τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Ρώσσους.
Επομένως, εύλογα θα συμπέραινε κάποιος πως κυβερνόμαστε από απελπιστικά ανοήτους πολιτικούς. Επειδή όμως τους εκλέγουμε εμείς (δεν εννοούμε μόνο την σημερινή κυβέρνηση), το πρόβλημα θα πρέπει να βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε εμάς – χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.
Ως εκ τούτου η Ελλάδα τελείωσε, με υπευθύνους εμάς τους ιδίους – οι οποίοι, μεταξύ άλλων με την ένοχη ανοχή μας, καθώς επίσης με την ανοησία και τις ανεύθυνες επιλογές μας, έχουμε επιτρέψει την λεηλασία της πάμπλουτης πατρίδας μας. Δυστυχώς χωρίς να ενδιαφερθούμε πρακτικά ούτε για τα παιδιά μας, ούτε για την χώρα μας – αλλά μόνο για την βολή και την ησυχία μας. Ντροπή μας; Ασφαλώς!
Βιλιᾶρδος Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: