Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Η υποκρισία στήν Εκκλησία καί η εκ τού ποιμνίου αντιμετώπισις     Στό Άγιον Όρος ήλθε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας καί τόν υποδέχθηκαν λαμπρώς στό Πρωτάτο.


Άραγε κατά πόσο απασχόλησε τούς υπευθύνους τού Αγίου Όρους τό γεγονός ότι ο Αλβανίας ήταν πρόεδρος τού Π.Σ.Ε. καί ότι δήλωσε υποστηρίζοντας γιά τήν Σύνοδο τής Κρήτης ότι είναι ένα νέο είδος συνόδου μέ άλλο τρόπο λειτουργίας πού όμως ανατρέπει τήν παράδοση τής συνοδικότητας τής Εκκλησίας καί ότι εισηγήθηκε γιά τούς αντιοικουμενιστές νά χαρακτηριστούν αιρετικοί γιά νά διωχθούν(;)
       καί ναί μέν έχτισε εκκλησίες στήν Αλβανία, αλλά γιά νά τίς ενώσει στό άρμα τού οικουμενισμού πού είναι η προετοιμασία τής ελεύσεως τού αντιχρίστου.


Στά Καυσοκαλύβια η Μεγίστη Λαύρα επέβαλε εφημέριο τής Σκήτης τόν π. Γεώργιο Αλευρά ο οποίος κατασκεύασε μία ασεβή εικόνα μέ τήν Παναγία νά κρατάει στό ένα χέρι τήν αγία Σοφία
ναός Κων/λεως σύμβολο Ορθοδοξίας καί στό άλλο τόν άγιο Πέτρο ναό τού Βατικανού καί λανσάρει μέ κάθε αθέμιτο τρόπο τήν ένωση μέ τίς αιρέσεις.

17 καυσοκαλυβίτες μοναχοί υπέγραψαν διαμαρτυρία καί οι προϊστάμενοι τής μονής αφού είδαν τά στοιχεία πού προσκόμισαν οι πατέρες καί παραδέχθηκαν ότι όντως ξεπέρασε τούς υπόλοιπους οικουμενιστές κατέληξαν νά πούν ότι όποιος δέν τόν δέχεται νά φύγει από τήν σκήτη.
Καί ερωτούμε καλοί μας χριστιανοί, είναι σωστό νά συμπροσεύχεται ένας ορθόδοξος χριστιανός πού πιστεύει αληθινά τόν Χριστό μέ αυτούς τούς υποκριτές στούς ναούς πού τούς βεβηλώνουν οι ασεβείς οικουμενιστές;

Έως πότε οι ιερείς τού Υψίστου θά αδιαφορούν γιά τήν προδοσία τής πίστεως καί έως πότε θά φοβούνται «από τών αποκτεννόντων τό σώμα»(Ματθ.10,28)

« Ει ο Θεός μέθ΄ημών ουδείς καθ΄ημών». Άν έχουμε τόν Θεό μαζί μας νά μή φοβούμαστε τίποτα, ενώ άν καταπατούμε τήν συνείδηση, τότε νά φοβούμαστε, διότι θά χάσουμε τά πάντα δηλ. τόν Θεό.
Άς διαχωρίσουμε τήν θέση μας όχι από τήν μία αγία καθολική καί αποστολική Εκκλησία πού είναι η αληθής ομολογία πίστεως όπως απάντησε ο άγ. Μάξιμος, αλλ’απ’αυτούς πού οδηγούν τήν μόνη αληθινή Εκκλησία τού Χριστού στήν αντίχριστη ένωση τών εκκλησιών καί απ’όσους τούς ακολουθούν καταπατώντας τήν συνείδησή τους.
Πολλοί πατέρες εξαπατούνται καί λένε «όλοι μαζί θ΄αντιδράσουμε», εφόσον η ομολογία είναι προσωπική υπόθεση,ένώ τό σύνολο ακολουθεί τήν πλατεία καί εύκολη οδό τής απωλείας.
Ο Κύριος είπε «Εισέλθετε διά τής στενής πύλης, ότι πλατεία η πύλη καί ευρύχωρος η οδός η απάγουσα εις τήν απώλειαν καί πολλοί εισιν οι εισερχόμενοι δι’αυτής.Τί στενή η πύλη καί τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις τήν ζωήν καί ολίγοι εισίν οι ευρίσκοντες αυτήν»(Ματθ.7,13).Σκανδαλισμένος Αγιορείτης Μοναχός.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά την αγιογραφήμενη αυτή εικόνα όντως το θέμα είναι λεπτό και σηκώνει συζήτηση. Από την άλλη σε αυτά που γράφετε για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας νομίζω ότι η πορεία, το ήθος και η πνευματικότητα αυτού του ανθρώπου φανερώνουν το τι άνθρωπος είναι. Θεωρώ ευλογία να υπάρχουν τέτοια άτομα, τέτοιοι ποιμένες! Το γεγονός ότι προεδρεύει στο ΠΣΕ αυτό αποτελεί μεγάλη υπόθεση για την ορθοδοξία και έχουμε ευθύνη εμείς οι υπόλοιποι να προσευχόμαστε για αυτους τους ανθρώπους (όπως και για όλον τον κόσμο αναιξερέτως) να τους φωτίζει ο Θεός! Πολλά τα έτη σας Μακαριώτατε!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον ΄΄σκανδαλισμένο αγιορείτη μοναχό ΄΄ και του ευχόμαστε καλή ομολογία Και μείς σκανδαλισμένοι εν τω κόσμω χριστιανοί είμαστε !

maria.p. είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει κάνει πράγματι μεγάλο έργο στην Αλβανία, δεν το αφισβητούμε, ξέρουμε ότι το κομμουνιστικό καθεστώς είχε ισοπεδώσει τα πάντα με τη συστηματική άθεη προπαγάνδα και τον διωγμό, και ο Αναστάσιος ανοικοδόμησε αυτή την Εκκλησία από το μηδέν.Πολλοί Αλβανοί έχουν πιστέψει και έχουν βαπτιστεί, και οι Βορειοηπειρώτες που ήταν ήδη Ορθόδοξοι και καταδιωκόμενοι, ανασυγκροτήθηκαν πνευματικά, ανοικοδόμησαν τους ναούς και την πίστη τους. Έχει γίνει επίσης από την Εκκλησία μεγάλο κοινωνικό έργο, σε μια χώρα πάμφτωχη και διαλυμένη, που και αυτό ελκύει πολλούς στην Ορθοδοξία.
Ακόμα και τις κατηγορίες ότι κάποιοι άνθρωποι συνειδητά "προσπαθούν να εξαπατήσουν τους άλλους ώστε να τους παραδώσουν στον Αντίχριστο", δεν μπορούμε να τις υιοθετήσουμε (εκτός εξαιρέσεων, π.χ. κάποιων ενταγμένων στην Μασονία που εκ πεποιθήσεως πιστεύουν σε ενιαία ανθρωπότητα υπό τον δικό τους κυβερνήτη).
Όμως ενώ λέμε όλα αυτά, και ενώ η εικόνα του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου δείχνει τόσο πνευματική, και γεμάτη αγάπη (και δεν αμφισβητούμε ότι ο ίδιος μπορεί να νιώθει συμπόνια γι΄αυτό το λαό και αγωνίζεται, τον έχουμε δει μάλιστα να δακρύζει όταν αναφέρεται σε διάφορα περιστατικά), ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
Πως γίνεται να μην βλέπει και ο ίδιος και κάποιοι άλλοι τα φοβερά που συντελούνται τον τελευταίο αιώνα. Ο πλανήτης έζησε 2 Παγκόσμιους πολέμους με ισοπεδωμένες χώρες και εκατομμύρια νεκρούς, με αποκορύφωμα την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα που έγινε πλέον ο εφιάλτης της ανθρωπότητας [το πυρηνικό ολοκαύτωμα], και έτσι εδραιώθηκε η απαίτηση για "ειρήνη και ασφάλεια", ιδρύθηκε ο ΟΗΕ και το ΠΣΕ, και εξαπλώθηκε η λεγόμενη "Οικουμενική κίνηση", και αυτό το πράγμα θα έχει μια συγκεκριμένη κατάληξη, την "ενωμένη ανθρωπότητα" υπό τον Αντίχριστο. Μας τα προείπαν όλα ο Ίδιος ο Κύριος, οι Απόστολοι και οι Άγιοι.Αναρωτιόμαστε για κάποια εκκλησιαστικά πρόσωπα ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ!!
Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε ακόμα και τον "εθνοφυλετισμό" που ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, [παρόλο που ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Ίδιος ο Κύριος είπε στον Απ.Παύλο να πάει στην Μακεδονία, ότι το Ευαγγέλιο γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα που είναι η πλουσιότερη σε νοήματα, ότι η Ελλάδα δέχτηκε πρώτη τον Χριστό, οι Έλληνες Πατέρες στερέωσαν την Ορθόδοξη Πίστη μέσα και από τις έννοιες και τον σπερματικό λόγο των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας, και όλα τα υπόλοιπα που όντως μας ξεχωρίζουν σαν έθνος].
Θα μπορούσαμε λοιπόν να "κατανοήσουμε" ότι μπορεί να τον ενοχλεί η προβολή της παρελθόντος μας με την έννοια ότι "προσβάλλονται" οι άλλοι. Έστω, ας το δεχτούμε.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μένουμε εκεί. Δεν θα μας πείραζε η "διακριτικότητα" [αν έτσι εννοούν την αποφυγή αυτοπροβολής], αρκεί να υπήρχε ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ.
Η αποδοχή και μόνο της συμμετοχής στο ΠΣ"Ε", νομιμοποιεί στη συνείδηση ορθόδοξων και ετερόδοξων την "θεωρία των κλάδων", ο συνεχής συγχρωτισμός, όσα είπε στη σύνοδο, η πρόταση να θεωρηθεί αίρεση ο εθνοφυλετισμός, η συμμετοχή σε διαθρησκειακές φιέστες όλα αυτά είναι ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ. Είτε λοιπόν συνειδητά είτε ασυνείδητα κάποιοι άνθρωποι συντελούν στον οικουμενιστικό δρόμο, είτε Πατριάρχες, είτε αρχιεπίσκοποι είτε κληρικοί και μοναχοί.
Ξέρουμε ότι υπάρχει πόλεμος από τη Νέα Εποχή, εξαπλώνεται ο συγκρητισμός, η έλλειψη "αντικειμενικής αλήθειας", ο διάβολος εισέρχεται πλέον στα άδυτα της ανθρώπινης οντότητας, καταρρίπτει ακόμα και την κοινή λογική, ο κόσμος φεύγει από τα Δόγματα, φεύγει ΚΑΙ από τον Καθολικισμό, οι εκκλησίες αδειάζουν, υπάρχει επέλαση του Ισλάμ, υπάρχει στην Ελλάδα η άθεη κυβέρνηση. Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι με την ένωση των λεγόμενων "χριστιανικών ομολογιών" [που είναι καθαρά δαιμονικό έργο για να εξαφανιστεί η καθαρότητα της αλήθειας], θα μπορέσουν να αντισταθούν στην λαίλαπα, να βοηθηθούν και οι χριστιανοί στις χώρες που έχουν διωγμό.
Όμως αυτά, παρόλο που φαίνονται "πνευματικά κριτήρια" είναι απλώς κοσμικά. Με την λογική "του κόσμου τούτου".

maria.p. είπε...

Με αυτή τη λογική δεν έπρεπε να επιτρέψει ο Θεός την Τουρκοκρατία αλλά να έχουμε ήδη ενωθεί από το 1453 με τον Πάπα, για να γλιτώσουμε από τόσα μαρτύρια.Όμως μεγαλύτερη αξία είχε να παραμείνουμε στην αλήθεια, γιατί όπως είπε ο Κύριος δεν πρέπει να φοβόμαστε όσους σκοτώνουν το σώμα αλλά την ψυχή.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ λαμβάνονται υπ΄όψιν όλα τα υπόλοιπα εκτός από την μία μοναδική αδιαπραγμάτευτη αλήθεια, [που είναι βέβαια ήδη νοθευμένη στους περισσότερους και διατηρείται σε λίγους με την αληθινή πίστη και το βίωμα της Άκτιστης Θείας Χάρης του Κυρίου που οι ετερόδοξοι δεν έχουν αφού την θεωρούν κτιστή και "μεταδιδόμενη" με παθητικό τρόπο από τον Πάπα].Τι να πούμε για κάποιους ανθρώπους. Δεν γνωρίζουν την εκτροπή της δυτικής θεολογίας, το Φιλιόκβε και το αλάθητο του Πάπα που τον κάνουν "θεό επί της γης";;Τα γνωρίζουν.
Λένε ότι με την "απομόνωσή μας" δεν θα διαδοθεί η αλήθεια, και ότι πρέπει η Ορθοδοξία να ευαγγελίσει τον κόσμο. Για όσους πραγματικά πιστεύουν ότι αυτή είναι η κατεύθυνση των πραγμάτων (η διάδοση της Ορθοδοξίας), έχω να πω "ο Θεός να κάνει έλεος και να τους φωτίσει". Για όσους θεωρούν ότι έχουμε "μέρος της αλήθειας" και όλες οι θρησκείες είναι "δρόμοι σωτηρίας", (ευχόμαστε και γι΄αυτούς να τους φωτίσει ο Θεός, αλλά), δεν μπορούμε να μην λέμε συνεχώς ότι αυτά είναι ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ, τις οποίες έχουμε ΧΡΕΟΣ απέναντι στο Θεό να ελέγχουμε, όπως και τους ίδιους, ιδιαίτερα όταν επηρεάζουν την κατεύθυνση των πραγμάτων.
Η αλήθεια δεν μπορεί να καταπατείται έτσι βάναυσα, επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν μια δική τους άποψη. Ο Προφήτης Δανιήλ λέει για τις έσχατες μέρες ότι ο Εωσφόρος μέσω του αντι-χριστου κοσμικού συστήματος θα "διανοηθεί να αλλάξει καιρούς και νόμους" και "θα ρίξει επί γης την Αλήθεια". Θα του δοθεί η εξουσία για λίγο, λόγω της αποστασίας της ανθρωπότητας να καταπατήσει την αλήθεια και της Πίστης αλλά ακόμα και των στοιχειωδών πραγμάτων της ανθρώπινης οντότητας. Είμαστε σε αυτές τις μέρες και δεν ξέρουμε μέχρι ποιο σημείο θα επιτρέψει ο Θεός να φτάσουν τα πράγματα. Αυτά οφείλουμε να έχουμε μάτια και να τα βλέπουμε! Δεν είναι αγάπη η συγκατάβαση και η αγαπολογία. Είναι έγκλημα απέναντι σε αιώνιες ψυχές που θα καταλήξουν στην απώλεια.
Την προηγούμενη Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ήταν στη Θεσσαλονίκη, τον είδαμε στην τηλεόραση μαζί με τον μ.Άνθιμο. Είπαν λίγα λόγια για τη χαρά της Ανάστασης και τη νέα ζωή που δίνει ο Κύριος. Ωραία είναι όλα αυτά, και είναι το πρώτο ζητούμενο για όλους μας. Για τα υπόλοιπα όμως δεν πρέπει να μιλήσουν;; Για την "παγκόσμια ημέρα γιόγκας" που διαφημίστηκε τόσο πολύ για να πάει ο κόσμος να μυηθεί σε νεο-εποχίτικες βουδιστικές πρακτικές;; Για το μάθημα των θρησκευτικών, τα gay-pride, την επέλαση της Νέας Εποχής;;Για τις δηλώσεις του Πατριάρχη κατά καιρούς;;
Τι να πρωτοπούμε!Επιβεβαιώνεται η προφητεία του Αγίου Νείλου ότι στις έσχατες μέρες οι Αρχιερείς των χριστιανών δεν θα διακρίνουν παντελώς τα πράγματα. Αν πάλι κάποιοι τα διακρίνουν και θεωρούν ότι όσα κάνουν είναι θέμα "τακτικής" για να μην συγκρουστούν με το κράτος ή με το Πατριαρχείο λόγω συγκεκριμένης άσχημης συγκυρίας, ευχόμαστε ο Θεός να τους φωτίσει και να τους δώσει ομολογιακό φρόνημα και σε όλους μας γιατί αυτά που ζούμε δεν σταματούν εδώ, τα χειρότερα έρχονται.