Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ _Πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγετε στο πρωινό σας

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι ιδανικές για το πρωινό γεύμα και άλλες, που το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τις αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι αυτό που μας δίνει ενέργεια για τις υποχρεώσεις που ακολουθούν, αλλά και εκείνο που μπορεί να ορίσει το τι θα επιλέξουμε διατροφικά όλο το υπόλοιπο 24ωρο.
Τι να αποφεύγετε στο πρωινό σας:


Μπέικον, ζαμπόν και λουκάνικα
Τα επεξεργασμένα κρέατα έχουν νιτρικά άλατα που έχουν συνδεθεί επιστημονικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο δημοσίευσε μια λίστα από τα κορυφαία δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου. Το να αποφεύγει κανείς τα νιτρικά άλατα είναι το #1 ένα από αυτά.
Ζαχαρούχα δημητριακά
Μερικά δημητριακά είναι γεμάτα από υδατάνθρακες και ζάχαρη. Όταν τα τρώτε, το σάκχαρο στο αίμα σας ανεβαίνει γρήγορα και στη συνέχεια πέφτει απότομα. Αν δεν θέλετε να “καταρρεύσετε” απότομα από ενέργεια στην διάρκεια της ημέρας και άρα να “αναγκαστείτε” να φάτε κάποιο ανθυγιεινό σνακ, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα δημητριακά το πρωί. Αντ' αυτού, επιλέξτε δημητριακά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε τριμμένο λιναρόσπορο, ή καρύδια για περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Έτοιμα γλυκά και ντόνατς
Αυτά παρασκευάζονται με επεξεργασμένο λευκό αλεύρι και περιέχουν και πάρα πολύ ζάχαρη. Η ζάχαρη είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, διότι οδηγεί σε ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πεινάσετε ξανά νωρίτερα από το κανονικό και θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας για υψηλό σάκχαρο του αίματος, παχυσαρκία και διαβήτη.
Γιαούρτια με γλυκαντικές ουσίες
Ακόμα και τα τύπου “light” γιαούρτια, τα οποία έχουν λίγες θερμίδες, είναι συνήθως γεμάτα με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και άλλα χημικά προϊόντα. Προτιμήστε απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
Μάφινς
Είναι στην κορυφή της λίστας των πιο θερμιδικών τροφών για πρωινό. Περιέχουν ακριβώς ό,τι δεν χρειάζεστε στο πρωινό σας: επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, λάδι, ή βούτυρο και πολλή ζάχαρη.
Αντίθετα Υπάρχουν τροφές, οι οποίες μπορούν να χαρίσουν ενέργεια και δύναμη, αφήνοντας μας, παράλληλα, χορτάτους. 
Π.χ. μπορείτε να βρείτε νηστίσιμες σοκολάτες υγείας σε 27 είδη, με τις νέες αφίξεις όλες χωρίς ζάχαρη: Υγείας με στέβια και βιολογικό ρύζι και υγείας με στέβια και αμύγδαλο ή και αμύγδαλο με πορτοκάλι. Και πάντα φυσικά η απλή υγείας χωρίς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. 
Μία διατροφή με όλα τα παραπάνω σας χορταίνει κι έχει ταυτόχρονα κι ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία σας...
Ξηροί καρποί σε δεκάδες ποικιλίες στα ράφια του Aroma Earth Products στο Σύνταγμα (Αμαλίας 2-4, στο τέρμα του τραμ) ή στην Γλυφάδα (Γιαννιτσοπούλου 6, λατεία Εσπερίδων): Είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (υγιεινά λίπη δηλαδή), πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία (π.χ. μαγνήσιο), φυτικές ίνες, αλλά και σε πολλές βιταμίνες, όπως η Ε.
Γι’ αυτό άλλωστε και οι ειδικοί μάς προτρέπουν να τους καταναλώνουμε ακόμα και καθημερινά, συστήνοντάς μας απλώς να μην ξεπερνούμε το μέτρο (γιατί δίνουν αρκετές θερμίδες) και να τους προτιμούμε νωπούς και ανάλατους.
Μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών τροφοδοτεί τον οργανισμό με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό. Πλούσια ακόρεστα λιπαρά οξέα και μηδενική ποσότητα χοληστερόλης. 
Ταχίνι: Το πλούσιο αυτό σε θρεπτικά συστατικό είναι απαραίτητο σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Πηγή των βιταμινών B1, B2 και E, το ταχίνι παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή και αντιοξειδωτική λειτουργία του οργανισμού. Στο Aroma Earth Products θα βρείτε υπέροχα πεντανόστιμα "πουράκια" γεμιστά με ταχίνι και σουσάμι που παρακευάζονται κάθε ημέρα από το μαγαζί! 
Αποξηραμένα φρούτα: Πάνω από 50 είδη στο Αroma Earth Products! Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η E και η C, καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το κάλιο. 
Την ιδιαίτερη προσοχή των επιστημόνων, όμως, έχουν τραβήξει τα βιοενεργά αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχονται στα αποξηραμένα φρούτα (φλαβονοειδή και καροτενοειδή). 
Π.Χ. η αντιοξειδωτική σύνθεση των αποξηραμένων φρούτων είναι αξιοθαύμαστη και προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο, ευχαριστούμε. Ένα σχόλιο για τη κατανάλωση νωπών ξηρών καρπών. Ναι οι νωποί ξηροί καρποί είναι θρεπτικότεροι αλλά εάν είναι εισαγωγής δεν γνωρίζουμε το μικροβιακό φορτίο που περιέχουν, σίγουρα τελείως διαφορετικό από της Ελλάδας, επίσης δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες αποθήκευσής τους που και αυτό μπορεί να αυξήσει το "άγνωστο" μικροβιακό τους φορτίο.