Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΠΕΝΘΟΣ ΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ(;;) ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ" ΚΟΠΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ


Οι ισλαμοφασίστες  έχουν εδώ και καιρό κηρύξει τον πόλεμο κατά όσων δεν ασπάζονται τις αρρωστημένες θεωρίες τους για την πίστη. Αυτή τη φορά, έβαλαν στο στόχαστρό τους, τους Χριστιανούς Κόπτες και χτύπησαν δυο εμβληματικές εκκλησίες στην Αίγυπτο. Τον ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια.



Όλοι μας θλιβόμαστε με τη σημερινή επίθεση των ισλαμοφασιστών  σε ναούς των Κοπτών -Μονοφυσιτών χριστιανών στην Αίγυπτο και τους δεκάδες νεκρούς πιστών που συμμετείχαν σε λατρευτική πράξη.
Η συμπάθεια μας είναι δεδομένη σε κάθε ψυχή που γεύεται την δαιμονική κακία του επάρατου Ισλάμ και προσευχόμαστε κυρίως για όσες ομολογίες χριστιανικές  κηρύτουν Χριστό που ιδιαιτέρως είναι στο στόχαστρο των εχθρών του Σταυρού!
 Πόσο όμως αθεολόγητος και «ηλίθιος πνευματικά» μπορεί να είσαι όταν θεωρείς ότι αφού ταλαιπωρούνται με τους ισλαμοφασίστες ,οι Κόπτες- Μονοφυσίτες, άντε ,ας γκρεμίσουμε τα όρια που έθεσαν οι άγιοι πατέρες μας ,γιατί εμείς 
έχουμε «αγάπη » και είμαστε «ευαισθητούληδες» ενώ Εκείνοι δεν τους κατάλαβαν…ακόμη δε ,να τους ζητάμε «συγνώμη,» τρομάρα μας ,που η Εκκλησία του Χριστού δεν «καταλαβαίνει!»;;

Συμπέρασμα ,άλλο η συμμετοχή στον ανθρώπινο πόνο και την οδύνη για την απώλεια και άλλο η ευθύνη να διατηρήσουμε την κληρονομιά   της Εκκλησίας ανόθευτη στα χνάρια των αγίων πατερών μας για να μπορέσουμε έτσι ακόμη και να τους βοηθήσουμε ουσιαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: