Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Μόρφου Νεόφυτος: Θα ζήσουμε εκφοβισμό μόνο για τρεις μέρες
 Ο Μητροπολίτης Μόρφου στον κατεχόμενο Άγιο Μάμα, Κυριακή των Βαΐων 2017


Η συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου παραχωρήθηκε στην Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτη στις 29 Μαρτίου 2017 στην Ευρύχου και δημοσιεύτηκε στην εφ. Φιλελεύθερος 23.04.2017. 

Σε μια προφητική προσέγγιση των πραγμάτων, ο Μόρφου Νεόφυτος αποκαλύπτει ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί ως αποτέλεσμα των συνομιλιών, αλλά όταν οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι θα αναγνωρίσουν το κουρδικό κράτος.
 
Το πρωινό που η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενεργοποιούσε το Άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ, κοινοποιώντας την πρόθεση της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανηφόριζα προς την Ευρύχου, προς τη Μητρόπολη Μόρφου, όπου με περίμενε ο Μητροπολίτης Νεόφυτος. Γνώριμο το τοπίο, μια που πολλές είναι οι φορές που συνομιλούμε μπροστά σ’ ένα ανοικτό μαγνητόφωνο, παρέα μ’ ένα καφέ. «Δεν είναι τυχαίο που ανταμώνουμε σήμερα», μου είπε χαμογελώντας, και με ρώτησε αν είχα διαβάσει τη δήλωση της βασίλισσας της Αγγλίας πριν ένα περίπου μήνα, όπου έλεγε ότι δεν θα αφήσει τη χώρα της να παραμείνει σε ένα επικίνδυνο κλαμπ.
Μιλήσαμε για την Ευρώπη, που, όπως λέει ο Μητροπολίτης, διαλύεται. Για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που εξηγεί πως μαίνεται εδώ και έξι χρόνια. Για τους υδρογονάνθρακες, για τους οποίους επισημαίνει ότι αποτελούν πηγή πολέμου και όχι πλούτου.
Στάθηκε στον εκφοβισμό που θα ζήσουμε για τρεις μέρες από την Τουρκία, αλλά και για τη λύση του Κυπριακού, που δεν θα είναι αποτέλεσμα συνομιλιών, αλλά θα επέλθει όταν θα αναγνωρίσουν οι Ρώσοι, Αμερικάνοι και Εβραίοι το Κουρδικό κράτος. Δώσαμε τηλεφωνικό ραντεβού τη Δευτέρα του Πάσχα για να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε ούτε μια λέξη από όσα μου είχε προβλέψει στην Ευρύχου.

Κυριακή του Θωμά σήμερα, άπιστος Θωμάς ο Κύπριος;
Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την Ανεξαρτησία της Κύπρου, ειδικότερα μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και την πλασματική οικονομική ανάπτυξη που είχε ο τόπος, εξασθένησε η πίστη πολλών συμπατριωτών μας. Και θα έλεγα πως οι Κύπριοι είναι ολιγόπιστοι κι όχι άπιστοι. Έχουν λίγη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και πολλή στον πλούτο, στη λογική τους, στο κλειστό θερμοκήπιο της καθημερινότητάς τους. Το να είσαι νησιώτης με μια μεγάλη ηπειρωτική γη, δημιουργεί το αίσθημα της αυτάρκειας. Ο αυτάρκης άνθρωπος δεν αισθάνεται την ανάγκη επικοινωνίας με τον Θεό παρά μόνο όταν δυσκολευτεί.
Οι σημερινοί Κύπριοι, λόγω της ενωμένης Ευρώπης που όλους μας ξεγέλασε, νομίζουν ότι η Κύπρος δεν είναι δίπλα στη Συρία αλλά δίπλα στο Λονδίνο ή το Παρίσι, και εμπιστεύονται περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Έρχεται όμως το ίδιο το Λονδίνο να μας διαψεύσει και να μας πει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι Ευρώπη. Έτσι τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να κλονίζεται η πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη λεγόμενη ευρωπαϊκή οικογένεια. Εκεί που η Ενωμένη Ευρώπη σήμαινε δουλειές, δικαιώματα, ανοχή στους ξένους, τώρα βλέπουμε ότι λειτουργεί τελικά με πολλές ταχύτητες. Η τελευταία σύνοδος της Ρώμης πριν μερικές βδομάδες, παρόντος του πνευματικού αρχηγέτη της Δυτικής Ευρώπης, του Πάπα, έχει κωδικοποιήσει αυτό το πράγμα, αλλά δεν το έχουν δώσει του λαού να το καταλάβει.

 Με τη «Λευκή Βίβλο» του πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;
Ναι, υπάρχει η Ευρώπη του Νότου και δεν καταλαβαίνουμε ότι εμείς δεν είμαστε απλά η Ευρώπη του Νότου, αλλά της Ανατολικής Μεσογείου, η Ευρώπη που βρίσκεται στον προμαχώνα της Συρίας, του Ισλάμ.

Και των υδρογονανθράκων...
Ναι, που επί του παρόντος είναι πηγή πολέμου και όχι πλούτου. Αυτό τώρα άρχισαν να το αντιλαμβάνονται οι Κύπριοι. Νόμιζαν ότι οι υδρογονάνθρακες είναι το λαχείο μας. Μπορεί πριν να το εξαργυρώσουμε να αποδειχθεί προβληματικό.

Δηλαδή;
Με γεγονότα απειλητικά, που οι Τούρκοι ήδη ετοιμάζουν. Η Τουρκία επιθυμεί να μη μας αφήσει ούτε να μυριστούμε τους υδρογονάνθρακες, και θέλει να μοιραστούμε ακόμα και την όσφρηση. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι, μετά τις υπογραφές με τους ενεργειακούς κολοσσούς, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε απειλητική ανακοίνωση κατά των συμφωνιών και δεν περνά μέρα που να μην απειλεί για θερμό επεισόδιο; Μάλιστα αυτό το ακούμε συχνά κι από το στόμα του Ακιντζί, που μιλά για πιθανή ένταση τον Ιούνιο! Αυτή η συνεχής εκφοβιστική ρητορική των Τούρκων κατά της Κύπρου και της Ελλάδας δεν πρέπει να μας προβληματίζει;

Βλέπετε σύρραξη;
Θα γίνει ένας εκφοβισμός, όχι όμως σύρραξη, όχι τύπου Μπαρμπαρός, μα κάτι πιο αναβαθμισμένο, όχι όμως και εισβολή. Ίσως μερικοί πολιτικοί μας να το διαισθάνονται αυτό και για να προλάβουν τα χειρότερα σπεύδουν να λύσουν το Κυπριακό έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα σταματήσουν τον επεκτατισμό των νεο-οθωμανών της Τουρκίας.

Μα οι εταιρείες, με τις οποίες η Κύπρος υπέγραψε συμφωνίες είναι ενεργειακοί κολοσσοί.
Η Τουρκία θα εξασφαλίσει τις εταιρείες, δεν θα χάσουν τα δικαιώματά τους. Απλά θα θέλει να μοιραστεί αυτό τον πλούτο και την πολιτική ισχύ που παράγει μαζί μας. Εμείς μονίμως πιανόμαστε πάνω στις ξένες πλάτες της Ευρώπης και του Ισραήλ, των οποίων τα συμφέροντα διασφαλίζονται και με τουρκική παρουσία. Δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι χώρες πολλές φορές έκαναν παιχνίδι με εμάς και με τους Τούρκους, χωρίς να μειωθούν τα συμφέροντά τους, και στο τέλος μας πούλησαν. Δηλαδή δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε με τις συμφωνίες αυτές ως προς το θέμα της ασφάλειάς μας, νομίζοντας ότι τους ενεργειακούς κολοσσούς τούς ενδιαφέρει και πολύ με ποιον θα συνεχίσουν.
Οι κολοσσοί αυτοί σκέφτονται οικονομικά και μόνο, και δεν έχουν κανένα δισταγμό να προχωρήσουν σε νέες συμφωνίες με οποιαδήποτε χώρα, φτάνει να γίνει η δουλειά τους! Επομένως, θα πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και να μην προβαίνουμε σε σπασμωδικές και βεβιασμένες ενέργειες, δίνοντας στον λαό λανθασμένα μηνύματα. Αλλά θα πρέπει το πρώτιστό μας καθήκον να είναι πώς θα διαφυλάξουμε την πατρίδα μας μέσα σε αυτή την καταιγίδα των γεωστρατηγικών εξελίξεων και την ανοικτή πλέον εμπόλεμη κατάσταση που άρχισε να δημιουργείται μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής.

Ο παράγοντας που καθορίζει τις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ;
Είναι το κουρδικό κράτος, το οποίο γίνεται για να εξασφαλιστεί ο δρόμος της ενέργειας από τη Μοσούλη μέχρι την Αλεξανδρέττα, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Ακρωτήριο Αποστόλου Ανδρέα και ανήκει επί του παρόντος στην Τουρκία. Σύντομα δεν θα ανήκει στην Τουρκία. Την άρπαξε από τη Συρία το 1940. Εκεί κατοικούν Κούρδοι και Άραβες, όχι Τούρκοι, όπως νομίζουμε. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε πολύ καλή γνώση της γεωγραφίας μας. Σας το είχα πει σε συνέντευξή μας το 2013 και σας το επαναλαμβάνω και τώρα: Το Κυπριακό δεν θα λυθεί ως αποτέλεσμα συνομιλιών, αλλά η λύση θα επέλθει όταν οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι θα αναγνωρίσουν το Κουρδικό κράτος. Αυτό μας το λένε άνθρωποι του Θεού, μας το λένε ακόμα και οι μεγάλες δεξαμενές σκέψεις της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ρωσίας. Εγώ μιλώ με βάση την πίστη μου στους αγίους του Θεού, που έχουν όραση μέσα στον χρόνο και βλέπουν τα γεγονότα πριν ακόμα ξεκινήσουν.

Αναφέρεστε στον Γέροντα Παΐσιο;
Όχι μόνο! Υπήρξαν και υπάρχουν και στην Κύπρο άγιοι, που έχουν την πνευματική όραση του οσίου Παΐσιου και μας λένε τι θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Σας λέω μόνο το ένα δέκατο, ώστε οι Κύπριοι να μην φοβούνται αλλά και να μην επαναπαύονται στις ευρωπαϊκές τους δάφνες. Η Ευρώπη, όπως σου είχα πει και παλαιότερα, είναι παναΰρι (πανήγυρη) που τελειώνει. Το 2017-18 θα είναι η περίοδος του τελειώματος.

Με αυτά που λέτε κάποιοι σας κατηγορούν ως προφητολόγο.
Είναι τιμή μου ο χαρακτηρισμός αυτός, διότι πιστεύω στους εκ Θεού προφήτες και το προφητικό χάρισμα και διακηρύττω όσα αυτοί προείπαν για την εποχή μας. Ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας με τον άπιστο Θωμά. Σήμερα πάσχουν πολλοί από απιστία και πολλοί χριστιανοί είναι μόνο κατ’ όνομα χριστιανοί. Έρχονται οι άγιοι, που τους πιστεύω ως προφήτες (και ασφαλώς όχι μόνο εγώ!) και λένε ότι θα διαλυθεί η Ευρώπη.
Επί παραδείγματι, ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης πριν από 30 περίπου χρόνια είχε πει: «Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα… Είναι αδύνατο -και θα φανεί αυτό αργότερα- να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Αυστριακών κ.λπ., όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που χάσανε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τους πατεράδες και τους θείους τους. Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ο ένας τον άλλον σύμμαχε και να το εννοεί;» Και βλέπουμε τώρα την ΕΕ να διαλύεται, για να παραμείνει μόνο η γερμανική Ευρώπη των ισχυρών, στην οποία εμείς δεν θα ανήκουμε. Δυστυχώς, ανεβήκαμε σε λάθος άλογο.

Υπάρχουν ορισμένοι, όμως, που σας χλευάζουν γι’ αυτά που λέτε!
Ναι, γιατί έχουν τη δυσκολία να αποδεχθούν τον προφητικό λόγο και να πιστεύουν σε αυτόν. Όσοι έχουν πρόβλημα με την προφητεία, πρέπει να κοιτάξουν μέσα τους πόσο χριστιανοί είναι, πόση πίστη έχουν στον Χριστό.

Αν μπορείς να προβλέψεις ένα γεγονός μπορείς και να το αποτρέψεις.
Ασφαλώς ή τουλάχιστον να συμβάλεις στο να έλθει λιγότερο κακό. Η αίσθηση που έχουν οι άνθρωποι του Θεού είναι ότι η αποστασία, η απομάκρυνση δηλαδή από τον Θεό και το θέλημά Του, που έχει γίνει στον κόσμο είναι τεράστια.
Όλη η Δυτική Ευρώπη απειλείται με ισλαμοποίηση εκ των έσω, από τους μετανάστες, που είναι ήδη ενσωματωμένοι στις κοινωνίες. Η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τους μετανάστες μουσουλμάνους, ότι «υπάρχουν καλύτερα μέρη από την Ευρώπη στον κόσμο για να ζει κανείς υπό τον ισλαμικό νόμο», καταγράφει νομίζω το κλίμα αυτό.

 ΥΨΙΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Πολλά γίνονται στην περιοχή μας, δίπλα μας.
Ναι, το παραμικρό λάθος μπορεί να φέρει τον πύραυλο στην Κύπρο. Όταν το Τσερνομπίλ μάς προκάλεσε τόσο καρκίνο, που είναι σε τόση απόσταση από μας, φανταστήκατε τι μπορεί να πάθουμε στον πόλεμο Ισραήλ, Συρίας, Περσίας και Λιβάνου; Διότι αυτός ο πόλεμος, στον οποίο θα συμμετέχουν και οι Ρώσοι στηρίζοντας τη Συρία, θα γίνει, τον έχουν προφητεύσει. Όταν θα γίνονται όλα αυτά στη γειτονιά μας, θα πουν οι Γερμανοί και Αμερικάνοι στους Τούρκους επειδή θα χάσουν τη νοτιοανατολική Τουρκία για να γίνει το κουρδικό κράτος, να πάρουν αν μπορούν κάτι από το Αιγαίο με τη στρατιωτική τους επιβολή, τα δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες.
Οι Τούρκοι θα κάνουν τέτοιο επιθετικό άνοιγμα που δεν το υπολογίζουμε. Θα είναι αποθράσυνση, η ύψιστη μορφή αλαζονείας. Αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργήσουν ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο κάπου στον ελληνικό χώρο μεταξύ Κύπρου και κυρίως Ελλάδος. Ένα επεισόδιο, το οποίο θα διαρκέσει τρεις μέρες. Από το επεισόδιο αυτό θα ενοχληθούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και γι’ αυτό θα πληγεί η Τουρκία. Θα είναι συμφωνημένοι με τους Δυτικούς και Νατοϊκούς για να τους κάνουν να καταλάβουν, διότι η Τουρκία τους έχει ταλαιπωρήσει πολύ. Ήδη οι σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας, Αμερικής-Τουρκίας-Ρωσίας είναι σε τεταμένο σχοινί. Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, σε αυτό το σκηνικό πόσο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι της προσευχής;

«Η Τουρκία οδηγείται σε εμφύλιο»
Τι περιμένετε από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία;
Το οριακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδηγεί την Τουρκία σε εμφύλιο πόλεμο και φανερώνει τη μελλοντική της τριχοτόμηση: Το ένα τρίτο του τουρκικού πληθυσμού είναι οι Ευρωπαϊστές-Κεμαλικοί, το δεύτερο τρίτο οι οθωμανοί του Ερντογάν και το τρίτο είναι αυτοί που δεν είναι Τούρκοι-Σουνίτες, δηλαδή οι Αλεβίτες, οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι, κ.ά.
Όμως, δεν πρέπει να δαπανούμε πολύ μελάνι για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος, διότι έτσι κι αλλιώς τα προφητευμένα γεγονότα θα γίνουν. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικά ερωτήματα, τα οποία δεν μπορούν να σταματήσουν το σχέδιο του Θεού που βρίσκεται εν εξελίξει.

«Άλλοι καθορίζουν τις τύχες μας, όχι οι Πρόεδροί μας»
Ποια είναι η δύναμη της προσευχής;
Η προσευχή μπορεί να μετακινήσει όρη, όπως είπε ο Κύριος. Και ασφαλώς μπορεί με την παρέμβαση του Θεού να αποτρέπει γεγονότα ή να μειώνει το κακό. Ο ρόλος της Εκκλησίας στην Κύπρο αυτή την στιγμή δεν είναι να επιλέξει τον άλφα ή τον βήτα υποψήφιο Πρόεδρο. Όποιος και να βγει το ίδιο θα είναι. Άλλοι καθορίζουν τις τύχες μας, δεν είναι οι Πρόεδροί μας. Η Εκκλησία πρέπει να ενεργοποιήσει τον πιστό λαό της, όχι τους άπιστους, που θα έλθουν σε μετάνοια όταν θα καταλάβουν την απειλή που έχει η Κύπρος όχι από τους Τούρκους όσο από τον πόλεμο στη γειτονιά μας. Το σχέδιο του Θεού είναι μεγάλο.

Ο Θεός όμως είναι γεμάτος αγάπη.
Από αγάπη είναι που θα επιτρέψει αυτά τα γεγονότα, γιατί όπως πάμε μόνοι μας με την ψευδο-ειρήνη που φτιάξαμε, οδηγούμαστε στην κόλαση με τη διαφθορά, την απιστία, την πλεονεξία και την ανηθικότητά μας. Αλλά η πραγματική προοπτική μας δεν είναι να ζήσουμε 80-100 χρόνια σε αυτή τη γη, είναι η αιώνια ζωή με τον Χριστό. Ό,τι ωφελεί τους ανθρώπους για να αποκτήσουν την αιώνια ζωή ο Θεός θα το επιτρέψει, είτε είναι ένας καρκίνος, είτε ένα απρόσμενο ατύχημα, είτε ένας σεισμός.
Εκτός από τα πολεμικά γεγονότα θα ζήσουμε έκτακτα γεωφυσικά φαινόμενα. Κι όλα θα συντελέσουν να επανεύρει ο άνθρωπος την προοπτική της αιώνιας ζωής. Κι αυτά θα γίνουν, όπως είπαμε, ένεκα της μεγάλης διαφθοράς, της αποστασίας του ανθρώπου από τον Θεό και το θέλημά Του, που έχουν αναπόδραστο αποτέλεσμα, όχι μόνο τις εκτρώσεις, την αυξημένη μαγεία, τη βλασφημία και τη σαρκολατρεία, αλλά και τη νομιμοποίησή τους.
Και επαναλαμβάνω, αυτό τον πόλεμο δεν θα τον κάνει ο Θεός, ούτε οι άγιοί του: Αντίθετα, η Παναγία μας και οι άγιοι είναι γονατιστοί και κλαίουν ενώπιον του Θεού, για να μειωθούν να επερχόμενα δεινά, για να οδηγηθούμε σε πραγματική μετάνοια.

Ο Χριστός αναστήθηκε…
θα ειρηνεύσει κι ο κόσμος μετά τα γεγονότα που έρχονται. Μετά την τραγωδία αυτού του πολέμου θα έλθουν πάρα πολύ ωραία πράγματα. Η κοινωνία θα ανακαινιστεί. Η Ορθοδοξία θα γίνει κυρίαρχη, όχι όμως ως εξουσία, αλλά ως επιλογή.

Δεν είναι εγωκεντρικό να λέμε ότι η Ορθοδοξία θα είναι κυρίαρχη;
Όχι, διότι είναι η αλήθεια, η μόνη Αλήθεια. Μία είναι η Εκκλησία, η Ορθόδοξη, δεν υπάρχουν άλλες. Ένας είναι ο Θεός και ένα σώμα έχει, την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κι όλες οι άλλες Εκκλησίες;
Είναι χριστιανικές κοινότητες, δεν είναι Εκκλησία.
«Στο Ισραήλ στραμμένη η προσοχή»
Φταίει και η Εκκλησία στο ότι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον Θεό;
Βεβαίως, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Όμως η Δυτική Ευρώπη έχει αποσαθρωθεί από θέμα χριστιανοσύνης. Ο ίδιος ο Πάπας είπε ότι θέλει επανευαγγελισμό. Κι αυτή ακριβώς η αποστασιοποίηση της Ευρώπης από την Ορθοδοξία είχε άμεση συνέπεια και στο επίπεδο ηθικής: Έκαναν την σαρκολατρεία, την ειδωλολατρία, τη διαστροφή και τη διαφθορά νόμους!
Ο μεγάλος Σέρβος άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (1880-1956), αναφερόμενος στην Ένωση που οικοδόμησαν οι Ευρωπαίοι πριν από δεκαετίες, έγραψε: «Οι Ευρωπαίοι οικοδόμησαν την Ένωση με τον θάνατο και έκαναν το συμβόλαιο με τον Πάπα. Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο γεγονός στην ιστορία του ανθρώπου τα τελευταία διακόσια χρόνια. Ολόκληρη η Ευρώπη μυρίζει θάνατο. Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κηρύττουν τον θάνατο. Οι Ευρωπαίοι λογοτέχνες κηρύττουν τον θάνατο, οι πολιτικοί τους δουλεύουν για τον θάνατο, οι δάσκαλοί τους σπέρνουν τον θάνατο στην ψυχή των νέων. Η Ευρώπη δεν θέλει να ξέρει για τη ζωή μετά τον θάνατο...
Αδελφοί μου, η τραγωδία της Ευρώπης βρίσκεται σ’ αυτό, δηλαδή στο γεγονός ότι αρνήθηκε το Βασίλειο της αιώνιας ζωής. Έχτισε την ένωση με τον θάνατο και μόλις δέθηκε με τον θάνατο, δέθηκε και με τον Άδη...». Να μιλήσουμε για την οικονομία; Έγινε η οικονομία της Ενωμένης Ευρώπης η οικονομία της Γερμανίας. Το ίδιο συμβαίνει στην Αμερική, στην Αφρική. Υπάρχει τέτοια χαοτική κατάσταση σήμερα στον κόσμο, που θέλει ξανά κτίσιμο. Και τον κόσμο δεν θα τον κτίσει ούτε ο Τραμπ, ούτε η Ευρώπη της Γερμανίας.

Ποιος θα τον κτίσει;
Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, που ξεκίνησε πριν έξι χρόνια από τη Συρία. Κι αυτό το είχε προφητεύσει ένας άγιος άνθρωπος του Θεού, ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος Κόμπος (1920-2005). Αυτός, λίγο πριν κοιμηθεί και ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, είχε αποκάλυψη από τον Θεό για τα γεγονότα των ημερών μας και, μεταξύ άλλων, είπε: «Όταν αρχίσει το κακό από τη Συρία, να αρχίσετε να προσεύχεστε. Εκεί, από τη Συρία, θα ξεκινήσει!» Αλλά αυτό πολλοί τώρα το κατάλαβαν, μετά το τελευταίο κτύπημα των Αμερικανών στη Συρία και τις συνεχείς απειλές του Τραμπ κατά του Άσαντ, της Ρωσίας αλλά και του Ιράν και της Βόρειας Κορέας! Η πρώτη φάση του πολέμου τελείωσε.

Τώρα ζούμε…
 …τη δεύτερη φάση, στην οποία πρωταγωνιστής θα είναι το Ισραήλ. Και το Ισραήλ πρέπει να παρακολουθούμε, όχι την Τουρκία. Και θα ακολουθήσουν τα γεγονότα, που θα καθορίσουν την ίδρυση και αναγνώριση του κουρδικού κράτους, αυτά που θα δώσουν και τη δική μας ελευθερία. Το Ισραήλ και ο Τραμπ φοβούνται την Περσία, το πυρηνικό της πρόγραμμα. Οι Πέρσες εξόπλισαν τη Χεσμπολάχ, η οποία είναι εγκατεστημένη στον νότιο Λίβανο και έχει στραμμένους εκατοντάδες πυραύλους προς το Ισραήλ, το οποίο αναπτύσσει αντίστοιχο αριθμό πυραύλων και είναι έτοιμο να μετακινήσει τρία εκατομμύρια πληθυσμό από το βόρειο τμήμα του. Δηλαδή τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα! Μέχρι να δημοσιεύσεις τη συνέντευξή μας αυτή, μπορεί να είμαστε ήδη ξεπερασμένοι!

Ξεκίνησαν όμως οι συνομιλίες.
Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνει ο Ακιντζί ή ο Αναστασιάδης. Δεν μιλώ πια γι’ αυτά, διότι τα δικά μας θα καθοριστούν από τα ξένα. Όταν τρέμουν οι στρατηγοί, θα ασχοληθώ με στρατιωτάκια; Τρέμει ο Τραμπ τον Πούτιν κι ο Πούτιν τον Τράμπ. Τρέμει ο Νετανιάχου τη Χεσμπολάχ, η Περσία το Ισραήλ και το Ισραήλ την Περσία. Καταλαβαίνεις τι συμβαίνει αυτή την στιγμή που μιλούμε; Έχουμε μέτωπα ανοικτά σε όλο τον πλανήτη: Στα Βαλκάνια με Αλβανούς, Σέρβους, Βόσνιους, Κοσοβάρους, στην Ουκρανία, στις χώρες της Βαλτικής, το κοινό μέτωπο Αμερικής-Ισραήλ και Ευρώπης που τα βάζει με Ρωσία, Ιράν, Β. Κορέα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κίνα που όλοι φοβούνται και η Ιαπωνία ετοιμάζουν εδώ και χρόνια την παρουσία τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Και ταυτόχρονα μαίνεται ο πόλεμος οικονομικού και ηθικού χαρακτήρα στην Ευρώπη. 
πηγή

4 σχόλια:

John Papadopoulos είπε...

Τὸν Ἐπίσκοπο αὐτὸν ὁμολογῶ ὅτι ΔΕΝ τὸν ἔχω παρακολουθήσει σὲ παλαιότερες, ἀναλόγου περιεχομένου δηλώσεις του.
Ξεκινῶ, λοιπόν, ἀπὸ τούτην ἐδῶ τὴν συνέντευξη, στὸν λευκωσιάτη "Φιλελεύθερο", ἡ ὁποία δόθηκε -γιὰ νὰ μὴν ξεχαστοῦμε- σὲ πολὺ συγκεκριμένο χρονικὸ σημεῖο : στὶς 29 Μάρτη τοῦ σωτηρίου ἔτους 2017.
Ἄς κρατήσουμε ὅλοι καλὰ στὴ μνήμη μας τὴν ἡμερομηνία αὐτήν!

Ὁ Ἐπίσκοπος ἐπέλεξε νά ᾽ναι ἀρκούντως συγκεκριμένος σὲ ὁρισμένα ἀπ᾽ ὅσα εἶπε.
Ἀνέφερε :

"Η Ευρώπη, όπως σου είχα πει και παλαιότερα, είναι παναΰρι (πανήγυρη) που τελειώνει. Το 2017-18 θα είναι η περίοδος του τελειώματος .... Και βλέπουμε τώρα την ΕΕ να διαλύεται, για να παραμείνει μόνο η γερμανική Ευρώπη των ισχυρών, στην οποία εμείς δεν θα ανήκουμε."

Τί καταλαβαίνει ὁ μέσος συνετὸς καὶ μορφωμένος ἄνθρωπος ἀπ᾽τὰ λεγόμενα τοῦ Σεβ/του ;

* Ὅτι ἡ Ε.Ε. βρίσκεται κατὰ τὴν 29.3.2017 στὰ πρόθυρα διαλύσεως, ὅπως ἡ ΕΣΣΔ ἤ ἡ Γιουγκοσλαβία τὴν δεκαετία τοῦ ᾽80,
* Ὅτι τὴν 31η Δεκεμβρίου 2018 θὰ ἔχει ἐξάπαντος διαλυθεῖ καὶ
* Ὅτι τὴν αὐτὴν ἡμερομηνίαν (31.12.2018) ἡ Ἑλλὰς ἤ ἡ Κύπρος ἤ ἀμφότερες θὰ βρίσκονται ἐκτὸς αὐτῆς

(Ἐπειδὴ ἄρα γε θά ᾽χει διαλυθεῖ ἡ Ε.Ε. ἤ ἐπειδὴ θά χει συρρικνωθεῖ σὲ μιὰ "γερμανικὴ" "Εὐρώπη τῶν ἰσχυρῶν" ;
Ἐδῶ ὁ Σεβ/τος ἀντιφάσκει καὶ δύσκολα παρακολουθεῖ κανεὶς τὸν συλλογισμό του ...).

Δὲν μπορῶ ἐπὶ τοῦ παρόντος νὰ κρίνω οὔτε τὰ λεγόμενα οὔτε τὴν προσωπικότητα τοῦ ἀνδρός.
"Ἐπέχω", ποὺ λέγαν κι οἱ Ἀρχαῖοι ...

Καὶ τοῦτο διότι ὅλοι ἐμεῖς, οἱ καλῆς θελήσεως πιστοὶ χριστιανοί,
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ φοβούμαστε νὰ μὴν ΙΕΡΟΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ πρόσωπο ποὺ εἶναι φορέας τῆς ἐξουσίας τῶν Ἀποστόλων καὶ φοβούμαστε -στὴν ἴδια κατεύθυνση- νὰ μὴν ἀναδειχθοῦμε καὶ ΑΓΙΟΜΑΧΟΙ, ἀντιτασσόμενοι σὲ προγνώσεις διορατικῶν, πεφωτισμένων ἀπὸ τὸ ἅγιο Πνεῦμα ἀνδρῶν, τὶς ὁποῖες ἐπικαλεῖται ὁ Ἅγιος Μόρφου γιὰ νὰ ἐπιστηρίξει ὅσα μᾶς διαβεβαιοῖ.
Θὰ τοῦ δώσουμε, λοιπόν, κι ἄλλο ἕνα πλῆρες ἡμερολογιακὸ ἔτος (ὁλόκληρο δηλ. τὸ 2019),
καὶ θὰ περιμένουμε ὑπομονετικὰ νὰ συμβοῦν ὅσα φέρεται ὅτι προεφητεύθησαν,
ἀλλὰ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ὅπως τὰ περιγράψαμε πιὸ πάνω :
ΔΙΑΛΥΣΗ τῆς Ε.Ε. καὶ -πάντως- ἑλλάδα ἤ/καὶ Κύπρον ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ...
Τίποτε λιγώτερο!

Καὶ ἄν μὲν αὐτὰ συμβοῦν ἐν τέλει, ἔχει καλῶς :
ἡ ἐπὶ τοῦ παρόντος σιωπή μας παρίσταται δικαιολογημένη,
ἐνῶ θὰ τοῦ ὀφείλεται καὶ τιμή, διότι θ᾽ ἀποδειχθεῖ ὅτι ὑπῆρξε ἡ γρηγοροῦσα προφητικὴ φωνὴ στὴν συγκυρία αὐτήν, γιὰ τὸν ἑλληνόφωνο χῶρο.

Ἄν, ὅμως, ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση τὴν 31.12.2018 (ἤ -γενναιόδωρα- τὴν 31.12.2019) ἐξακολουθεῖ νὰ ὑφίσταται καὶ νὰ συνεχίζει νὰ λειτουργεῖ περίπου ὅπως τὴν ξέρουμε, τὰ δὲ δύο Κράτη τοῦ Ἑλληνισμοῦ βρίσκονται στοὺς κόλπους της ἤ ὑπὸ τὴν ἐξουσία μιᾶς τέτοιας Ε.Ε., συνεχίζοντας τὴν προϊοῦσα σήψη καὶ τὴν θανατερή παρακμή τους, ὅπως τὴν βιώνουμε ἤδη, χωρὶς κανένα δραματικό, μεῖζον γεγονός,

ἔ, τότε,

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ τὶ ἀντιμετώπιση χρειάζονται ὅλα τὰ παραπάνω κι οἱ διακινητές τους, μιᾶς καὶ θὰ πρόκειται αὐτόχρημα γιὰ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.

Τὸ Δευτερονόμιο

(γιὰ νὰ διορθώσω τὸ συμπέρασμα ποὺ εἶχα γράψει πρὶν ἀπὸ λίγες μέρες ἐδῶ:
http://trelogiannis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_938.html ),
εἶναι πολὺ αὐστηρό καὶ
διατάσσει στὴν περίπτωση αὐτὴν ὄχι ἁπλῶς ν᾽ ἀπομονωθεῖ ὁ ψευδοπροφήτης ἀπὸ τὸν πιστὸ λαό, μὰ νὰ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ («Οὐκ ἐφέξεσθε αὐτοῦ!»).

Νὰ τὸ χωρίο :

«
Ἐὰν δὲ εἴπῃς ἐν τῇ καρδίᾳ σου "Πῶς γνωσόμεθα τὸ ρῆμα ὅ ΟΥΚ ἐλάλησε Κύριος;",
ὅσα ἐὰν λαλήσῃ ὁ προφήτης ἐκεῖνος τῷ ὀνόματι Κυρίου καὶ ΜΗ γένηται καὶ ΜΗ συμβῇ,
τοῦτο (ἐστὶ) τὸ ρῆμα ὅ ΟΥΚ ἐλάλησε Κύριος. Ἐν ἀσεβείᾳ ἐλάλησε ὁ προφήτης ἐκεῖνος, οὐκ ἐφέξεσθε αὐτοῦ»
(Κεφάλαιο ΙΗ´, στίχοι 22-23)


(συνεχίζεται)

John Papadopoulos είπε...

Μὲ βλέπετε ἐπιφυλακτικὸ καὶ ἐξαιρετικὰ σκληρό,
διότι ἔχω προσωπικὴ ἐμπειρία ἀπ᾽ αὐτὸ τὸ προφητολαγνικὸ κλῖμα,
ποὺ ἀποτελεῖ ΠΛΗΓΗ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας στὶς μέρες μας καὶ προέρχεται ἀπὸ συγκεκριμένο πνευματικὸ κλῖμα μεσσιανιστῶν Προτεσταντῶν Ἀμερικάνων, γνωστῶν ὡς «preps» [ποὺ «προετοιμάζονται» (prepare) ψυχωτικὰ γιὰ ποικίλων εἰδῶν Ἀρμαγεδδῶνες καὶ συντέλειες] :

σὲ πολλοὺς γνωστούς μου, μωροπίστευτους χριστιανούς ποὺ παρασύρθηκαν ἀπὸ short-term prophecies πνευματικῶν, «πνευματικῶν» καὶ ἱστολογίων, τὰ τρόφιμα (μακαρόνια, φακές, κονσἐρβες κττ), ποὺ ἀποθήκευσαν ἐν ἀναμονῇ πολέμων (ἑλληνοτουρκικῶν καὶ παγκοσμίων), Ἀρμαγεδδώνων κι ἐπερχομένων τῇ οἰκουμένῃ δεινῶν,
τοὺς … ἔπιασαν μαμούνια
καὶ τὰ πέταξαν, χωρὶς νὰ τὰ καταναλώσουν
(ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ἀπ᾽ τὸν πρῶτο πόλεμο στὸ Ἰρὰκ τὸ 1991, μέχρι τὶς πυρκαϊὲς τοῦ 2007 στὴν Ἑλλάδα «καὶ δὲν συμαζεύεται»).

Ἀξιοθρήνητη, πραγματικά, ἡ κατάντια τους …

Δὲν θέλω δὲ ν᾽ ἀκούσω ἐν τοιαύτῃ περιπτώσει τὶς ἕωλες δικαιολογίες :

ὅτι σὰν τὸν Ἀγαθάγγελο τοῦ 18ου αἰῶνος ὁ ψευδοπροφητεύσας προσπαθεῖ -δῆθεν- νὰ στυλώσει τὸ πεσμένο ἠθικὸ τοῦ λαοῦ, νὰ «θεριέψει τὴν ἀποσταμένη ἐλπίδα μὲ λόγια μαγικά», διότι ἐν οὐ παικτοῖς ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ καὶ δὲν ἐπιτρέπεται νὰ γινόμαστε ἀφορμὴ νὰ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ τὸ ὄνομα τῶν Χριστιανῶν ὡς τσαρλατάνων καὶ ἀνέντιμων.

ὅτι -δῆθεν- ἔτσι θὰ συνέβαιναν μὲν τὰ πράγματα, ἀλλά νά, ὁ Θεὸς ἄκουσε τὶς προσευχές μας/ τὶς προσευχὲς κἀποιων (κρυφῶν) ἁγίων τῶν ἡμερῶν μας καὶ … μετέβαλε τὰ σχέδιά του : Ὅταν ἐπιλέγει κανεὶς νὰ κινηθεῖ στὸ (ἐξαιρετικὰ ὀλισθηρό, ἄν μὴ ΓΙΕΧΩΒΑΔΙΚΟ) πεδίο τῆς βραχυπρόθεσμης καὶ συγκεκριμένης προφητείας, ἐπικαλούμενος πνευματεμφόρους γέροντες κτὅ, πρέπει νὰ εἶναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ προσεκτικὸς καὶ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ —εἰδικὰ στὶς μέρες μας μετὰ τὶς ἀλλεπάλληλες διαψεύσεις πολλῶν ψευδοπροφητῶν καὶ ψευδοχριστῶν, μὲ τὴν ἀνάκτηση τῆς Κωνσταντινουπόλεως (Στρατηγός Γράψας) καὶ τόσα φαιδρὰ παρόμοια, διαδικτυακὰ hoaxes καὶ ἀγυρτεῖες. Ὁ Παράκλητος εἶναι τὸ Πνεῦμα τῆς ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ἐνῶ ἄλλος εἶναι ὁ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ…


Ἄν ὁ Θεὸς δώσει κι εἴμαστε ὅλοι καλά στὶς 31 Δεκεβρίου τοῦ 2019
(καὶ πρῶτος ἐγώ, ὁ ἐλεεινότερος ὅλων),
θὰ ἐπανέλθω ἐπὶ τῶν ζητημάτων ποὺ ἔθιξε στὴν συνέντευξή του ὁ Πανιερώτατος,
ὅπως ὑπέδειξα πιὸ πάνω. Εὔχομαι ν᾽ ἀποδειχθεῖ ἐκεῖνος σωστὸς κι ἐγὼ φοβικὸς καὶ ἄπιστος.

Ανώνυμος είπε...

Ναί σύμφωνοι η ΄΄προφητολαγνεία΄΄ δέν επιτρέπεται , όμως κάτι έχει λεχθεί ίσως να το ξέρετε καλύτερα ,όταν υπάρχει συμφωνία πολλών αγίων περί των προφητευομένων ...τότε ....; Είναι αδιαμφισβήτητες οι προφητείες του αγίου Κοσμά του Αιτωλού και η συμφωνία μέ τις επίσης αδιαμφισβήτητες προφητείες του συγχρόνου αγίου Παϊσίου ,οι οποίες επιβεβαιώνονται και από πραγματιστικά στοιχεία, βλέπε καθηγητής γεωποπολιτικής ονόματι Κιτσίκης ,ο οποίος επιβεβαιώνει την ύπαρξη των κρυπτοχριστιανών και την διάκριση του πληθυσμού της γείτονος σέ τρία τρίτα Πάντα στην Ορθοδοξία υπήρχαν οι χαρισματούχοι άγιοι και κάτι μου λέει οτι ο θρύλος ΄΄σώπασε κυρά Δέσποινα ..... πάλι μέ χρόνια μέ καιρούς πάλι δικά μας θάναι ΄΄ βασίστηκε σέ κάποια προφητεία κάποιου αγίου Θά θυμόμαστε από την ιστορία σχετικά μέ την δολοφονία του Νικηφόρου Φωκα οτι κάποιος μέσα στό σκοτάδι του έδωσε στό χέρι ένα χαρτί που έγραφε ΄΄ο εχθρός είναι μέσα στά τείχη ΄΄ ενώ αυτός οχύρωνε τά τείχη και τελικά τον δολοφόνησε η γυναίκα του Φυσικά δέν πρέπει να ζούμε με΄το ΄΄εγγύς η βασιλεία των ουρανών ΄΄ με΄την έννοια που τό έκαναν εκείνοι οι μακάριοι ,αλλά όλοι οι πάντες σήμερα έχουν κακά προαισθήματα σάν εκείνα που είχαν οι της Κων/πόλεως πρό της πτώσεως και μία ωραία πρωΐα ενώ άλλοι πήγαιναν στην εκκλησία και άλλοι κοιμόταν, ενω τους ειχαν σπάσει τά νεύρα οι θόρυβοι από τον κανονιοβολισμό των τειχών επί ένα μήνα , τους ήρθε το μαντάτο, η μάχαιρα , ο βιασμός, ο εξανδραποδισμός .... Μέσα σέ μία μέρα έχασαν τά πάντα ......Ποιός το αμφισβητεί σήμερα οτι άν γίνει πόλεμος αυτός θα είναι πυρηνικός ; Ποιός όταν βλέπει την αμαρτία και την παραφροσύνη δέν φοβάται την οργή του θεού; Ποιός όταν βλέπει την ύβρι της επιστήμης που επιχειρεί να φτιάξει άνθρωπο δέν περιμένει την παρέμβαση του Θεού; Ποιός όταν κρατά στά χέρια του αυτό που όλοι κρατάμε ,ένα μικρό μαγικό πράγμα που κάνει τά πάντα, δέν συνειδητοποιεί οτι κρατά την φυλακή του , οτι η τεχνολογία καίει τον εγκέφαλο των νέων που δέν μπορούν πλέον να συγκεντρωθούν στην μάθηση ,οτι το βιβλίο ανήκει πιά στο μουσείο ;Τι να πρωτοπεί κανείς, πολλά είναι τά σημάδια εκείνα που μας λένε πολλά .... Μία ηλικιωμένη κυρία στην πολυκατοικία μου ,όχι ιδιαίτερα θρησκευόμενη , λέει να πεθάνω να μήν βλέπω και το εννοεί Χωρίς κανένα ηθικισμό δέν νομίζουμε οτι το πράγμα παραέγινε ,οτι ζούμε στά έσχατα που περιγράφει ο απόστολος Παύλος ; Φυσικά πρέπει να προφυλάσσουμε και τόν εαυτόν μας και τους συνανθρώπους μας από την βίωση όλων αυτών μέ καταθλιπτικό τρόπο ,αλλά δέν μπορούμε και να αεροβατούμε Θά πρέπει να ζουμε την χαρά μέ τελείως πνευματικό τρόπο Όσο για τά τρόφιμα που λέτε προσωπικώς δέν θα θεωρούσα κακό μία λελογισμένη προνοητικότητα Αν όλοι έχουμε κάτι στά σπίτια μας ίσως αυτό να μας βοηθήσει κάπως ....άν ώ! μή γένοιτο ....Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να επισημάνω ,οτι κανένα μεγαλοϊδεατισμό δέν έχω περί Κων/πόλεως και τά τοιαύτα .....αντίθετα μου φαίνεται καί γελοίο ,άντε και να τη πάρουμε τί θά την κάνουμε ; Απλά μία ελπίδα αχνοφέγγει οτι δέν θα χαθεί η Ελλάδα και η πίστη τελικά ,γιατί είναι άδικο για το τόσο αίμα που χύθηκε .....ίσως και μπορέσει να αναστραφεί η κατηφόρα και η παρακμή που μας δέρνει .....και αυτό ειναι το αισιόδοξο μήνυμα όλων των δυσοίωνων προαισθημάτων ....