Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η δικαίωση των μακαρονάδων: Έρευνα δείχνει πως όσοι τρώνε μακαρόνια τρέφονται πιο υγιεινά

Η δικαίωση των μακαρονάδων: Έρευνα δείχνει πως όσοι τρώνε μακαρόνια τρέφονται πιο υγιεινάΓια τους επιστήμονες, όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα ζυμαρικά καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη σε σχέση με εκείνους που αποφεύγουν τα ζυμαρικά και προσλαμβάνουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων

"Aυτό που βλέπετε, οφείλεται στα... μακαρόνια", έλεγε η Ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λόρεν σε όλους όσοι σχολίαζαν την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να την δικαιώσουν υποστηρίζοντας πως, όσοι τρώνε ζυμαρικά είναι πιο υγιείς και καταναλώνουν λιγότερο λίπος.

Οι μακαρoνάδες δικαιώνονται αφού μπορούν και προσαρμόζονται καλύτερα σε διαιτητικές οδηγίες και προσλαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και οι φυτικές ίνες.

Για τους επιστήμονες, όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα ζυμαρικά καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη σε σχέση με εκείνους που αποφεύγουν τα ζυμαρικά και προσλαμβάνουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων.

"Οι νέες διατροφικές οδηγίες για τα έτη 2015-2020 ενθαρρύνουν την κατανάλωση όλων των τύπων σιτηρών, καθώς παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα ζυμαρικά μπορούν να αποτελέσουν δομικό συστατικό μιας καλής διατροφής. Η ανάλυση αυτή υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των σιτηρών, όπως των ζυμαρικών", εξηγεί η διαιτολόγος Νταιάν Γουίλαντ, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών της Αμερικής.

Τα μακαρόνια περιέχουν σημαντικούς υδατάνθρακες τους οποίους χρησιμοποιεί ο οργανισμός για ενέργεια. Επιπλέον, είναι  μία τροφή χαμηλή σε νάτριο και χοληστερόλη.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Παχυσαρκίας, στη Νέα Ορλεάνη, τον περασμένο Νοέμβριο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: