Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για Θρησκευτικά: Θα αντιδράσουμε με πάσα έννομο δυνατότητα που έχουμε αν δεν επιτύχει ο διάλογος Εκκλησίας - Υπουργείου

πηγή
Απόσπασμα συνέντευξης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Σπύρο Χαριτάτο και στη Γιάφκα του 22/02/17.

2 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

Ο μ.Σεραφείμ λέει τα αυτονόητα.Για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Ρωμαιοκαθολικούς το μάθημα παραμένει ομολογιακό με νομική κατοχύρωση και με επιτρεπόμενη παρέκκλιση των πινάκων των αναπληρωτών καθηγητών, ενώ ΜΟΝΟ για τους Ορθόδοξους μεταβάλλεται σε θρησκειολογική σούπα 9 θρησκειών!
Η κ. Βασσάλου, μας έδωσε κάποιες λεπτομέρειες που είναι πολύ ανησυχητικές.Μας είπε για τις έξτρα δραστηριότητες που προϋποθέτουν οπωσδήποτε την παρουσία αλλόθρησκων στην τάξη.Μας είπε για "διαθρησκειακό διάλογο" σε βάση ισοτιμίας με βουδιστές ή μουσουλμάνους, όχι φυσικά με τον τρόπο των θεολόγων στους διαθρησκειακούς διαλόγους που γνωρίζουμε, αλλά πιο ύπουλα, με την μορφή δραστηριοτήτων, και με την εμπλοκή εννοιών, όπως η "ειρήνη", η "αγαθή συνύπαρξη λαών και θρησκειών" κτλ.. Με τρόπο όπου θα αναδεικνύονται "οι κοινές πανανθρώπινες αξίες".. και με μια γενική αναφορά στον "Θεό".
Με λίγα λόγια ένα γνήσιο νεο-εποχίτικο μάθημα, με μόνο στόχο όπως όλα τα δηλητήρια της Νέας Εποχής την εξάλειψη του Προσώπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ως Μόνου Σωτήρα. Προωθείται η έννοια του Κοσμικού Χριστού της Νέας Εποχής, δηλαδή του ηθικού κοινωνικού ανθρωπιστικού ρόλου, του (κάθε μεγάλου) Διδάσκαλου της ανθρωπότητας.Στην ίδια κατηγορία βάζουν φυσικά και τους υπόλοιπους "μεγάλους διδάσκαλους". Έτσι η Νέα Εποχή ουσιαστικά Τον ακυρώνει, χωρίς να Τον απορρίπτει.
Ο μ. Σεραφείμ μας λέει ότι θα εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να μην συμβούν αυτά τα πράγματα. Όσον αφορά τον μ. Μεσσηνίας δεν τον εμπιστευόμαστε λόγω των θέσεών του στα εκκλησιαστικά ζητήματα. Να δούμε τι θα κάνει με το μάθημα των θρησκευτικών.
Θέλω ακόμα να πω ότι μπορούμε να κατανοήσουμε την προσοχή των κινήσεων κάποιων ανθρώπων όπως π.χ. του π.Γ.Μεταλληνού (έχει βγει και ένα βίντεο που εξηγεί κάποια πράγματα) ως προς την Εκκλησία, και τον αγώνα με τρόπους συνεχών παρεμβάσεων και πνευματικής αφύπνισης του κόσμου.
Δεν μπορούμε όμως με τίποτα να κατανοήσουμε την έλλειψη αντίστασης και ανοιχτού πολέμου όλως μας (κλήρου και λαού) απέναντι σε ένα κράτος άθεο, που απροκάλυπτα θέλει να εξαλείψει την Πίστη.Θα έπρεπε να έχουν ήδη κηρύξει την Εκκλησία "εν διωγμώ".

Ανώνυμος είπε...

Ι. Μ. Αιτωλίας, Ψήφισμα – Διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Παιδείας
http://aktines.blogspot.gr/2017/02/blog-post_959.html