Είναι ένα γλυκό που γίνεται με ελάχιστα υλικά. Αν θέλετε η κρέμα σας να γίνει Crème brûlée θα χρειαστείτε φλόγιστρο, επαγγελματικό. Επειδή θέλω να διευκολύνω τη ζωή σας, προτείνω μια κρεμ καραμελέ, ψητή, που μοιάζει. Να ξέρετε ότι στην αυθεντική γαλλική κρέμ καραμελέ δεν υπάρχει κρέμα γάλακτος.
Είναι γαλλική εφεύρεση και έρχεται από τον γαλλικό μεσαίωνα. Ο πρώτος που έβαλε την συνταγή σε χαρτί ήταν ο François Massialot, στο βιβλίο του «Η νέα κουζίνα του βασιλιά και των μπουρζουά», το 1691. Με τη διαφορά ότι εκείνος έβαζε αλεύρι στην κρέμα για να γίνει πηχτή, εμείς σήμερα όχι.
Υλικά
- 1 αυγό
- 4 κρόκους αυγών
- 400 ml γάλα πλήρες
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- Σπόρους από ένα κλωνάρι βανίλιας
Εκτέλεση
- Βράστε το γάλα με τη ζάχαρη και την βανίλια
- Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά (όπως είπαμε) και χτυπήστε τα
- Αφήστε το γάλα να πάρει μια ανάσα, να μην είναι πολύ καυτό (γιατί θα ψήσει τα αυγά)
- Ρίξτε λίγο λίγο το γάλα πάνω στα αυγά και συνεχίστε να χτυπάτε, απαλά, μη κάνετε φουσκάλες
- Βάλτε την κρέμα σε μπολάκια της προτίμησής σας, βάλτε τα σε ένα ταψάκι βαθύ και γεμίστε το ταψάκι με ζεστό νερό κατά 3/4
- Ανάψτε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Οι κρέμες πρέπει να ψηθούν 40 λεπτά ως εξής: τα 20 πρώτα λεπτά στους 120 βαθμούς, τα 10 λεπτά στους 170 βαθμούς και τα 10 λεπτά στους 190 βαθμούς
- Οταν ψηθούν αφήστε τις κρέμες να κρυώσουν και μετά βάλτες τις στο ψυγείο, πριν σερβίρετε
4 σχόλια:
Αχ ! και να είχα μία κρέμ καραμελέ !
Ωραία φαίνεται!
Άχ ! είναι ωραία !
Μού αρέσει !
Δημοσίευση σχολίου