Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Οι κόλακες είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας. Μας τυφλώνουν και δεν μας αφήνουν να δούμε τα πολλά μας ελαττώματα. Έτσι μας δυσκολεύουν στο δρόμο προς την τελειότητα, ιδιαίτερα αν είμαστε φίλαυτοι και δεν βλέπουμε μακριά. Γι’ αυτό και πρέπει να μην ακούμε αυτούς που μας κολακεύουν ή να τους αποφεύγουμε. Αλίμονο σ’ εκείνον που περιβάλλεται από κόλακες.


Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.Να μην μπερδεύουμε όμως τον κόλακα ή ακόμα χειρότερα τον "γλύφτη", με ένα φίλο που μας λέει μια καλή κουβέντα και μπορεί ακόμα να γίνεται υπερβολικός επειδή μας αγαπάει και θέλει να μας το δείξει.Το κάνουμε όλοι πολλές φορές, για να ενθαρρύνουμε ή για να βοηθήσουμε την προσπάθεια του συνανθρώπου.Πιστεύω ότι ξέρουμε τι μας γίνεται, και μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο στο ιστολογιο που περιβαλλεται απο τετοια γλοιωδη τυπακια που εμποδιζουν και τον blogger και τους υπολοιπους απο τον δρομο της τελειοτητας. Απορω ποτε θα την κανουν να ησυχασουμε ολοι τελικα αλλα δυστυχως εχουν μια ταση οπου υπαρχει στραβο και αδικο και ανοστο να μην σκαζουν και να κανουν τους εξυπνουληδες..θα κουραστουν σε καποια στιγμη και θα φυγουν..
Α ξερει κανεις ποιο θα ειναι το αντιτιμο ολης αυτης της κολακειας; δε γινεται κατι θα εχουν να παρουν..

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ η λέξη γλΕΙφτης με εί. Και ποιος νοιάστηκε να κολακέψει τον γεροξεκούτη που ακούει στο ψευδώνυμο "Τρελογιάννης" ; Ας ΜΗΝ έχει τόσο τερατώδεις φαντασιώσεις, ότι περιβάλλεται από κόλακες. Από φανερούς "εχθρούς" περιβάλλεται, δηλαδή από κρυφούς ευεργέτες...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ώ!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη 12.14, μπέρδεψα [ορθογραφικά] το "γλείψιμο" [κολακεία για ίδιον όφελος] με την "γλυπτική" τέχνη.

Ανώνυμος είπε...

το "ω!" (εγγλέζικο "όου!") σε μάρανε, χαμένο!
;-)άντε...και χρόνια σου πολλά και καλή προαγωγή να έχεις στην Υπηρεσία...

Ανώνυμος είπε...

Oου ρρίλλι;;...:))

Ανώνυμος είπε...

Συχωρεμένος 12:50 ;-)
Το ξέρω ότι τα ξέρεις και ότι τα μπερδεύεις απλώς για με νευριάσεις ώστε να πεταχτώ σαν τη...λωλή να σου δώσω ένα μπάτσο στα μαγουλάκια! ;-( πονηρούλη μου!

Ανώνυμος είπε...

1:24 μ.μ. " Ρίλι" ; Μωρέ άι και συ και ο ρίλος σου...;-(

Ανώνυμος είπε...

Ο πενηντάρης ο εξηντάρης
είν'ένας νέος της εποχής
τά καταφέρνει και περνά η μπογιά του
και όλοι στό ιστολόγιο
πίνουν στην υγειά του
ποιοί είναι εχθροί και ποιοί φίλοι
σέ ετουτο εδώ το ρίλι ;
Όου! υπέροχο το show !

Ανώνυμος είπε...

Aπό ό,τι βλέπω τρελογιάννη υποθάλπεις οχυιές στον κόρφο σου !

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μπήξιμο ! Τό πράγμα ξεφεύγει από τις συνήθεις ευχάριστες σαϊτιές που μας έχει συνηθίσει η διαδικτυακή σεβαστή περσόνα μέ το ζωηρό ταμπεραμέντο Σύμφωνα μέ την αξιακή μου αντίληψη --μπορεί να κάνω και λάθος ,αλλά έτσι το αντιλαμβανομαι -- δέν μπορώ να δηλώνω παρουσία σέ ένα επεισόδιο, ουτε βέβαια να υποκρίνομαι απουσία διότι υπάρχει και ο Παντεπόπτης , όπου προσβάλλονται άνθρωποι Στην τελική δέν είμαι κανενός αναλώσιμο υλικό στήν κακοήθειά του ,ώστε να απαρτίζω το απρόσωπο κοπάδι σέ αυτό που μας προέκυψε να ονομάζουμε μπούλιγκ Παρένθεση :Οι Ελληνες που πρώτοι μίλησαν για τίς αφηρημένες έννοιες δέν συνέβη να ονομάσουν και αυτό ; Κάπου θα τό έχουν ονομάσει απλά δέν το προσέξαμε Κλείνει η παρένθεση Δέν είμαι κομπάρσος σέ καμμία σκηνή ,δέν είμαι ισοκράτης δηλαδή σεκόντο σέ καμμία ορχήστρα ή αιμοβόρος θεατής του Κολοσσαίου Μέ δεδομένο οτι και ο εξ'ίσου σεβαστός και αγαπητός Τρελογιάννης μας έχει τρελάνει στό μουλωχτό ,ίσως και να το διασκεδάζει , αγαπά λέει την στρογγυλοποίηση , τις πλαστικές που ισιάζουν τις μύτες ,τά σιδεράκια που ισιώνουν τά δόντια , τις λιποδιαλύσεις που αφαιρούν ό,τι αντιαισθητικό συσσώρευσε ο χρόνος , τις περούκες ,καθώς και τις στρόγγυλες και όμορφες κουβέντες όπως κατσαρόλα ,τηγάνι ,ταψί -- κάποια στιγμή όμως είναι αναπόφευκτο όλα τά παραπάνω στρογγυλά αντικείμενα να του έρθουν στο κεφάλι -- δυστυχώς δέν μπορούμε να βγάλουμε συμπερασμα από τά παραπάνω της ανάρτησης Αν ανοίξει κανείς τά δύο ιστολόγια νομίζει οτι πρόκειται για φιλικά ιστολόγια και το ευχόμαστε Θά μου πείς και σένα ποιός σέ έβαλε δικαστή ,τό λέει κάποιος παραπάνω σχολιαστής ΄΄όπου στραβό καί άδικο γιατί δέν σκάς ΄΄ Κανείς δέν με έβαλε δικαστή ,απλά η συνείδησή μου Μέχρι λοιπόν να τό καταλάβουμε συγχωρέστε μας να το αντιμετωπίζουμε χαζοχαρούμενα !

Ανώνυμος είπε...

Να σε ρωτησω κατι; σε ποια δυο ιστολογια αναφερεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Δέν ξέρω ούτε το ποιός ,ούτε το πού ,ούτε το πότε μέ το παλιό μέ το καινούργιο ; άγνωστο ! Το φαντάζεσαι δύο άνθρωποι να δίνουν ραντεβού και ο ένας να είναι μέ το παλιο και ο άλλος μέ το καινούργιο ; Νά σου λέει του αγίου Νικολάου ,ποιανού αγίου Νικολάου ;