Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Άλλη μια θλιβερή διαπίστωση: Δυστυχώς οι περισσότεροι Μητροπολίτες ταυτίζονται, φανερά πλέον, με τον αιρεσιάρχη Πατριάρχη!

Τα βάζει με όσους καταγγέλλουν την αίρεση, αντὶ να τα βάλει με τούς αιρετικούς!

Φθιώτιδος Νικόλαος: « Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης…»

Την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στον οποίο προσήλθαν αρκετοί πιστοί, παρά το δριμύ ψύχος εξαιτίας του παγετού και του χιονιά που πλήττει αυτές τις ημέρες και την Φθιώτιδα.
            Στο κήρυγμά του ο αναφερόμενος στην Ενότητα της Πίστεως μεταξύ άλλων ανέφερε:

            « Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα.
            Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.
            Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστε θεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nά προσευχόμαστε λέει ο δέσποτας ; Και εγώ θα περίμενα κάποιος να επέπληττε τον π. Ευθύμιο ,νόει τον έξω από δώ , που μας έχει πεθάνει στήν αγρυπνία μέχρι τις 5 το πρωΐ Μέσα στο δωδεκαήμερο χλωμιάσαμε από την αγρυπνία ,Ωρών , Φώτων , τ'Αγιαννιού Μή, μή του μιλάτε άλλο για προσευχή ,αλλοίμονό μας Τι θέλετε να τις κάνει 24ωρες ;

Ανώνυμος είπε...

O αμέθυστος τί λέει γι'αυτό ; Περιμένουμε την τοποθέτησή του !

Ανώνυμος είπε...

Μάαααλιστα! Ο Φθιώτιδος Νικόλαος! Θεωρία επισκόπου και καρδία μυλωνά!