Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Άλλο «μπουμπούκι» και αυτό!

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Με στεναχώρησαν τα λόγια του μητροπολίτου Λαγκαδά style="text-align: left;">
Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης, σχολίασε στο Ιστολόγιό μας τις θέσεις που διατύπωσε κατά την πανήγυρη του αγίου Αθανασίου στη Λητή, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.  Ολόκληρη την παρέμβαση του μητροπολίτου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Παραθέτουμε τις επίμαχες φράσεις του σεβασμιωτάτου και στη συνέχεια το σχόλιο του π. Νικολάου.

Μητροπολίτης Ιωάννης: 
...είναι και καθήκον μας να στηλιτεύουμε εκείνους που είναι βλάσφημοι της Πίστεως και των Ιερών Προσώπων και Θεσμών, εν’ ονόματι της δήθεν ανυπάρκτου ευλαβείας και ευσεβείας που τους κυριεύει, όπως είναι πολλοί που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό ως δήθεν ομολογητές της Πίστεως μας, αλλά δυστυχώς είναι μόνο ομολογητές της πλάνης τους. ................................................................................................................................................................................................................................. ...κάποιους που θεολογούν μέσα από το θολό τους το μυαλό και μέσα από την πλάνη τους, υβρίζοντας και κατακρίνοντας συνεχώς Ιερές Συνόδους, Ιεράρχες, Κληρικούς αλλά και λαϊκούς. .................................................................................................................................................................................................................... Αυτή είναι η ακριβής αλήθεια περί των πραγμάτων που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που συνεκλήθη τον Ιούνιο εις την νήσον Κρήτην. Όλα τα άλλα εκφράζουν πολιτικές σκοπιμότητες ...

Ο πατήρ Νικόλαος δήλωσε τα εξής:
     "Θα ξαφνιαζόμουν αν προ μερικών ετών άκουγα αυτά τα λόγια από τον εν λόγω μητροπολίτη. Τώρα όμως όχι. Πολλοί λένε πως έχει γίνει, από τους πλέον φιλοπατριαρχικούς ιεράρχες της Εκκλησίας μας, σε μια εποχή που το Πατριαρχείο μας έχει ξεσαλώσει πραγματικά διαφημίζοντας την παναίρεση του Οικουμενισμού!  
     Δυστυχώς δεν περιμένει πια κανείς από τον σεβασμιώτατο Λαγκαδά, να αρθρώσει ελεγκτικό λόγο, για τις αιρετικές διαδρομές του Οικουμενικού Πατριάρχου αλλά και τόσων άλλων μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ούτε φυσικά να παρέμβει στα όσα αιρετικά και προδοτικά διατυπώθηκαν και αποφασίστηκαν από την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, κάνοντας το αυτονόητο καθήκον του. Φρουρώντας ως επίσκοπος, την Πίστη των αγίων Αποστόλων και Πατέρων μας, από τη νόθευση των δογμάτων που προξένησε η σύνοδος αυτή.  
     Ο λόγος αυτής της στάσεως του μητροπολίτου, για πολλούς είναι προφανής... Δεν γνωρίζω γιατί με τόσο μένος καταφέρεται εναντίον όσων παραδοσιακών πολεμούμε την λεγομένη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο". 
     Εμείς είμαστε οι βλάσφημοι ή όσοι ρασοφόροι της Ορθοδοξίας καταπατούν τους ιερούς κανόνες που τους θεωρούν ως "τα τείχοι του αίσχους"; 
     Εμείς είμαστε οι ψευδοευσεβιστές ή όσοι εμπιστεύονται την κατήχηση του εφημεριακού τους κλήρου σε ιέρειες της προτεσταντικής αιρέσεως; 
     Οι παραδοσιακοί χριστιανοί είναι οι ανευλαβείς ή οι θιασώτες της μεταπατερικής και αλλόφρονης θεολογίας που υπονομεύει τα θεμέλια της Πίστης μας; 
     Μήπως δεν είμαστε εμείς οι δήθεν ομολογητές της Πίστεως, αλλά όσοι κάνουν τεμενάδες στους αιρετικούς πατριάρχες για να εξασφαλίσουν την πατερίτσα τους; 
     Αλήθεια ποιοί είναι οι πλανεμένοι; Αυτοί που πρεσβεύουν και προασπίζονται την ανόθευτη Πίστη ή οι νεωτεριστές ιερωμένοι που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο; 
     Δυστυχώς, θολό μυαλό και πλανεμένες ιδέες, ο μητροπολίτης Λαγκαδά, βρίσκει σε όσους αντιστέκονται στην κατρακύλα της Εκκλησίας προς την αίρεση και όχι στα "καθάρματα της Εκκλησίας" κατά τον άγ. Μάρκο Ευγενικό, που ξεπουλούν το "πατροπαράδοτον Σέβας". 
     Τέλος, πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει σε όσους αρνούνται τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου. Φαίνεται δεν είναι σε θέση να δει την αγνή και άδολη ανησυχία, την πραγματική θλίψη για την κατάντια αυτής της τραγικής Συνόδου. Λυπάμαι πραγματικά για τις θέσεις του αυτές. Προσεύχομαι Ο Θεός να τον φωτίσει!"
πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά για καθίστε καλά ποίος είναι ο π. Νικόλαος Μανώλης ο Θεός;;
πολλοί ξεκινούν για την Αλήθεια και στηλιτεύουν το κακό όμως ποιος θα τους κρίνει αυτούς;
Στο ευαγγέλιο λέει ότι η Κρίση έχει δοθεί στον Ιησού
για να μαζευτούμε και να δούμε έκαστος τα χάλια του
γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολο να ξεφύγουμε

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Εμάς πολύ μας αναπαύει ο λόγος του καλού μας παππούλη που είναι με πόνο και έγνοια για την μάννα μας την εκκλησία .Μακάρι να δώσει ο θεός και άλλοι ταπεινοί και αγωνιστές πατέρες που υπάρχουν να ορθοτομούν δημοσία το λογο της αληθείας ακόμη να φωτίσει και λαϊκούς αδελφούς μας να μιλάνε να μιλάνε…αφού οι επίσκοποι έχουν καταπιεί τον μπουγκοθόδωρο και οι «οι λίθοι κεκράξονται»

Κριτές των κρινόμενων και όλων μας οι άγιοι μας που εφάρμοσαν τα όσα ο γλυκύς Ιησούς έχει πει!

Τι δεν καταλαβαίνεις;;

Υς. Ο λόγος να κοιτάξουμε τα χάλια μας και να σιωπούμε δεν είναι από τον αγαθό πνεύμα είναι από το πονηρό πνεύμα! Το νου σου λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Η κρίση για όλους μας ανήκει στον Κύριο.Δεν είμαστε καρδιογνώστες και δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανένα όσο αμαρτωλός και αν είναι, υπάρχει πάντα η δυνατότητα μετάνοιας γι΄αυτό είναι μεγάλο λάθος και η θανατική ποινή.
Εδώ όμως δεν πρόκειται για κρίση προσωπικών αμαρτιών συνανθρώπων, αλλά για γεγονότα που διαδραματίζονται σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα και ισοδυναμούν με άλωση της πίστης και της πατρίδας μας.Η σιωπή δυστυχώς είναι κάποιο είδος συνενοχής. Φυσικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ο λάθος λόγος μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικός.Ο πανικός στρέφει τον ένα απέναντι στον άλλο, και προκαλεί πολλές φορές λανθασμένες αποφάσεις.
Ο π.Ν.Μανώλης όμως νομίζω ότι προσπαθεί ο άνθρωπος με τις μικρές του δυνάμεις, παρά την γενική αφωνία και τον μακροχρόνιο λήθαργο στον οποίο έχουμε πέσει σαν χριστιανοί και σαν Έλληνες, να παραμένει στις επάλξεις,και να θυμίζει στον κόσμο τα αυτονόητα, [όπως για παράδειγμα ότι η αλήθεια βρίσκεται στην Ορθοδοξία και οι υπόλοιπες λεγόμενες "χριστιανικές ομολογίες" είναι αιρέσεις, που οδηγούν στην απώλεια], χωρίς προσωπικές εμπάθειες, αλλά μόνο με ζήλο για την αλήθεια και αγανάκτηση για την σημερινή αφασία και αδιαφορία αλλά και την συνειδητή προώθηση κάποιων πραγμάτων από ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες όσων μας παραδόθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

..φυσικα κοιταμε και τα χαλια μας αλλα και τα της πιστεως μας..ο Μεγας Βασιλειος τι φωναζε κατα τη διαρκεια της αιρεσης του αρειανισμου;;φωναζε η Εκκλησια κινδυνευει..!!!και καλουσε τον Γρηγοριο τον Θεολογο να παρει θεση,στην εποχη του Μ.Αντωνιου οπου εμφανιζοταν αιρεση ο Αγιος αφηνε την ερημο,ο Αγιος Προδρομος και εεεενα σωρο αλλοι δεν δίστασαν να ελέγξουν απερίφραστα και κατά πρόσωπο την αδικία και την ηθική υπόσταση ανθρώπων της εποχής τους...καποιοι εχουν μπουκωσει στην κυριολεξια απο κηρυγματα αγαπης απο οικουμενιστες που εχουν χασει το μετρο διακρισεως,υπηρξαν Αγιοι που ειχαν μια πιο μετριοπαθη σταση οπως ο Αγιος Νεκταριος και καποιοι με πιο ενθερμο ζηλο οπως ο Μαρκος ο Ευγενικος κ.α.Δοξα τω Θεω που υπαρχει ενας π.Νικολαος και ενας π.Ζησης που φωναζουν απο τα βαθη της καρδιας τους για την παναιρεση του Οικουμενισμου και αγωνιζονται οπως μπορουν...

Ανώνυμος είπε...

Αμέτρητα παραδείγματα αγώνων για την πίστη.. θα έπρεπε να μας καθοδηγούν ώστε να μην συγχέουμε τα πράγματα.Ο Ίδιος ο Κύριος μας είπε ότι πρέπει να είμαστε το φως του κόσμου. Αν δεν μιλήσουμε εμείς ποιος θα φωτίσει μέσα στα σκοτάδια της αθεϊας και της πλάνης του διαβόλου; Η Ορθοδοξία αλώνεται, δηλητηριάζονται τα παιδιά που είναι το αύριο της χώρας μας.. Εχουν λυσσάξει οι αχαρακτήριστοι να εξαφανίσουν ότι θυμίζει Χριστό και Ελλάδα, αν είναι δυνατόν ακόμα και την σημαία μας με τον τίμιο σταυρό.. να απενοχοποιήσουν και να κατοχυρώσουν την ομοφυλοφιλία, όπως μας προείπε ο Κύριος ότι οι έσχατες μέρες θα είναι όπως τα Σόδομα (μια φράση που διακωμωδείται και θεωρείται γραφική, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή).
Η Ελλάδα μας είναι σήμερα μια χώρα αλυσοδεμένη σε πλήρη παρακμή ένα οικονομικό και ιδεολογικό προτεκτοράτο. Αυτή η χώρα που φώτισε κάποτε τον κόσμο και δέχτηκε πρώτη τον Χριστό, κατάντησε ο φτωχός συγγενής και μιμητής της άθεης Δύσης, και η χωματερή των εισαγόμενων πολιτιστικών ιδεολογικών σκουπιδιών του συγκρητισμού και της παγκοσμιοποίησης. Όποιος δεν μιλάει τώρα που η χώρα καταστρέφεται είναι συνένοχος.

Ανώνυμος είπε...

Δε σου το 'χουν ξαναπεί; Όταν θυμώνει μόνο το ύφος σου είσαι πιο ωραίος. Και δεν είναι από κολακεία..εε