Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Η αλήθεια πίσω από τις εικόνες διαμαρτυρίαςΦωτογραφία του Γεράσιμος Γερολυμάτος.
Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Άσρα Νομανί (Asra Q. Nomani), ινδικής καταγωγής, μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, αλλά και ψηφοφόρος του Τραμπ, με άρθρο της στους New York Times διαβεβαιώνει ότι οι διαδηλώσεις γυναικών με τα ροζ σκουφάκια κατά του Τραμπ υποκινήθηκαν από τον Τζορτζ Σόρος. Όπως η ίδια ερεύνησε και διαπίστωσε, ο Σόρος έχει χρηματοδοτήσει ή σχετίζεται με τουλάχιστον 56 οργανώσεις που συμμετείχαν στη συνδιοργάνωση της μεγάλης διαδήλωσης γυναικών το Σάββατο κατά του Τραμπ στην Ουάσιγκτον.Οι ίδιες οργανώσεις αποτελούν κομματικούς μηχανισμούς της Χίλαρι Κλίντον και των δημοκρατικών. Οι διοργανωτές με τα «ροζ σκουφάκια» υποστήριζαν ότι ήταν ακομμάτιστοι, αλλά μόνο αυτό δεν ήταν. 
 
Για παράδειγμα, η UnitedWomen.org, που συμμετείχε στη διαδήλωση, ανάρτησε βίντεο με κομματικά hashtag στο Twitter όπως #ImWithHer (είμαι μαζί της, με τη Χίλαρι) και #ThanksObama (Σε ευχαριστούμε Ομπάμα). Κραυγαλέες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος, τον κερδοσκόπο «φιλάνθρωπο», και βρίσκονται στις 56 φιλοσορικές συνδιοργανώτριες του συλλαλητηρίου, είναι η Planned Parenthood, που εναντιώνεται στην πολιτική Τραμπ κατά των εκτρώσεων, η MoveOn.org, που στάθηκε σκληρά στο πλευρό της Χίλαρι, η American Civil Liberties Union, η Center for Constitutional Rights, η Amnesty International (Διεθνής Αμνηστία) και η Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αναφορά της στην οργάνωση Council on American-Islamic Relations (Συμβούλιο επί των ΑμερικανοΙσλαμικών Σχέσεων) -επίσης λαμβάνει χαρτζιλίκι από τον Σόρος- το οποίο ήταν συνδιοργανωτής στην πορεία με τα ροζ σκουφάκια για τα δικαιώματα των γυναικών, μόνο που το ίδιο αντιτίθεται σε κάθε μεταρρύθμιση, όπως οι γυναίκες μουσουλμάνες να είναι θρησκευτικοί ηγέτες ή να μπορούν να προσεύχονται μαζί με τους άνδρες στα τζαμιά δίχως να φοράνε μαντίλες. Δεν είναι εντυπωσιακό; Διαδήλωσαν κατά του Τραμπ και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών ισλαμιστικές οργανώσεις που θεωρούν τις γυναίκες δεύτερες. Στο συλλαλητήριο κατά του Τραμπ συμμετείχε η επίσης χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος Arab-American Association of New York (Αραβοαμερικανική Ένωση Νέας Υόρκης), της οποίας το «αφεντικό», η παλαιστινιακής καταγωγής Λίντα Σαρσούρ (Linda Sarsour), που σε όλες τι φωτογραφίες της είναι με μαντίλα, αποκάλεσε την Άσρα Νομανί «περιθωριακή» επειδή τόλμησε να γράψει σε παλαιότερο άρθρο της ότι οι μουσουλμανικές μαντίλες είναι σύμβολα «ντροπής». 
 
Αυτά έγραψε η Αμερικανίδα μουσουλμάνα δημοσιογράφος, καταγγέλλοντας τους ισλαμιστές και τους υπαλλήλους του Σόρος, που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο γυναικών με τα ροζ σκουφάκια στην Ουάσιγκτον. 
 
Ο Σόρος, σημειώνουμε, χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον με 20 εκ. δολάρια και έπαιξε υπέρ της, ότι θα εκλεγεί, 1 δισ. δολάρια τα οποία και έχασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: