Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Το ημερολόγιο του Αγαθόνικου



Νοέμβριος 2016
Όλη η ορθοδοξία περίμενε με αγωνία της συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι αξιωματούχοι του Κολιμπαριστάν διέδιδαν ότι όλα είναι μιλημένα  και αναμένεται η έγκριση των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης, μα στην πιάτσα κυκλοφόρησε η φήμη ότι η ομάδα των μουτζαχεντίν επισκόπων θα θέσει θέμα ακύρωσης όσων υπέγραψε η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εκκλησίας στην Κρήτη.
Τότε ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του Κολιμπαριστάν, ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έστειλε επιστολή στον Ελλάδος Ιερώνυμο και του έτριξε τους εκκλησιαστικούς του οδόντας.
Η επιστολή έφτασε στον Ιερώνυμο ο οποίος την άνοιξε προσεκτικά και ευτυχώς γιατί….
… η επιστολή ήταν εμποτισμένη με το άκρως τοξικό στοιχείο παπόνιο. Η ύπαρξή του άγνωστου μέχρι πρότινος υλικού ανήκε στην σφαίρα της συνομωσιολογίας και λέγεται ότι ο Βαρθολομαίος το προμηθεύτηκε σε μεγάλες ποσότητες από το Βατικανό.
Ο Ιερώνυμος χειρίστηκε προσεκτικά την τοξική επιστολή. Αφού άνοιξε την επιστολή με τέτοιο τρόπο ώστε οι συνοδικοί να εισπνεύσουν μικρές δόσεις από τις τοξικές αναθυμιάσεις που προκαλούν μείωση της ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας, την σφράγισε στον ειδικό χώρο που λέγεται «Νέες Χώρες», και ετοιμάστηκε για την Ιερά Σύνοδοοοο…… (το οοοοο με φθίνουσα ένταση της φωνής)
Μα στην επιστολή λέγεται πως ο Βαρθολομαίος Κολυμπάρεως ζήτησε και μια μικρή χαρούλα, βρε αδερφέ, όχι τίποτα σημαντικό… Ζήτησε την καθαίρεση, ποιου νομίζεται…. του παπα Θεόδωρου του Ζήση. Ναι, του παπα Θεόδωρου του Ζήση!!!!
Μέχρι βέβαια να γίνει η καθαίρεση δεν έμεινε αργός έβαλε τα μεγάλα μέσα… βουντού στον παπα Θεόδωρο…
Έγινε, λοιπόν, η Σύνοδος κεκλεισμένων των θυρών, να πούμε, και μεις μάθαμε τι έγινε από τα ανακοινωθέντα  που τα λέγανε τα πράγματα όμορφα και χαριτωμένα, να, κάπως έτσι:
«Ο Αρχιεπίσκοπος μπλα μπλα μπλά, το συνοδικό σύστημα μπλα μπλα, και …. Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος παρουσίασε την εισήγησή του για την Μεγάλη και Αγία Σύνοδος του Κολυμπαρίου. Η εισήγησή του συνοδεύτηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Κέρκυρας και χειροκροτήθηκε παρατεταμένα από το παραληρούν ακροατήριο….»
«….Η Εισήγηση του Σερρών εγκρίθηκε, θέμα ακύρωσης δεν υπάρχει, και η Σύνοδος ασχολήθηκε με υπηρεσιακά θέματα!!!»
(σημ. η παρουσία της Φιλαρμονικής μας έδωσε μεγάλη χαρά αφού έγινε εκτός ιερού ναού. Καλή συνέχεια στα παιδιά.)
Όμως, ο υπερκοριός της Κατάνυξης, το θαυμαστό αυτό μηχάνημα που το έχουν μόνο οι δημοσιογράφοι της Κατάνυξης, που διαβάζει 1000 λογισμούς ανά δευτερόλεπτο, ακούει τον ήχο της σκέψης από απόσταση 2000 χιλιομέτρων και καταγράφει οικουμενιστικές δονήσεις ανά την υφήλιο, μας πληροφόρησε πως κάπως αλλιώς έγιναν τα πράγματα…
Συνεχίζεται….
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: