Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αφέψημα μαϊντανού – Αδυνατίζει και καταπολεμά την κυτταρίτιδα

 Αφέψημα μαϊντανού – Αδυνατίζει και καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Ο μαϊντανός είναι ένα από τα βασικά συστατικά συνταγών στην ελληνική κουζίνα, αλλά οι περισσότεροι τον προτιμούν γιατί δίνει γεύση και άρωμα στα φαγητά, αγνοώντας τις ευεργετικές ιδιότητες του ως προς την υγεία, αλλά και τη σιλουέτα.
Γενικότερα, μπορείτε να βρείτε πολλά είδη μαϊντανού εξαιτίας της καταγωγής του, αφού το διετές αυτό φυτό ανήκει στην οικογένεια των σελινοειδών.
Αν και όλα τα λαχανικά, όπως και οι υπόλοιπες τροφές περιέχουν βιταμίνες και πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία, ο μαϊντανός είναι ένας πραγματικός θησαυρός, αφού είναι πηγή βιταμίνης Α ,Β, C, σιδήρου, φυλλικού οξέως, βήτα – καροτένιου και άλλων.
Μπορεί να καταναλωθεί είτε φρέσκος - αρκεί να τον προσθέσετε στη σαλάτα ή να τον μαγειρέψετε σε κάποιο φαγητό όπως η σούπα – είτε αποξηραμένος, ενώ εμείς σας προτείνουμε να τον δοκιμάσετε και στη μορφή αφεψήματος!
Αναρωτιέστε γιατί;
Οι ευεργετικές του ιδιότητες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον μας, γιατί θεωρείται αποτοξινωτικό, τονωτικό, ανακουφιστικό, διουρητικό και καθαρκτικό.
Τα παραπάνω καθιστούν το ρόφημα μαϊντανού ιδανικό για οποιονδήποτε επιθυμεί να χάσει πόντους, να αδυνατίσει και, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα, αφού μειώνει την όρεξη, ενώ φροντίζει και την επιδερμίδα, που μέσω της αποτοξίνωσης γίνεται απαλή, λαμπερή και λεία.
Η διαδικασία για να το απολαύσετε είναι τόσο απλή, όπως ακριβώς και αυτή με την οποία φτιάχνετε το ζεστό σας τσάι:

  • Θα χρειαστείτε για ένα μεγάλο μπουκάλι νερό ( 1.5 λίτρο), μισό ματσάκι μαϊντανό, πλυμένο και ψιλοκομμένο.
  • Βράζετε το νερό σε μια κατσαρόλα και αφού την απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε το μαϊντανό.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε για ένα τέταρτο.
  • Χρησιμοποιείστε το φίλτρο για να γεμίσετε την κούπα σας και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και θα του δώσει ευχάριστη γεύση.
  • Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: