Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Δυο θετικά ,ένας "ενθουσιασμός" και ο μεγάλος γρίφος…



Αυτός είναι ο νέος υπουργός Παιδείας - Βιογραφικό



Τελικά ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και 
ο  Φίλης αποπέμφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το ίδιο συνέβηκε και με την υφυπουργό του Υπουργείου Παιδείας και ομοιδεάτισσα του  Φίλη  Σία Αναγνωστοπούλου.

Η αποπομπή τους, βεβαίως, είναι πολύ ευχάριστο γεγονός αλλά απομένει να φανεί αν οι διάδοχοί τους στο Υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσουν την αντιεκκλησιαστική και αντεθνική πολιτική των προκατόχων τους ή αν θα ανακρούσουν πρύμναν κάτω από το βάρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά δεκάδες μονάδες.

Για την ώρα όλα όσα γνωρίζουμε για τον νέο Υπουργό είναι αρνητικά.

“Ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.
Είχε οριστεί πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που προώθησε τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και σχεδίαζε τις αλλαγές στο Λύκειο (μαζί με την Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου του Αντώνη Λιάκου).

Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 29.05.2016 υπεραμύνθηκε των απόψεων του Νίκου Φίλη για τα Θρησκευτικά. Στην ερώτηση δημοσιογράφου:
"Θα αλλάξει τελικά ο χαρακτήρας των Θρησκευτικών; Ο  Φίλης μιλάει για ένα μάθημα με ισχυρότερα τα στοιχεία της θρησκειολογίας. Η πλευρά της Εκκλησίας αντιδρά και κάνει λόγο για επιβολή από το Σύνταγμα του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος".
ο Κώστας Γαβρόγλου είχε απαντήσει:
"Πείτε μου μία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχει το μάθημα των Θρησκευτικών και διδάσκεται όπως στη χώρα μας. Μία".’
Παρόλον ότι όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίσουμε για την ανάθεση του Υπουργείου Παιδείας στον  Γαβρόγλου είναι δίκαιο να του δώσουμε ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να διασαφηνίσει τις θέσεις και τις προθέσε ις του για το μάθημα των Θρησκευτικών και για τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας.
Παραμένει ο μεγάλος γρίφος

πηγή

Κατά την γνώμη μας είναι πολύ θετική η παρουσία του Ζουράρη στο νέο σχήμα του υπουργείου, έστω και αν στο παρελθόν μας απογοήτευσε (λ.χ. με το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλα ζευγάρια ,ή το γεγονός ότι είναι όμαιμος του Γιανναρά) αν κάνει πράξη τα μισά από όσα σε ομιλίες του λέει θα είναι πολύ καλά!  

Βέβαια η  εξαίρεση του Φίλη από την κυβέρνηση δεν πρέπει να γεμίζει ενθουσιασμό κάποιους. Ας κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί τα πρόσωπα άλλαξαν όχι η νοοτροπία. Και παρατηρείστε πώς τεκταίνεται η πονηρή άποψη του εξιλαστηρίου θύματος και του παρεμβατισμού από την Εκκλησία. Ας λάβουμε υπ όψι μας πρώτον πώς η πολιτική στο χαμηλότερο ηθικά επίπεδο της γνωρίζει να εκτιμά το πολιτικό κόστος και να κερδίζει εντυπώσεις από τις "ήττες" της. Και δεύτερον πώς άλλο είναι κάποιος να παρεμβαίνει και άλλο να τον υπολογίζουν και να τον φοβούνται. Και να κερδίζεις και από όλο αυτό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΟΥΡΑΡΙΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑΣ.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΕΣ ΕΖΥΓΙΣΘΗ ΕΜΕΤΡΗΘΗ ΚΙΑ ΕΥΡΕΘΗ ΕΛΛΕΙΠΗΣ(ΜΑΝΕ -ΘΕΚΕΛ-ΦΑΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΚΟΝ).
Η ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗ.
ΜΑΣ ΕΠΡΗΖΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ,ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΤΙΜΗΣ ΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΑΣ.
Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ?
ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΥΦΟΣ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΩ ΕΑΝ ΔΩ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ
ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ''ΔΕΟΥΣ''ΑΝΤΙ ΤΟΥ ''ΔΟΞΗΣ''
ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ
ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ''ΔΕΟΥΣ''ΑΝΤΙ ΤΟΥ ''ΔΟΞΗΣ''
ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΖΟΥΡΑΡΗΣ Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ,ΨΗΦΙΣΕ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ,ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ?ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ,ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ..