Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Φιλέτα ψαριού με σάλτσα ντομάτας, κάππαρη και ελιές Καλαμών

fileta-psariou-ANOIGMA

Οι ελιές χαρίζουν μοναδική γεύση στην πλούσια σάλτσα που συνοδεύει το ψάρι. Μπορείτε βέβαια, να αντικαταστήσετε το ψάρι με φιλέτο κοτόπουλο ή μπιφτέκια. Τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή την κάνει η σάλτσα. 



Μερίδες:6

Χρόνος προετοιμασίας:10'

Χρόνος μαγειρέματος:30'

Έτοιμο σε:40' 

Διαδικασία

Πασπαλίζετε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με το μισό λάδι, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Βγάζετε το σκόρδο με τρυπητή κουτάλα και το φυλάτε.

Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Στρώνετε στο τηγάνι τα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρετε γυρίζοντας τα προσεκτικά για να μην λιώσουν, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές (περίπου 5-7 λεπτά). Προσθέτετε το βασιλικό και τη ρίγανη και ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να κολλήσουν λίγα αρωματικά στα φιλέτα. Βγάζετε τα φιλέτα με τρυπητή σπάτουλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Τα κρατάτε ζεστά.

Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι το σκόρδο, τις ντομάτες, τις ελιές και την κάπαρη. Τα σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και περιχύνετε το ψάρι με αυτό. Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.


Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια: