Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο -Μια ιστορία ελπίδας και απογοήτευσης 50 ετών


Ο επαναστάτης που μεταλλάχθηκε σε αυταρχικό ηγέτη!
 Έφυγε ο Φιντέλ Κάστρο: Ο επαναστάτης που μεταλλάχθηκε σε αυταρχικό ηγέτη
Έχω πάει στην Κούβα. Το όνειρο των νέων ήταν να γίνουν αχθοφόροι στα ξενοδοχεία που έμεναν οι τουρίστες. Ως αχθοφόροι έβγαζαν από τα φιλοδωρήματα αρκετά, 300 - 500 δολάρια, όταν ένας γιατρός στο σύστημα υγείας της Κούβας έπαιρνε 18 δολάρια τον μήνα. Είχαν κι άλλους τρόπους να συμπληρώνουν το εισόδημά τους οι Κουβανέζοι. Σε πλησίαζαν και σου έδειχαν φωτογραφίες της γυναίκας τους. Η τιμή: 5-10 δολάρια. Αριστερή αξιοπρέπεια, πάνω απ' όλα. 
Τοστειλε το mail

όμως...
Αν ένας άνθρωπος έχει κρατήσει μέσα του στοιχειώδη ψήγματα της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης
και δεν έχει γίνει μαυρόψυχος, ηδονιστής  καπιταλιστής , θα βρεί το παραθυράκι προς τον Ουρανό...
Χαρίλαος Φλωράκης και Φιντέλ Κάστρο,δυο εμβληματικές μορφές του μαρξιστικού κομμουνισμού
προσεγγίζουν την κοινοτιστική Ορθοδοξη Εκκλησία με αγαθό λογισμό

Φιντέλ Kάστρο και Ορθοδοξία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτα όσα ακούμε στο βίντεο. Ο Φιντέλ Κάστρο θέλησε να μάθει τα πάντα για τον Ορθόδοξο μοναχισμό, ζήτησε βιβλία από το Άγιο Όρος, ώστε να μεταφραστούν στα ισπανικά, και θέλησε να γίνει η Κούβα το εφαλτήριο για να διαδοθεί η Ορθοδοξία στην Λατινική Αμερική!
Να λοιπόν πως αποδεικνύεται ότι ο εχθρός της αλήθειας είναι το κίβδηλο κακέκτυπο. Ο παπισμός και τα παράγωγά του είναι η κύρια πηγή της αθεϊας. Όπως και η εκκοσμίκευση στην Ορθόδοξη εκκλησία χωρίς την πνευματικότητά της τις τελευταίες δεκαετίες.
Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο του κειμένου.Όταν ο άνθρωπος έχει αγαθά κίνητρα και καλή προαίρεση (και τέτοια έχουν αρκετοί άθεοι.. κάτι σαν τον "Ρομπέν των δασών") πιστεύω ότι ο Θεός έχει τον τρόπο να τον οδηγήσει στην αλήθεια.