Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩ!

Αλεξιάδης: Οποιος δεν μπορεί να πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς, να παραχωρεί το ακίνητο στο δημόσιο
Έφυγε κι ο "ανατρεπτικός" Ντάριο Φο. Ποιος να γράψει τώρα το "Δεν κληρονομώ, δεν κληρονομώ" το νέο έργο που ανατρέπει συνήθειες αιώνων: να αφήσω μια στέγη, ένα κεραμίδι στο παιδί μου. Τι να το κάνει όταν του έρχεται κατακούτελα τα κεραμίδι της εφορίας; Το τραγικό είναι ότι τα περισσότερα από τα σπίτια τα οποία αρνούνται να κληρονομήσουν οι Έλληνες αξίζουν πολύ περισσότερο από τα όποια χρέη είχε ο μακαρίτης. Υπάρχουν μάλιστα πολλές περιπτώσεις, που δεν χρώσταγε τίποτε αλλά το ακίνητο επιβαρύνεται με ΕΝΦΙΑ που αδυνατεί να πληρώσει ο κληρονόμος. Να το πουλήσει; Ποιος το αγοράζει; Μπορεί ακόμα να έχουν αγοραστικό ενδιαφέρον "φιλέτα" και βίλες που πουλιούνται κοψοχρονιά αλλά ένα δυάρι στη Μιχαήλ Βόδα τι να το κάνεις; Κι αν είναι απλήρωτος ο ΕΝΦΙΑ της τελευταίας χρονιάς πρέπει πρώτα να τον εξοφλήσεις να πληρώσεις τον φόρο κληρονομιάς και μετά να κάνεις την αποδοχή. Βρε ουστ! Οπότε δεν είναι ένας και δύο όσοι αποποιούνται την κληρονομιά. Και δεν ξεκίνησαν να το κάνουν επί ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το 2013 ήταν 29.200 αποποιήσεις, το 2014 πήγαν στις 41.386 και το 2015 στις 45.627.
Και τι σκέφτηκαν τα σαΐνια του ΥΠΟΟΙΚ: θα πληρώνεις με το σπίτι σου τον φόρο του σπιτιού σου! Θα σου το παίρνουν δηλαδή οι μπολσεβίκοι και θα λες κι ευχαριστώ που σου έκαναν τη διευκόλυνση. Πάλι καλά. Κάποτε τους ιδιοκτήτες τους εκτελούσαν ως εχθρούς του λαού.
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΑλεξιάδης: Οποιος δεν μπορεί να πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς, να παραχωρεί το ακίνητο στο δημόσιο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aυτή είναι η αλήθεια, δεν θέλει κανεις να κληρονομήσει.