Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ωραίος !


Η αλήθεια για την κάρτα του πολίτη ,απλά, λιτά, και αθώα από το στόμα ενός παιδιού..

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντι να παιζει με iphone και fb εχει την καλη ανησυχια
και θελει να την μεταδώσει
μπραβο του

Ανώνυμος είπε...

Το ήθος του δεν είναι ορθόδοξο. Οι υβριστικές εκφράσεις είναι απαράδεκτες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο 8.56.. θα έπρεπε να προσέχει τις εκφράσεις του. Δυστυχώς όλα αυτά είναι πλέον "ψωμοτύρι" στο σχολείο και σε πολλές οικογένειες και δεν κάνουν καμιά εντύπωση στα παιδιά.. θεωρείται σχεδόν "φυσικό"..
Από την άλλη, ας μην καταδικάζουμε ένα 15χρονο ότι δεν έχει ορθόδοξο ήθος μόνο από κάποιες εκφράσεις γιατί ο άνθρωπος εξελίσεται πόσο μάλλον όταν είναι σε τέτοια ηλικία.
Είναι θετικό το γεγονός ότι ασχολείται με θέματα της ανθρώπινης ελευθερίας όταν για τους συνομήλικούς του με πρότυπο ζωής ράπ και μέταλ, χαμένους μέσα στην τεχνολογία, αυτά είναι "αστροφυσική"..

Ανώνυμος είπε...

Ένας εκκολαπτόμενος δημοσιογράφος ! Θά πρέπει καί το ψυχικό πάθος της οργής --έχουμε πολλούς λόγους να έιμαστε οργισμένοι -- κάπως να εκφραστεί Δηλαδή τί θά μπορουσε να πεί ο νεαρός π.χ. ΄΄να σ'ελεήσει ο Θεός ΄΄ ή ΄΄ά τον ευλογημένο ΄΄ ! Θά μας απαντούσε στ'αρ΄......δια μου και τό ορθόδοξο ήθος σας! Ως εκκλησία έχουμε παθει πολλά απο το στυλιζάρισμα της πνευματικής ζωής ,όταν αυτό πιά γίνεται αντικείμενο λατρείας Θεωρώ οτι έιναι ένα θέμα ιεράρχησης των πραγμάτων Ο νεαρός άς προσέχει το βρακάκι του και θα πάει καλά ,δέν θα τον βλάψουν οι λέξεις ,όταν τις χρησιμοποιεί κατά περίπτωση και με διάκριση Στο κάτω -κάτω της γραφής δέν απευθύνεται στον πατριάρχη για να πρέπει σωνει και καλά να έχει μία ιεροπρέπεια Η αληθεια είναι βέβαια οτι αυτον κι άν τον είχαμε μπροστά μας δέν ξέρω τί θα του λέγαμε Ίσως να του λέγαμε και χειρότερα όπως π.χ.Τουρκόσπορο κ.ά.

Αν ο νεαρός παρακολουθεί τις αναρτήσεις και τα σχόλια θα θέλαμε να του πουμε οτι σέ οποιοδήποτε προσανατολισμό καί άν ακολουθήσει πρώτιστο μέλημά του να έιναι να μάθει πολύ μα πολύ καλά Ελληνικά ,όχι πως δέν τά λεει σωστά ,αλλά να τα΄έχει πολύ καλά εμπεδωμένα και αφομοιωμένα ! Από εμας ένα μεγάλο μπράβο !

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως!
Δεν το παρατάτε ήσυχο το παλληκάρι, αν έβρισε ή δεν έβρισε, αν είναι δυνατόν! Εδώ καιγόμαστε δογματικά!!! και θα κολλήσουμε στα ηθικιστικά και στα "ευσεβιστικά";;;;
Πόσα παιδιά ξέρετε της ηλικίας του που να ομολογούν με αυτόν τον τρόπο στο γυαλί; και το ξέρει κιόλας πόσο καλά θα πρέπει θα σκουπίσει τις φτυσιές, υμετέρων τε και ημετέρων!
Ουφ πια, το άκρον άωτον της μιζέ-ρι-ας!

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από το 9.49


1.42

Δεν υπάρχει καμιά φτυσιά ημετέρων.Το παιδί έχει σαφώς ορθόδοξο ήθος γι΄αυτό ομολογεί, από την άλλη καλύτερα ας προσέχει τις εκφράσεις του γιατί γνωρίζουμε ότι μας "την έχουν στημένη στη γωνία", και ψάχνουν τρόπο να μας διαβάλλουν.
Δεν είναι μόνο τι λέμε αλλά και ο τρόπος που το λέμε.
Αυτό ισχύει για όλους και για όλα.
Φυσικά εδώ πρόκειται για ένα μικρό παιδί το οποίο εξελίσσεται.
Είναι αξιέπαινο που έχει αυτή την ωριμότητα στη σκέψη.
Τα υπόλοιπα (την διάκριση) θεωρώ ότι θα την αποκτήσει σταδιακά αφού έχει τόσο ζήλο.

Ανώνυμος είπε...

Προς Εφεσίους επιστολή Απ.Παύλου

"Βλέπετε οὖν πῶς ἀκριβῶς περιπατεῖτε, μὴ ὡς ἄσοφοι, ἀλλ' ὡς σοφοί"

".. πᾶσα ἀκαθαρσία μηδὲ ὀνομαζέσθω ἐν ὑμῖν, καθὼς πρέπει ἁγίοις, καὶ αἰσχρότης καὶ
μωρολογία ἢ εὐτραπελία, τὰ οὐκ ἀνήκοντα, ἀλλὰ μᾶλλον εὐχαριστία.."

Ανώνυμος είπε...

4.37

".. πᾶσα ἀκαθαρσία μηδὲ ὀνομαζέσθω ἐν ὑμῖν,΄΄ Εννοεί την διάπραξιν της ακαθαρσίας

΄΄ καὶ αἰσχρότης καὶ μωρολογία ἢ εὐτραπελία,΄΄ Εννοεί τα σεξιστικά των γραϊδίων