Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες;


Ο μέσος Έλληνας στο χέρι του κρατάει ένα τάμπλετ, φοράει κάποια ξένη επώνυμη φίρμα, και πολεμάει για μια πρόσληψη σε κάποιο πολυεθνικό κολοσσό ή για ένα διορισμό για να εξασφαλίσει χρήμα για να μπορεί να αγοράσει κι άλλα από αυτά τα "αγαθά" που είναι και η κεντρική ιδέα της ζωής του και της κοσμοαντίληψής του.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες δεν αντιδρούν επειδή βαρέθηκαν τα ντόπια πολιτικά λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΕΛΉΦΘΗ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΌΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΤΑ ΧΡΕΗ ,ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΕΠΊΣΗΣ ΑΝΤΕΛΉΦΘΗ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΌΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΥΝΤΕΛΕΊΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι λόγοι είναι πολλοί. Το βασικότερο είναι η μετάλλαξη που περιγράφει ο Τρελογιάννης, η νοοτροπία του ατομικού βολέματος.Υπάρχει και η απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα και η αίσθηση του αδιεξόδου. Και ακόμα υπάρχει σε πολλούς η "ψυχολογική παράδοση".. αλλά μέχρι πότε;

Kάποιος ψυχολόγος περιέγραψε τα στάδια που πέρασε η ελληνική κοινωνία ως αντίστοιχα της βίωσης ενός θανάτου (αγαπημένου προσώπου). Πράγματι ήταν ο θάνατος της ουτοπίας..

Πρώτα αρνείσαι να το πιστέψεις, νιώθεις έκπληξη (όταν κατέρρευσε η Λίμαν Μπράδερς και γινόταν γενικός χαμός με τα χρηματιστήρια και την επικείμενη οικονομική κατάρρευση)
Μετά νιώθεις οργή-θυμό ("αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα", μεγάλες κινητοποιήσεις κτλ..)
Στη συνέχεια έρχεται η θλίψη (αυτοκτονίες και αντικαταθλιπτικά σε μεγάλο μέρος των Ελλήνων)
Το τελευταίο στάδιο αντιμετώπισης ενός θανάτου είναι η αποδοχή. Θεωρούν ότι αντίστοιχα με αυτή την ψυχολογική πορεία, σήμερα η κοινωνία έχει αποδεχτεί μοιρολατρικά αυτό που της συμβαίνει.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει ακόμα πολλή συνέχεια. Όχι απλά δεν πιάσαμε πάτο αλλά τώρα θα αρχίσουν τα χειρότερα.
Και όχι μόνο στο οικονομικό πεδίο αλλά στο εθνικό και θρησκευτικό.
Έπρεπε όμως πρώτα να γονατίσουμε υλικά και ψυχολογικά ώστε να πέσουν οι αντιστάσεις. Αυτή ήταν και η "κατάλληλη κυβέρνηση" στην "κατάλληλη στιγμή".
Για να αγγίξει πράγματα που δεν τόλμησαν άλλοι. Είναι οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι και κυβερνούν στην χειρότερη συγκυρία για τη χώρα.
Έστω και τώρα πρέπει να αντιδράσουμε κυρίως στην αποχριστιανοποίηση της χώρας που τόσο ύπουλα και απροκάλυπτα πια, προωθούν.


Μακάρι να έχει αρχίσει ο Έλληνας να αντιλαμβάνεται (όπως λέει το σχ. 7.34) και μακάρι να αντιδράσει. Δεν χτυπάει κανείς τον Έλληνα. Απλά προσπαθούμε να δώσουμε μια ερμηνεία πως φτάσαμε ως εδώ, και γιατί παρά τα πρωτοφανή που συμβαίνουν δεν υπάρχει ουσιαστική κινητοποίηση.Παλιά ξεσηκωνόταν για ασήμαντα πράγματα όπως για λιγότερη του επιθυμητού αύξηση στους μισθούς.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μέγας Στρατηγός! Αυτός που τρέμαν οι τουρκαλάδες και το βάζαν στα πόδια μόνο που άκουγαν τ' όνομά του! Αυτόν που τον γέννησε η μάνα του ακουμπισμένη σ' ένα δέντρο, ενώ τους κυνηγούσαν, και συνέχισε με το μωρό στην αγκαλιά να τρέχει!!
Θωρώ τους αδριάντες του, και προσκυνώ το μεγαλείο του!

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε 9.18
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΌ 62% ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΜΕ ΠΑΡΆΛΛΗΛΗ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΆ ΣΤΑΔΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΒΑΡΕΜΑΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΛΕΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΝΤΠ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΌΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

10.21

Δεν διαφωνούμε 10.21. Το "ψυχογράφημα της κρίσης" δυστυχώς ισχύει (δεν το "αναμεταδίδουμε" για προπαγάνδα). Και δεν είναι (η "αναμετάδοση") "υπέρ των νεοταξιτών" όπως λες γιατί μας κάνει να θυμώνουμε ακόμα περισσότερο βλέποντας που μας κατάντησαν.
Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ισχύει είναι η "αλλεργία" που προκαλλεί τον τελευταίο καιρό στους περισσότερους η συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα. Δυστυχώς!..

Αν σε πείραξε η λέξη "ουτοπία", ξέρουμε ότι και η προηγούμενη κατάσταση ήταν κατά ένα μέρος μια εικονική ευημερία με δανεικά!..

Ανώνυμος είπε...

10.21 δες το "Δόγμα του σοκ" της Ναόμι Κλάιν για να καταλάβεις τα ψυχολογικά στάδια


https://www.youtube.com/watch?v=wpJZM-2LroE


Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από
τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή
της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...
Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια
διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των
«ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το
διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική.
Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του
εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες
πολιτικές τους. Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις
εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον
καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.