Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

H δύναμη της ανθρώπινης θέλησης: Ανέβηκε στα 4.478 μέτρα με προσθετικά χέρια και πόδια

Ο 47χρονος Τζέιμι Άντριου έχασε τα άκρα του από κρυοπαγήματα, όταν εγκλωβίστηκε για πέντε μέρες μετά από θύελλα σε ένα βουνό στις Γαλλικές Άλπεις το 1999

Ένας Βρετανός ορειβάτης, ο Τζέιμι Άντριου κατόρθωσε να ανέβει στην κορυφή του όρους Μάττερχορν και έγινε ο πρώτος άνθρωπος χωρίς άκρα που τα κατάφερε.



Ο 47χρονος άντρας έχασε τα χέρια και τα πόδια του από κρυοπαγήματα, όταν εγκλωβίστηκε για πέντε μέρες μετά από θύελλα σε ένα βουνό στις Γαλλικές Άλπεις το 1999. Ο ορειβάτης που τον συνόδευε έχασε τη ζωή του.



Ο Άντριου, όμως, δεν εγκατέλειψε το όνειρό του και έμαθε από την αρχή να περπατά, να κάνει σκι και να τρέχει σε μαραθώνιους, αλλά και να κάνει ορειβασία.

Ο ίδιος μίλησε για το επίτευγμά του, αποκαλύπτοντας πως: «Το να ανέβω στο Μάττερχορν ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όταν το επιχείρησα την πρώτη φορά το 2013 ήταν τόσο δύσκολο και έφτασα στα 4.200 μέτρα πριν γυρίσω πίσω. Τότε σκέφτηκα πως δεν θα το έκανα ποτέ, αλλά επέμεινα, προπονήθηκα σκληρά, δούλεψα στο να αναπτύξω νέες τεχνικές για αναρρίχηση χωρίς χέρια και πόδια και περίμενα υπομονετικά ώστε να έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες».



Ο Βρετανός ορειβάτης συμπλήρωσε πως: «Η αναρρίχηση ήταν συναρπαστική. Έφτασα εντελώς στα όριά μου και ήξερα ότι πλησίαζαν άσχημες καιρικές συνθήκες, οπότε ήταν σημαντικό να κινηθούμε αρκετά γρήγορα, ώστε να φύγουμε από το βουνό πριν τη θύελλα. Στο τέλος ήμουν πολύ χαρούμενος για την πρόοδό μας και φτάσαμε στον στόχο μας σε καλό χρόνο. Ήταν μια από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες της ζωής μου».

Μάλιστα, ο Άντριου δεν δίστασε να δηλώσει πως η αναρρίχηση στο βουνό ήταν πιο εύκολη συγκριτικά με την περίοδο αποκατάστασης μετά τον ακρωτηριασμό του.



Τα προσθετικά πόδια και χέρια που χρησιμοποίησε για την αναρρίχηση ήταν ειδικά σχεδιασμένα για να τον βοηθούν να διατηρεί την ισορροπία του.
πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλά μυαλό δέν έβαλε , πάλι γυρεύοντας πηγαίνει !

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να με συγχωρέσει.. κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα.
Η τρέλα ..πάει στα βουνά. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Ανώνυμος είπε...

Ακατανικητη η δυναμη της ψυχης και ακαταμαχητη!