Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Κλαίνε στον Εθνικό ύμνο, κάνουν τον σταυρό τους...Απαπαπα...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΙΟ 2016 ΕΛΛΗΝΕΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΙΟ 2016 ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΙΟ 2016 ΕΛΛΗΝΕΣΡίο 2016: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών. Η ώρα του Σπύρου ΓιαννιώτηΑποτέλεσμα εικόνας για ΡΙΟ 2016 ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
Έλληνες αθλητές στο Ρίο :

Κλαίνε στον Εθνικό ύμνο, κάνουν τον σταυρό τους, έχουν εικόνα της Παναγίας καρφιτσωμένη στο πλάι του ώμου τους, αφιερώνουν σε Ελλάδα Χριστό και Παναγία, έχουν φανέλες με ολόσωμη την σημαία. 

Τι έγινε ρε παιδιά? 

Δεν διδαχθήκατε στο σχολείο την Γαλλική Επανάσταση και τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό? 
" Οι Έλληνες με ψυχή πάνε εκεί που θέλουν " είπε ο Πετρούνιας. 

Εντάξει, θα περάσει και αυτή η έξαρση εθνικισμού και νεορθόδοξου φονταμενταλισμού..
Και αυτά τα δημοκρατικά κόμματα στυλ Ποτάμι και Φώφη που μάχονται τον εθνικολαικισμό ,την πατριδικαπηλεία,τον εθνικισμό,τον θρησκευτικό φανατισμό και ζητούν τον χωρισμό της Ορθοδοξίας από τον λαό, σιωπούν? 

Απαπαπα...
Από το fατσοbιβλίο του φίλου Γιώργου Γ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"we are the champions, my friends
and we'll keep on fighting
till the end!"

https://www.youtube.com/watch?v=Jmd4OLzhQw0

Ανώνυμος είπε...

Η συγκίνηση των πρωταθλητών στο άκουσμα του εθνικού ύμνου υπήρχε πάντα, και είναι αυτονόητη γιατί υπάρχει η φυσική αγάπη του κάθε Έλληνα για την πατρίδα του ("για την Ελλάδα ρε γ.." όπως έλεγε παλιότερα μια πρωταθλήτρια), αλλά δημιουργείται και "ταύτιση" του αθλητή (στους αγώνες) με τη χώρα του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει αποτέλεσμα η νεοεποχίτικη επέλαση (σε όλο το δυτικό πολιτισμό). Δεν είναι αυτό δείκτης της αλλοίωσης ή μη του χαρακτήρα μιας χώρας. Δεν νομίζω ότι μπορούν να κριθούν κάποια πράγματα από αν πέντε πρωταθλητές έκαναν το σταυρό τους ή έκλαψαν στο άκουσμα του εθνικού ύμνου.