Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Μουσικό ντοκιμαντέρ ethnopholia από το μεγάλο Αραβικό τηλεοπτικό Δίκτυο Al mayadeen που εδρεύει στον Λίβανο


Είναι κάποιες ειδήσεις από τον χώρο του πνεύματος που σε κάνουν να φτερουγίζεις από χαρά. Όπως για παράδειγμα το καταπληκτικό μουσικό ντοκιμαντέρ ethnopholia που μας έκανε την τιμή να ξεκινήσει ένα υπέροχο αφιέρωμα για τον Ελληνικό πολιτισμό μόλις την Κυριακή που μας πέρασε.
Προβλήθηκε από το μεγάλο Αραβικό τηλεοπτικό Δίκτυο Al mayadeen που εδρεύει στον Λίβανο με παρουσιάστρια την χαρισματική ερμηνεύτρια Abeer Nehme που από πολλούς θεωρείται η επάξια διάδοχος της Fairuz. Και στα αλήθεια τι όμορφο να ακούς αυτή την πολυτάλαντη γυναίκα να τραγουδάει σε άπταιστα Ελληνικά το "νύχτες μαγικές", το "σαν πας στα ξένα" και άλλα παραδοσιακά μαζί με Έλληνες μουσικούς, λες και γνωρίζεται χρόνια μαζί τους. Τελικά αυτό είναι που απολαμβάνω πιο πολύ στην τέχνη. Το σμίξιμο των λαών και το γεφύρωμα των διαφορών τους.
Οι συνεντεύξεις είναι ως επί το πλείστον στα Ελληνικά και λιγότερο στα Αγγλικά, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να το παρακολουθήσετε.
Το αφιέρωμα ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη και συνεχίζει κάνοντας ένα πέρασμα μέσα από τα δωδεκάνησα. Έπεται και συνέχεια τις επόμενες Κυριακές γι'αυτό μείνετε συντονισμένοι. Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο.
Αθηνά Χιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: