Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Άλλη μιὰ φαιδρὴ Οικουμενιστικὴ δήλωση τού Προικοννήσου Ιωσήφ

Απρόσεκτος(;) ο μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, δήλωσε για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που τόσος λόγος έγινε για το αν είναι ή όχι οικουμενική (τελικά μάλλον ούτε καν Σύνοδος ήταν). 
Που θα έστελνε το μήνυμα της ενότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία (με 10 από τις 14 Εκκλησίες παρούσες ποιά ενότητα άραγε να υπονοούν;). 

 Που οι αποφάσεις της θα είναι δεσμευτικές για ολόκληρη την Ορθόδοξία (ακόμα και για εκείνες τις Εκκλησίες που απουσίαζαν!!;;). 
Που τελικά προετοιμαζόταν για περίπου 100 χρόνια.. 

Δήλωσε λοιπόν (μεταξύ άλλων) ο σεβ. Προικοννήσου Ιωσήφ: "Βέβαια σε αντίθεση με το παρελθόν, διαπιστώσαμε πως έχουν προκύψει σύγχρονα προβλήματα, όπως αυτό του κατακερματισμού της ορθοδοξίας" και σε άλλο σημείο "... Εμείς πήγαμε με σκοπό να γνωριστούμε και να συζητήσουμε...". 

Ο 61χρονος αρχιερεύς, θεολόγος, διδάκτωρ φιλολογίας και πολυγραφότατος συγγραφεύς, είτε υποτιμά τη νοημοσύνη του ποιμνίου, είτε υποτιμά τον εαυτόν του. 

Ευχόμαστε η διδακτορική του διατριβή, περί τον Κόντογλου, να τον βοηθήσει να εννοήσει τον οικουμενιστικό κίνδυνο που εκκολάφθηκε στη Σύνοδο και να καταγγείλει με ευθύτητα, την αίρεση του οικουμενισμού. Δευτερευόντως αλλά εξ'ίσου σημαντικό είναι το ερώτημα που εγείρεται: Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί, η πρόσκλησή του σεβ.Προικοννήσου Ιωσήφ από τον σεβ.Μεσογαίας Νικόλαο, όταν ο δεύτερος γνωρίζει τις οικουμενιστικές ιδέες και τις αντιλήψεις από τις οποίες εμφορείται ο πρώτος; 
Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα την αφήσουμε στην κρίση των αναγνωστών μας. 
Η συνέχεια εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να΄τον δεί κανενας γιατρός ; Από τά 61 του χρόνια αρχίζει να πάσχει από αλτζχάιμερ Πληροφορούμαστε οτι ο Πειραιώς τον απέλυσε από ιεροκήρυκα καί πολύ καλά έκανε Συμπτωματικά τον άκουσα την Μεγάλη Σαρακοστή στην Αγία Τριάδα Πειραιώς νά εκφωνεί ένα κήρυγμα νοηματικά διαταραγμένο καί κυρίως οικουμενιστικό Βρήκε φαίνεται καταφύγιο στόν Μεσογαίας !