Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κατασκευασμένη η δήθεν ομοφωνία της Μεγάλης Συνόδου Μητροπολίτες πού συμμετείχαν δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ».


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελικό κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» τουλάχιστον οκτώ Μητροπολίτες. 

Από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν υπέγραψε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου  Ιερόθεος, ο οποίος διετύπωσε την ρητή επιφύλαξή του και στα κείμενα «H AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» και «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ». 

 Το τελικό Κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» δεν υπέγραψαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Λεμεσού  Αθανάσιος, Μόρφου Νεόφυτος, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου  Βασίλειος
(Με κάποια επιφύλαξη),
  Αμαθούντος Νικόλαος, Λήδρας Επιφάνιος και Νεαπόλεως  Πορφύριος (από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου), 

καθώς και ο Μητροπολίτης Μπάτσκας  Ειρηναίος (από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Σερβίας). 

Αποδεικνύεται, έτσι εκ των πραγμάτων, πως ο καινοφανής, για τα ορθόδοξα δεδομένα, Κανονισμός Λειτουργίας της Μεγάλης Συνόδου, που δεν έδινε δικαίωμα ψήφου στους Επισκόπους, αλλά μόνο στους Προκαθημένους, είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό, την φίμωση, δηλαδή, των Επισκόπων και την κατασκευή μια τεχνητής ομοφωνίας, που έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται λόγω της αποχής τεσσάρων τοπικών Εκκλησιών από την Σύνοδο.
πηγή

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κατασκευασμένη ή όχι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο
τα κείμενα πέρασαν

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Κείνο πρωτίστως που τους ενδιέφερε ήταν η ομοφωνία πέρα από το πλήγμα της απουσίας των 4 εκκλησιών είναι πολύ σημαντικό η αντίσταση μέσα σε αυτό τον κυκεώνα της αλλοτρίωσης σημαντικών επισκόπων ,αυτή θα είναι η είναι η μαγιά γιαυτα που έρχονται…

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τους για την άρνηση υπογραφής.Δεν είναι όμως μόνο η υπογραφή, θα έπρεπε να υπάρχει και μια πιο δυνατή παρουσία, μια δυνατή ομολογία που να φέρει όλους προ των ευθυνών τους. Να αναλυθεί η διάσταση αυτών των αποφάσεων, ότι δημιουργείται η πρώτη ("επίσημη") ρωγμή, ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Έστω και τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι εννοούν την άρνηση υπογραφής. Να μην πέσουμε σε πνευματική αδράνεια και να συρόμαστε από τις εξελίξεις. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ... περιμένουμε πολύ καιρό. ΔΕΝ βλέπουμε αυτά που θέλουμε. Είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Έστω και τώρα, ας ξεκινήσει κάτι..

Ανώνυμος είπε...

γι'αυτό πολλοί έλεγαν ότι πρέπει να πάνε και γνήσιοι Ορθόδοξοι επίσκοποι για να φανεί το ψέμα. Αλλά πολλοί βιάστηκαν να κατηγορήσουν τους επισκόπους που πήγαν. πάντα βιαζόμαστε στην κριτική

Ανώνυμος είπε...

Σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα για μία "σύνοδο" βλαπτική του καλώς εννοούμενου συμφέροντος της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.
Για μία "μάζωξη" σκοπιμότητας, διπλωματίας και παρασκηνίου με έκδηλη την καταθλιπτική παρουσία ενστόλων.
Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου πρόδωσε την Ορθοδοξία (διά του τελικού της κειμένου αναφορικά με τη σχέση Ορθοδοξίας και αιρέσεων, παρά την έκδηλη φαναριώτικη διπλωματία των σχετικών διατυπώσεων) και δίχασε τον Ορθόδοξο κόσμο, ευτέλισε κάθε έννοια κανονικότητας και συνοδικότητας, συνετέλεσε στην έτι περαιτέρω εκκοσμίκευση της Εκκλησίας, θεωρητικά (π.χ. διά των περί γάμου τελικών κειμένων) αλλά και πρακτικά (διά της συμμετοχής γυναικών σε αυτή, διά της υπερβολικής οικονομικης δαπάνης καθώς και άλλων εκδηλώσεων και παραμέτρων).
Η σύναξη αυτή εξ αρχής έπασχε από ακυρότητα για συγκεκριμένους, ουσιώδεις και βασίμους λόγους.
Ουδόλως εκπροσωπεί την παγκόσμια Ορθοδοξία εφ όσον τέσσερις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που αντιπροσωπεύουν μέγα μέρος του Ορθοδόξου ποιμνίου παγκοσμίως απέφυγαν να συμμετάσχουν στις εργασίες της,
Οι κατά τρόπο αντικανονικό και άκυρο ληφθείσες "αποφάσεις" της κάθε άλλο παρά τυγχάνουν δεσμευτικές για το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Στη συνείδηση του Ορθοδόξου χριστιανικού πληρώματος πρόκειται για ένα πνευματικό πτώμα, οδωδός και τυμπανιαίο!
Δυστυχώς, η Ορθόδοξη Εκκλησία σε επίπεδο κορυφής δεν εκπροσωπείται από αναστήματα που στοιχούνται στην παρακαταθήκη των προφητών, των αποστόλων και των πατέρων αλλά από ποιμένες δέσμιους στρεβλών αντιλήψεων που σκέπτονται και ενεργούν με όρους και προδιαγραφές κοσμικής και επικοινωνιακής "λογικής". Γι αυτό και οι τελευταίοι έχουν αποξενωθεί ψυχικά από το υγιώς φρονούν ποίμνιο.
Η "σύνοδος" του Κολυμπαρίου άνετα μπορεί να συγκαταριθμηθεί με τις ληστρικές ψευδοσυνόδους του παρελθόντος.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Προβλέπεται άραγε από τον κανονισμό λειτουργίας της "συνόδου" η υπογραφή από όλους τους επισκόπους των κειμένων;

Ανώνυμος είπε...

Στο δια ταύτα.Τι θα κάνουμε; Υπάρχει πρόταση ή μόνο διαπιστώσεις;
Aυτή είναι η ουσία. Έτσι κι αλλιώς ξέραμε από πριν την κατάληξη.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να διευκρινίσει εάν όντως θα λειτουργήσουν με "ομοφωνία" ή θα το γυρίσουν στην "πλειοψηφία"; Γιατί κανείς δεν είχε καταλάβει πως ακριβώς θα το χειριστούν..Η ομοφωνία είναι αυτό που ξέραμε, άρα και νομικο-τυπικά κατωχυρωμένη. Πρέπει να μάθουμε αν το γυρίσουν σε πλειοψηφία, πως μπορεί αυτό να προσβληθεί.

Ανώνυμος είπε...

Παρα,παρα πολυ σωστα!!!
mAn

Ανώνυμος είπε...

Παρα,παρα πολυ σωστα!!!!
mAn

Ανώνυμος είπε...

http://www.zarpanews.gr/%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF/
Aγαπητοί αδελφοί, "θαυμάστε" ένα ακόμη δείγμα της "υψηλής πνευματικότητος" της "συνόδου" του Κολυμπαρίου! Οι συμμετασχόντες τελικά "κολύμπησαν" μέσα σε ωκεανό "ορθοδόξου ήθους" και "ορθοδόξου πνευματικότητας"! Όχι παίζουμε!
Λ.Ν.