Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η Μέριλ Στριπ ως φάλτσα σοπράνο, δίνει... ρεσιτάλ!

Florence Foster Jenkins
Σκηνοθεσία: Στήβεν Φρίαρς
Παίζουν: Μέριλ Στρηπ, Χιού Γκράντ


Τι Συμβαίνει:
Η Φλόρενς Τζέκινς είναι μια πλουσία φιλάνθρωπος που υποστηρίζει τις τέχνες κι έχει ένα μεγάλο πάθος με τη μουσική. Μέσα από τις φιλανθρωπίες της ανελίχθηκε κοινωνικά και κατόρθωσε να απολαμβάνει ένα κάποιο σεβασμό στους μουσικούς κύκλους της Νέας Υόρκης μετά τον πόλεμο. Το πάθος της είναι η όπερα. Στην αρχή τραγουδά για μερικούς φίλους και απολαμβάνει τα υπέρμετρα θετικά σχόλια και τις θερμές φιλοφρονήσεις του κύκλου της, όμως κάποια στιγμή θα θελήσει κάτι πιο μεγάλο και πιο …επικίνδυνο. Τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα.
Η Μέριλ Στρηπ μελετά τον χαρακτήρα της πραγματικής Φλόρενς και χτίζει ένα ρόλο που είναι για… φίλημα! Διασκεδαστική, ευχάριστη και ταυτόχρονα παρά τρίχα τραγική κυκλοφορεί σαν πραγματική ντίβα σοπράνο κι επιβάλλει την φάλτσα παρουσία της στην ορθόδοξη καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης!
Δίπλα της λες και παίρνει ανάσα από τον μαγικό αέρα της Στρηπ, ο Χιου Γκράντ με την αβίαστη γοητεία του, υποδύεται έναν λεπτό απατεώνα αριστοκράτη και αποτυχόντα ηθοποιό σε έναν από τους πιο πετυχημένους ρόλους της καριέρας του!
Ο Κλαίρ αγαπά κι ενδιαφέρεται πραγματικά για την Φλόρενς και τα χρήματά της φυσικά. Έτσι ζει με τρυφερότητα δίπλα της συντηρώντας και τις οπερετικές ψευδαισθήσεις της μην αφήνοντας την ποτέ να δει την πραγματική εικόνα των ικανοτήτων της.
Ένα απίθανο δίδυμο! Που πέφτει στα μαγικά χέρια τους Στηβεν Φρίαρς ο οποίος το απογειώνει στη στρατόσφαιρα της διασκεδαστικής  ερμηνείας.
Κάποια στιγμή η Φλόρενς παρασυρμένη από τις δήθεν καλές κριτικές που ακούει σε μόνιμη βάση, αποφασίζει να δώσει ένα μεγάλο κονσέρτο στο Κάρνεγκι Χωλ το 1944 με “πραγματικό” κοινό αυτή τη φορά, τους άξεστους στρατιώτες του πολέμου!
Ο Κλαιρ ξέρει ότι πρέπει  να βάλει τα δυνατά του για να μην εξελιχθεί αυτό το κοντσέρτο σε μια τέλεια καταστροφή.
Ένα γνήσια συναισθηματικό πορτραίτο μιας ντίβας που τσιρίζει υστερικά, αλλά πιστεύει πως τραγουδά σαν μια ξεχωριστή πριμαντόνα. Μια Μέριλ Στρηπ σε ένα ακόμα διασκεδαστικό ερμηνευτικό κατόρθωμα, αποδεικνύει πως όλοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με λίγη αγάπη και αληθινή συναισθηματική υποστήριξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια: