Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Από «Εκκλησιαστικό Ναρκοπέδιο», η πορεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την σύγκλιση της περιφήμου «Πανορθοδόξου Συνόδου» – Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες
1
Μετά την οριστική απόφαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας να μην λάβει μέρος στην λεγόμενη «Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης» στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας επικρατεί μία χαοτική κατάσταση, χωρίς γνώση για το  τι πραγματικά, μέλλει γενέσθαι. Στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις που γίνονται από τους Πατριαρχικούς του Φαναρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν, τις πολιτικές άλλων εποχών και καθεστώτων…
Θεωρείται δεδομένο ότι εκτός από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, θα είναι και άλλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες οι οποίες δεν θα λάβουν μέρος στην Σύνοδο της Κρήτης.
Τα ερωτήματα λοιπόν πολλά. 
Τι θα κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης; 
Θα ακυρώσει την έναρξη των διεργασιών, της Συνόδου στην Κρήτη; Θα την μεταθέσει σε άλλη ημερομηνία εις το μέλλον;
 Θα προχωρήσει μόνος έχοντας την στήριξη των Ελληνόφωνων Εκκλησιαστικών Δικαιοδοσιών και των «Δορυφόρων» του, των Εκκλησιαστικών Δικαιοδοσιών της Διασποράς που συμμετέχουν στην Σύνοδο [ Ουκρανούς/USA , Τσέχους, κ.α.];
Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η Σύνοδος της Κρήτης, χωρίς την συμμετοχή των Ορθοδόξων Πατριαρχείων της Ρωσίας, Βουλγαρίας, Αντιοχείας, Γεωργίας και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν, τι θα σημαίνει αυτό για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας;
Ποια θα είναι η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου; 
Θα προχωρήσει σε κινήσεις εκδικήσεως, όπως στην άμεση αναγνώριση του λεγομένου Πατριαρχείου Κίεβου και την απόδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς σχισματικούς, σύμφωνα και με τα αιτήματα που έχει δεχθεί από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και της Ουκρανίας; [Αυτό το θέμα δεν το αναφέρουμε διόλου τυχαία, αφού μαθαίνουμε ότι συζητείται ευθέως στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων 24ώρων].  Αυτή η ενέργεια βεβαίως θα οδηγήσει πράγματι σε ένα βαθύ και αθεράπευτο σχίσμα και θα χωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ήδη τα Πατριαρχεία Μόσχας, Βουλγαρίας, Αντιόχειας και Γεωργίας δεν είναι σύμφωνα με την διεξαγωγή της περιφήμου Συνόδου της Κρήτης και έχουν δηλώσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους, αλλά και την πρόθεση τους να μην παραστούν.
w925
Σύμφωνα λοιπόν με  ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν έχει λάβει ακόμα τελικές αποφάσεις, διότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν «καταδέχεται» στα ερωτήματα που ετέθησαν από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία  να απαντήσει.

 Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι όμως έντονα προβληματισμένος και βαθιά πληγωμένος από τις διχαστικές ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Το κλίμα στην έδρα του μεγαλύτερου Ορθόδοξου Πατριαρχείου είναι ιδιαίτερα αρνητικό για την σύγκλιση της «Πανορθοδόξου» Συνόδου της Κρήτης. 
Τούτο δεν οφείλεται μόνο στην δημόσια τοποθέτηση αδελφών Πατριαρχείων [Βουλγαρίας,Γεωργίας,Αντιόχειας] που δηλώνουν την άρνηση τους να παρευρεθούν στην Σύνοδο, αλλά ιδιαιτέρως στις εσωτερικές έντονες και πολυπληθείς διαμαρτυρίες, που ξεπροβάλλουν καθημερινά από τους κόλπους των μελών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, από Αρχιερείς, Ιερείς, Μοναχούς και λαϊκούς. Αξιοσημείωτο ότι στην Ρωσία τελούνται παρακλήσεις σε εκκλησίες, ούτως ώστε να μην πραγματοποιηθεί η Προδοτική και Ληστρική Οικουμενιστική , Σύνοδος της Κρήτης.
Παρακλήσεις και δεήσεις γίνονται και στον Ελλαδικό χώρο από Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς της Ελλαδικής Εκκλησίας των οποίων οι μοναχοί και οι πιστοί, τοποθετούνται στον αντί-οικουμενιστικό πυρήνα, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Screenshot_403Η πρόσφατη επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στο Άγιον Όρος, αποτέλεσε το επισφράγισμα των οριστικών αποφάσεων του Ρώσου Προκαθημένου. Οι Αγιορείτες μοναχοί του ζήτησαν να υπερασπιστεί την Ορθόδοξη Ομολογία της Πίστεως και την Παράδοση της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Επίσης η Αθωνική Κοινότητα τοποθετήθηκε γραπτώς ενάντια στην «Πανορθόδοξη Σύνοδο»-και ξεκάθαρες αντιδράσεις και των εν Ελλάδι ορθοδόξων Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας, όπως του Πειραιώς Σεραφείμ κ.α. οι οποίοι παραιτήθηκαν ο ένας μετά τον άλλον από την συμμετοχή τους στην εν λόγω Σύνοδο της Κρήτης και οι δημόσιες τοποθετήσεις αυτών, ενάντια στην διεξαγωγή μίας αντ-ορθοδόξου Συνόδου, επίσης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των ξένων Ορθοδόξων Πατριαρχείων.
051Μην ξεχνάμε επίσης την τοποθέτηση του Ουκρανού Επισκόπου Λογγίνου, ο οποίος δήλωσε ότι θα Αποτειχιστεί και θα πάψει το μνημόσυνο των Επισκόπων που θα συμμετάσχουν στην «Πανορθόδοξη».
Τελικά, όλοι μπορούμε να διερωτηθούμε, γιατί αυτή η επιμονή του Οικουμενικού Πατριάρχη  Βαρθολομαίου να συγκληθεί μία Σύνοδος, από την στιγμή πού η πλειοψηφία των Ορθοδόξων διαφωνεί;
Ποιόν σκοπό εξυπηρετεί αυτή η επιμονή του; Ποιος ο εκβιασμός για την χρονική τοποθέτηση και διεξαγωγή της Πανορθοδόξου Συνόδου;
Είναι δυνατόν η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να «αιωρείται» με τον κίνδυνο ενός οριστικού σχίσματος , εξαιτίας απρεπούς και αντί-εκκλησιαστικής συμπεριφοράς κάποιων οι οποίοι εζήλωσαν την δόξα των Ρωμαιοκαθολικών προτύπων;
Οι ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δυστυχώς διχάζουν το ορθόδοξο ποίμνιο. Απομένουν λίγες ημέρες πλέον για να διαπιστώσουμε, κατά πόσον αυτές οι ενέργειες θα ωφελήσουν ή θα διχάσουν ακόμα περισσότερο την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Την Δευτέρα συγκαλεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά τα τελευταία γεγονότα και την ανακοίνωση του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας ότι δεν θα συμμετάσχει στην «Πανορθόδοξη» Σύνοδο της Κρήτης, αλλά και τις Συνοδικές ανακοινώσεις των Πατριαρχείων Μόσχας, Γεωργίας και Αντιοχείας.
Κυριολεκτικά η σύγκλιση της «Πανορθόδοξης» Συνόδου είναι στον «αέρα»!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όσους επισκόπους θεολόγους ιερείς και μοναχούς εναντιώθηκαν. Όλα έπαιξαν ρόλο στο γενικό κλίμα και την στάση των εκκλησιών. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα σηματοδοτήσει γενικότερες αντιδράσεις και αφύπνιση των πιστών από δω και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Όλα είναι θέμα προσευχής...έτσι απεφάνθη και ο φοβερός καθηγητής του ΑΠΘ κ.Δ.Τσελεγγίδης (και για αυτό το θέμα, παρότι αντέδρασε και με βιβλιαράκι που μοιράστηκε δωρεάν, ἉΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Μία Σύνοδος με έλλειμμα συνοδικότητας και Ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας (απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνέντευξης του στον κ.Λυκούργο Μαρκούδη της Πειραϊκής Εκκλησίας).΄Αρα, έτι και έτι, κλίναντες τα γόνατα, του Κυρίου δεηθώμεν, ταπεινά, all together, forever and ever.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που οι βουλγαροι που κλεψανε και καψανε την Μονή του Τιμιου Προδρομου και της Εικοσιφιννισης αντέδρασαν. Ας διαβάσουμε λίγο ιστορία και τι έγινε. Γιώργος Αλεξιου

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΣΧΑ:«Και μια Εκκλησία να μην συμμετάσχει, αποτελεί κώλυμα για διεξαγωγή της Αγίας Συνόδου»

Ανώνυμος είπε...

Χριστος Ανέστη. Αδελφοί αφού φαίνεται ότι πολλές ορθοδοξες Εκκλησίες διαφωνούνε γιατί, λέω εγώ, δεν κατεβαίνουν ώστε με τις ψήφους τους να κλείσουν την πόρτα στον οικουμενισμο οριστικά και σε ένα #επίσημο βήμα# και σε όλες τις παρενέργειες χρόνων τώρα (ΠΣΕ Κλπ) ?? Γιωργος Αλεξιου Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Αληθώς ανέστη.Μακάρι να γινόταν αλλά όπως βλέπουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ακριβώς αντίθετο προσανατολισμό. Θα έπρεπε να το παρακάμψουν όλες οι αυτοκέφαλες και μη εκκλησίες, και να φύγουν από το Π.Σ.Ε. Προβλέποντας τέτοιου είδους αντιδράσεις προσπαθούν να προλάβουν τα γεγονότα με το επιδιωκόμενο "Πρωτείο" του Οικουμενικού. Δηλ. να δημιουργήσουν ένα "Πάπα" της Ορθοδοξίας. Ευτυχώς κάτι αρχίζει να κινείται, κάποια μικρή αφύπνιση φαίνεται ότι ξεκινάει..