Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ο διανοούμενος της πλάκας που «τρέχει» στα τέσσερα για να ανέβει

Δείξε μου τον τομεάρχη σου να σου πω ποιος είσαι». Πιο χαρακτηριστική περίπτωση από τον τομεάρχη Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Θανάση Χειμωνά (που δίνει μαθήματα πολιτικής βαρβαρότητας) δεν υπάρχει! Πρόκειται για τον συγγραφέα ο οποίος ακόμα και εντός των τειχών της Χαριλάου Τρικούπη έχει γίνει αρκετές φορές ανέκδοτο, κυρίως όταν εσχάτως διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας ότι αδυνατεί να αντιληφθεί το «μέγεθός» του! Φυσικά απέτυχε παταγωδώς, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει καν τις απαραίτητες υπογραφές, ώστε η υποψηφιότητά του να θεωρηθεί έγκυρη. Για την ιστορία ο κ. Χειμωνάς χρειαζόταν μόλις 200 υπογραφές (από περίπου 2.000 συνέδρους!), αλλά τα «πράσινα» στελέχη τού γύρισαν την πλάτη επιδεικτικά.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο 45χρονος συγγραφέας με το σκουλαρίκι στο αυτί έχει γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής στον δημόσιο βίο.
Ατόπημα
Τελευταίο ατόπημά του ήταν όταν επιτέθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο επειδή γονάτισε στη λειτουργία της Πεντηκοστής. Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ (αλήθεια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τις αθλιότητές του;) ανάρτησε στο facebook μια φωτογραφία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που συμμετείχε στην ημέρα των γονυκλισιών, μαζί με μια άλλη του Σαντάμ Χουσεΐν, επίσης γονατιστού, συγκρίνοντας άσχετα πράγματα. Ο κατά τα άλλα δήθεν διανοούμενος απέδειξε έτσι το μεγαλείο της ασχετοσύνης του, αφού είναι προφανές ότι δεν γνώριζε το τυπικό της συγκεκριμένης θείας λειτουργίας που τελείται μία φορά τον χρόνο! Ουδόλως όμως τον αφορά η αλήθεια αφού, όπως έχει φανεί ως τώρα από την πολιτική «καριέρα» του, τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική ανέλιξή του, προσκυνώντας το κόμμα του διέλυσε την Ελλάδα και την έστειλε στα Μνημόνια. Ισως γι’ αυτό το επίπεδο της πολιτικής «ρητορείας» του αγγίζει τα όρια του... δαπέδου! Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που προκάλεσε με τις ανοησίες του. Παλαιότερα, αφορμή για ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια εναντίον του είχε σταθεί ένα άρθρο με το οποίο υπερασπιζόταν τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Το ανέβασε στο διαδίκτυο, όμως στον διάλογο που ακολούθησε με άλλους χρήστες ξεπέρασε κάθε όριο χρησιμοποιώντας εκφράσεις πεζοδρομίου. «Στο Δρομοκαΐτειο νοσηλεύεται. Αν ήταν έγκυος, θα βρισκόταν στο Μητέρα. Οταν έρθετε στα πράγματα, να κάνετε λαϊκά δικαστήρια. Τώρα μόκο» ήταν η αρχική φράση του κ. Χειμωνά. «Οταν έρθουμε στα πράγματα ποιοι; Δημοκρατικό σας βρίσκω, δε λέω. Μόκο να πείτε στη μανούλα σας που σας έμαθε τρόπους» σχολίασε διαδικτυακή συνομιλήτριά του. Και τότε, αφού εξάντλησε τα επιχειρήματά του, έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του: «Το λέω στη δική σου μάνα όταν την (μπιμπ) και τραγουδάει Πάριο».
Μάλιστα χωρίς ίχνος μεταμέλειας ο χυδαιολόγος κατά τα άλλα υπεύθυνος Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ επανήλθε για να εξηγήσει τη στάση του. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου, ωστόσο δηλώνω πως και σήμερα θα έκανα το ίδιο» έγραψε δείχνοντας ότι ούτε καν κατάλαβε τι είπε και συνέχισε χειροτερεύοντας τα πράγματα: «Μου λένε διάφοροι: “Είσαι συγγραφέας, μη βρίζεις” ή “είσαι πολιτικός, θα χάσεις ψήφους”. Ε, λοιπόν, στ’ αρχ... μου αν στις επόμενες εκλογές δεν βρω ούτε την ψήφο μου! Στ’ αρχ... μου αν δεν αγοράσει κανείς τα γαμ... βιβλία μου».
Ιδιαίτερο, πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πολιτικές απόψεις του «σοσιαλιστή» κ. Χειμωνά. Εκεί που θα περίμενε κανείς να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον ελληνικό λαό (ζητάει άλλωστε την ψήφο του και εκπροσωπεί κόμμα), εκείνος τον χαρακτηρίζει όχλο και «γίδια». Προφανώς, βέβαια, γιατί του έχει γυρίσει πολλές φορές την πλάτη, κάτι που (όσο κι αν παριστάνει τον άνετο) δεν μπορεί να ξεπεράσει.
Αρθρο
Σε άλλο βαθυσπούδαστο άρθρο του με τίτλο «Το τέλος του ελληνικού όχλου» γράφει ότι για τα δεινά της πατρίδας δεν ευθύνονται η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία, που αφαίμαξε τον ελληνικό πλούτο, ούτε το πολιτικό σύστημα, που έφτασε τη χώρα ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Ευθύνεται ο ελληνικός λαός, που κατά τον ίδιο συμπεριφέρεται σαν «όχλος» και μάλιστα σαν «κυρίαρχος όχλος»! «Στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία, ο όχλος έγινε κυβέρνηση. Εγκαινιάστηκε έτσι ένα νέο πολιτικό σύστημα, η οχλοκρατία. Επιτέλους, λοιπόν, ο όχλος κυβέρνησε. Και απέτυχε παταγωδώς. Εφερε τη χώρα ένα βήμα από την ολοκληρωτική διάλυση, αποδεικνύοντας την ελαφρότητα και την ανοησία του» έγραφε χαρακτηριστικά ο Θ. Χειμωνάς χωρίς να αντιλαμβάνεται προφανώς την επικινδυνότητα των απόψεών του, αφού ουσιαστικά αμφισβητεί την ίδια τη δημοκρατία ... επειδή δεν του αρέσουν οι επιλογές των πολιτών!
Συγγραφέας... τηλεπαιχνιδιών
Οι απόψεις του «προοδευτικού Θ. Χειμωνά», που παραπέμπουν ευθύτατα σε φασιστικές λογικές, δεν έχουν τελειωμό: έγραψε προσφάτως στο facebook αναφερόμενος στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ «Διανοητικά καθυστερημένα γίδια από κάτω χειροκροτάνε», ενώ ενδεικτική της ανοησίας και της τρικυμίας στο κεφάλι του ήταν η φράση «όταν χρειάζεσαι έναν τζιχαντιστή δεν τον βρίσκεις ποτέ...» που επίσης με καμάρι έγραψε!
Ο «λόγιος» Θανάσης Χειμωνάς έχει παραδεχτεί ότι πέραν της συγγραφής βιβλίων «αναγκάστηκε» κατά καιρούς να γράφει ερωτήσεις για τηλεπαιχνίδια, με κορυφαίο το αλήστου μνήμης «Η εκδίκηση της ξανθιάς». Προφανώς αυτές οι γνώσεις του εκτιμήθηκαν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ! Το περίεργο είναι γιατί ύστερα από τόσες γκάφες η Φώφη Γεννηματά ακόμα τον στηρίζει...
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: