Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ο παράλυτος αναβάτης που ολοκλήρωσε τη δυσκολότερη κατάβαση με ποδήλατο


Ο 42χρονος Μάρτιν Άστον ονειρεύτηκε το σχέδιο αυτό κατά τη διάρκεια της μακράς παραμονής του στο νοσοκομείο 

Την ενσάρκωση της ανθρώπινης θέλησης αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες ο Μάρτιν Άστον.

Τι κατάφερε; Αν και παράλυτος από τη μέση και κάτω μετά από ατύχημα σε αγώνα με μοτοσικλέτες το 2013 ο Άστον κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς τη δυσκολότερη κατάβαση με ποδήλατο.

«Όπλο» του ένα ειδικά διαμορφωμένο ποδηλατο με το οποίο κατάφερε να διανύσει τα 2,8 χλμ. της διαδρομής Fort William στη Σκωτία.

Στο βίντεο με τίτλο Down Not Out ο Άστον τρία χρόνια μετά το σοβαρότατο τραυματισμό στη σπονδυλική του στήλη φιλοδοξεί να αποτελέσει, όπως λέει, έμπνευση για άλλους ώστε να ξεπεράσουν τα όρια για το τι θεωρείται δυνατό και τι αδύνατο.

Για να πετύχει το εγχείρημά του ο Άστον μετέτρεψε το ποδήλατό του αφαιρώντας τη σέλα και βάζοντας στη θέση της μια καρέκλα για σκι. Η δεύτερη μετατροπή ήταν η προσθήκη ενός ηλεκτρικού κινητήρα ο οποίος «αντικατέστησε» τη δύναμη που θα έβαζαν κανονικά τα πόδια του 42χρονου στα πετάλια.

Ο ίδιος ο Άστον λέει ότι ονειρεύτηκε το σχέδιο αυτό κατά τη διάρκεια της μακρας παραμονής του στο νοσοκομείο επιμένοντας ότι πάντα μέσα του ήξερε ότι θα βρεθεί ξανά πάνω στη σέλα ενός ποδηλάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: