Ενα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Μια χιλιοειπωμένη φράση, που είναι τόσο μα τόσο αληθινή.
Ερευνες έδειξαν πως το μήλο έχει ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία, ενώ συμβάλλει και στον περιορισμό των κινδύνων πρόωρου θανάτου.
Μάλιστα, οι γυναίκες που καταναλώνουν καθημερινά ένα μικρό μήλο είναι πιθανό να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους σε σύγκριση με εκείνες που δεν τρώνε.
Αυτό είναι το συμπέρασμα των ερευνητών του Πανεπιστημίου της δυτικής Αυστραλίας, που παρακολούθησε 1.456 συνταξιούχους, από τα 70 έως τα 80 τους, για 15 χρόνια δηλαδή, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων.
Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά θεωρείται πως βοηθούν την πρόληψη βλάβης των κυττάρων. Φαίνεται πως η φλούδα του μήλου έχει αρκετή ποσότητα φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν και στη διατήρηση υγιούς βάρους.
Οι ερευνητές επέλεξαν τα μήλα, επειδή είναι ένα δημοφιλές φρούτο που τρώγεται παντού.
Τα υψηλά επίπεδα ινών, που βρέθηκαν στα μήλα, έχουν συνδεθεί με την μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης αλλά και του μειωμένου κινδύνου καρκίνου.
Είναι επίσης πηγή μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης C, ενώ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θερμίδων.
Οπότε, εντάξετε το μήλο στην καθημερινότητα σας, βελτιώνοντας την υγεία σας.
Ερευνες έδειξαν πως το μήλο έχει ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία, ενώ συμβάλλει και στον περιορισμό των κινδύνων πρόωρου θανάτου.
Μάλιστα, οι γυναίκες που καταναλώνουν καθημερινά ένα μικρό μήλο είναι πιθανό να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους σε σύγκριση με εκείνες που δεν τρώνε.
Αυτό είναι το συμπέρασμα των ερευνητών του Πανεπιστημίου της δυτικής Αυστραλίας, που παρακολούθησε 1.456 συνταξιούχους, από τα 70 έως τα 80 τους, για 15 χρόνια δηλαδή, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων.
Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά θεωρείται πως βοηθούν την πρόληψη βλάβης των κυττάρων. Φαίνεται πως η φλούδα του μήλου έχει αρκετή ποσότητα φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν και στη διατήρηση υγιούς βάρους.
Οι ερευνητές επέλεξαν τα μήλα, επειδή είναι ένα δημοφιλές φρούτο που τρώγεται παντού.
Τα υψηλά επίπεδα ινών, που βρέθηκαν στα μήλα, έχουν συνδεθεί με την μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης αλλά και του μειωμένου κινδύνου καρκίνου.
Είναι επίσης πηγή μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης C, ενώ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θερμίδων.
Οπότε, εντάξετε το μήλο στην καθημερινότητα σας, βελτιώνοντας την υγεία σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου