Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΩΣ, ΠΛΗΝ ΑΣΦΑΙΡΩΣ

 

Του θεολόγου Ανδέα Κυριακού
Ο Σεβ. Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό Pronews (του ομωνυμου ιστολογίου), επιτίθεται λάβρος μετά ζέσεως ου της τυχούσης και μετά ζήλου προσηλύτου, κατά παντός διαφωνούντος με το θεματολόγιο της Πανορθόδοξου Συνόδου. 

Αν διαβάσει, όμως, κάποιος με προσοχή τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου θα διαπιστώσει, εν πρώτοις, την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων, τη χρησιμοποίηση εν πολλοίς ακατάληπτης στο μέσο άνθρωπο γλώσσας (που θυμίζει γιανναρικό κείμενο) και, το βασικότερο, τον άνευ όρων και ορίων χλευασμό των αντιοικουμενιστών. 

Αρέσκεται ο Σεβασμιώτατος αντί να απαντήσει με ορθόδοξες θεολογικές θέσεις κι επιχειρήματα να χρησιμοποιεί αφειδώς όρους της σύγχρονης ψυχολογίας και δημοσιογραφίας, όπως λ.χ. «φοβικό σύνδρομο ακραίων συντηρητικών κύκλων». Για την ταμπακέρα, ήγουν τον οικουμενισμό, ούτε φωνή, ούτε λαλιά. 

Πιστός στη γραμμή των οικουμενιστών (όπως λ.χ. του π. Γεωργίου Τσέτση, του κ. Αρ. Πανώτη) επαναλαμβάνει φορτικά ότι οι αντιοικουμενιστές μάχονται, δήθεν, τον συνοδικό θεσμό!!! Ουδέν τούτου αναληθέστερον. Σεβασμιώτατε, εννοήσατέ το. Μαχόμαστε αυτούς, που φορώντας το προσωπείο της «συνοδικότητας» (παράβαλε το καινοφανές σχήμα 24+1 και τον εκ προοιμίου αποκλεισμό της απόλυτης πλειοψηφίας των επισκόπων) επιχειρούν να αλλοιώσουν την «άπαξ παραδοθείσαν τοις αγίοις πίστιν». 

Βάλλει, με πρωτόγνωρη επιθετικότητα, κατά της εν Βουλγαρία και της εν Γεωργία Εκκλησίας διότι, πίσω από την  υποστήριξη ορθόδοξων θέσεων, βλέπει «θρησκοληπτικό συντηρισμό (sic) που μετατρέπει την εκκλησία σε σέκτα»!!! Η διγλωσσία των ομοϊδεατών του Σεβασμιώτατου δεν έχει ταίρι. Από τη μια ομολογούν πίστιν «εις μίαν,αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν» και από την άλλη στρατωνίζονται στο βουλευτήριον παρανομίας, το θρησκευτικό αχταρμά που αυτοαποκαλείται «Π.Σ.Ε.», όπου συναγελάζονται «αγαλλομένω ποδί» με εκατοντάδες προτεσταντικές σέκτες. 

Φυσικά δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τον κήρυκα της «διηρημένης Εκκλησίας», τον υπερασπιστή του Παπισμού, το βαρύ πυροβολικό του οικουμενισμού. Για ένα να είναι βέβαιος. Θα του χαλάμε τη διάθεση αλλά και τη μανέστρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε οχι και σεβασμιωτατος,
Ο δεσποτης Σαββάτος να λέμε,
ετσι του πάει.

hpt300@gmail.com είπε...

ΕΥΓΕ..! στον ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ....για το ξεσκεπασμα