Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ο... Παπα-τρέχας κάλυψε 181 χιλιόμετρα σε 23 ώρες!

Ξεπέρασε τον εαυτό του και -με τη βοήθεια του Θεού- έτρεξε 181.350 μέτρα σε 23 ώρες, 44 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα! 
Ο πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης, ο μαραθωνοδρόμος ιερέας από τις Αμπελιές Γιαννιτσών, συμμετείχε στον 3ο αγώνα δρόμου «Τρέξε χωρίς τερματισμό», που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - HELEPXO στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να ενισχύσει οικονομικά ιδρύματα για παιδιά.


Φορώντας τα ράσα του, ξεκίνησε να τρέχει στις 18.14 το απόγευμα της Πέμπτης. Αρχικά, είχε να αντιμετωπίσει την υπερβολική ζέστη, την οποία την Παρασκευή διαδέχτηκε η βροχή. Απτόητος ο πατήρ Θεόδωρος φόρεσε ένα αδιάβροχο και συνέχισε να τρέχει κρατώντας και μια ομπρέλα. Κάποια στιγμή, όμως, ένιωσε πόνο στα πόδια του. Τα πέλματα και τα δάχτυλα των ποδιών του είχαν γεμίσει πληγές. Αν και έμπειρος δρομέας, έβαλε λεπτές κάλτσες, που σε συνδυασμό με τα βρεγμένα παπούτσια προκάλεσαν πληγές στα πόδια του. Αντί να σταματήσει, ο πατήρ Θεόδωρος παρακάλεσε τον Θεό να τον βοηθήσει και συνέχισε να τρέχει χαμογελώντας!

Τελικά, με την παρότρυνση και των υπόλοιπων δρομέων, ο ιερέας μαραθωνοδρόμος κατάφερε να διανύσει 180.000 μέτρα εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου και έτσι, εκτός από το να ενισχύσει τα ιδρύματα Παιδικές Καρδιές και ΕΛΠΙΔΑ, απέκτησε το εισιτήριο που του δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Σπάρταθλον 2017.
Ο ιερέας έκανε και ατομικό ρεκόρ, αφού δεν είχε τρέξει ποτέ πάνω από 107 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο συμμετέχει στον αγώνα ενώ βρίσκεται σε νηστεία, καθώς συμπίπτει με τη γιορτή των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Θ. Χερχελετζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: