Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Αλάδωτα ζυμαρικά με φασόλια, μπρόκολο και σάλτσα μελιού και μουστάρδας

 
Υλικά για 2-3 μερίδες
  • 250 γρ. βιδάκια ολικής άλεσης
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 200 γρ. βρασμένα φασόλια χάντρες ή άλλα
  • Κάππαρη (από 1 κουταλιά σούπας μέχρι όσο θέλετε)
  • Μέλι
  • Μουστάρδα σχετικά καυτερή
  • Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το βάζουμε να βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Όταν το νερό έχει βράσει για τα καλά και το μπρόκολο έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τα βιδάκια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 14 λεπτά.
Στα 12 περίπου λεπτά αφαιρούμε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζει το φαγητό και φτιάχνουμε μια σάλτσα, διαλύοντας σ’ αυτό το νερό 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και λίγο αλάτι. Δοκιμάζουμε λίγο και προσθέτουμε περισσότερη μουστάρδα ή περισσότερο μέλι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Στα 14 λεπτά σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Κουνάμε καλά το τρυπητό να φύγουν τα ζουμιά και ξαναρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στην άδεια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα φασόλια, την κάππαρη και τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: