Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ορισμένοι, περιμένουν να βρουν τον σούπερ-παπά για να πάνε Εκκλησία. Καλά κρασιά ! Ορισμένοι ιερείς, δεν κάνουν ούτε για κηπουροί. Σε ορισμένους δεν θα έδινα ούτε μια πολύ απλή δουλειά να κάνουν γιατί θα τα έκαναν μαντάρα. Δυστυχώς -γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε- υπάρχουν και τέτοιοι. Απο την στιγμή που πολλοί λαϊκοί δεν ενδιαφερόμαστε να γίνουμε ιερείς η να κάνουμε τα παιδιά μας σωστούς Χριστιανούς που θα γίνουν σωστοί ιερείς, γίνονται όσοι βρίσκονται ...και πολλές φορές δεν είναι και οτι καλύτερο υπάρχει.
Ορισμένοι νομίζουν πως όλοι οι Ορθόδοξοι ιερείς είναι καλοί, ενώ όσοι αλλόδοξοι κακοί. Ούτε αυτό ισχύει. Ούτε είναι η πίστη μας καλλιστεία ποιος είναι καλύτερος.
Εχω πάει σε "κακό" ιερέα να κοινωνήσω και να εξομολογηθώ. Εν γνώση μου. Η ευχή που μου έδωσε ισχύει, γιατί είναι Ορθόδοξος. Οσο καλός και να ήταν ένας άλλος αλλόδοξος παπας, η ευχή του και τα μυστήρια δεν έχουν ισχύ (ασχετο τι λένε ορισμένοι που εχουν παρα-μορφωθεί) . Βεβαια, πήγα για απλή εξαγορευση (λες τα αμαρτήματα σου, χωρίς λεπτομέρειες και χωρίς να ζητάς συμβουλές,σχεδον μονολεκτικά) .
Αλλο εξαγόρευση , αλλο πνευματική πατρότητα και καθοδήγηση. Μην πηγαίνετε σε οποιον να'ναι για να ρωτήσετε συμβουλές και να καθοδηγηθείτε, γιατί μπορεί να οδηγηθείτε σε μεγάλα αδιέξοδα. Η Ιεροσύνη δεν κάνει τον ιερέα αυτόματα διακριτικό. Να ψάχνετε εναν καλό πνευματικό πατέρα με εμπειρία. Με τον ίδιο τρόπο που ψάχνουμε έναν καλό γιατρό.
Ενας ιερέας , έχει την ιεροσύνη , οσο ασχετος και αν είναι. Αλλά κατά τα άλλα μπορεί να είναι (η οχι) εξίσου ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ με οποιονδήποτε άλλον , λαϊκό, κληρικό, ορθόδοξο η όχι. Να τα λέμε και αυτά, γιατί αυτή είναι η πιστη μας. Δεν είναι η πίστη μας φανταστικές ανωτερότητες. Ανώτερη είναι η Ορθοδοξία, ανώτερος είναι ο Χριστός.
Εμείς, λαϊκοί η κληρικοί, είμαστε η δεν είμαστε, αναλόγως με τον βαθμό προσκολήσεως στον Χριστό.
Θωμάς Δρίτσας
τόστειλε το mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: