
Δεν θέλει πάνω από 30 λεπτά για να ψηθεί.
Υλικά
- 5 κολιούς
- Ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο βασιλικό, αν σας βρίσκεται
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τα κεφάλια, ή μάλλον πείτε στον ψαρά σας να το κάνει
- Σε ένα μπολάκι βάλτε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Περάστε καλά από όλες τις μεριές τους κολιούς με το μείγμα
- Σε ένα ταψάκι τοποθετείτε τα ψαράκια
- Βάλτε από πάνω κι άλλο λίγο ελαιόλαδο, ροδέλες ντομάτας, λεμόνι, σκόρδο
- Ρίξτε παντού μαϊντανό
- Στο φούρνο για 30 λεπτά
- Αν θέλετε να έχετε λίγη σάλτσα για να βουτήξετε, προσθέστε στο μέσον του ψησίματος 1/2 ποτήρι νερό

Ερώτημα: Και τι θα φάω με τον κολιό μου; Μια απάντηση είναι: βάλε και πατατούλες στο ταψί, ψήνονται σε 1/2 ώρα μαζί με το ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου