Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μαρμελάδα πορτοκάλι και μανταρίνι, σπιτική

Τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερη εποχή τους, ζουμερά και γλυκά. Τα μανταρίνια τα προλαβαίνετε, για μια σπιτική και σχεδόν άγλυκη μαρμελάδα.
Υλικά για 2 βαζάκια
  • 1 πορτοκάλι βιολογικό
  • 2 μανταρίνια βιολογικά
  • Χυμό από 1 λεμόνι 
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη για 1 κιλό φρούτα

Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίστε τα φρούτα και κόψτε τα χοντρά
  • Κρατήστε τη φλούδα
  • Σε νερό που βράζει βάλτε τα να ασπρίσουν για 5 λεπτά
  • Κόψτε τα σε φετούλες και κρατήστε λίγο άσπρο, έχει πυκτίνη και βοηθάει τη μαρμελάδα να πήξει
  • Κρατήστε και μερικά κουκούτσια
  • Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, τη φλούδα τους, το χυμό λεμονιού, τα ξυλαράκια κανέλας και τη ζάχαρη.
  • Ανακατέψτε τα καλά και βάλτε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
  • Ανακατέψτε και αφήστε τα 40 λεπτά

  • Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
  • Αν έχει αφρό στην επιφάνεια, αφαιρέστε τον
  • Βάλτε τη ζεστή μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια και σκεπάστε αμέσως με το βιδωτό καπάκι
  • Αναποδογυρίστε τα βαζάκια και αφήστε τα
  • Σηκώστε τα όρθια μόνο όταν κρυώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: