Τα
 πορτοκάλια είναι στην καλύτερη εποχή τους, ζουμερά και γλυκά. Τα 
μανταρίνια τα προλαβαίνετε, για μια σπιτική και σχεδόν άγλυκη μαρμελάδα.
Υλικά για 2 βαζάκια

Εκτέλεση


Υλικά για 2 βαζάκια
- 1 πορτοκάλι βιολογικό
 - 2 μανταρίνια βιολογικά
 - Χυμό από 1 λεμόνι
 - 2 ξυλάκια κανέλα
 - 800 γραμμάρια ζάχαρη για 1 κιλό φρούτα
 

Εκτέλεση
- Ξεφλουδίστε τα φρούτα και κόψτε τα χοντρά
 - Κρατήστε τη φλούδα
 - Σε νερό που βράζει βάλτε τα να ασπρίσουν για 5 λεπτά
 - Κόψτε τα σε φετούλες και κρατήστε λίγο άσπρο, έχει πυκτίνη και βοηθάει τη μαρμελάδα να πήξει
 - Κρατήστε και μερικά κουκούτσια
 - Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, τη φλούδα τους, το χυμό λεμονιού, τα ξυλαράκια κανέλας και τη ζάχαρη.
 - Ανακατέψτε τα καλά και βάλτε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
 - Ανακατέψτε και αφήστε τα 40 λεπτά
 

- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
 - Αν έχει αφρό στην επιφάνεια, αφαιρέστε τον
 - Βάλτε τη ζεστή μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια και σκεπάστε αμέσως με το βιδωτό καπάκι
 - Αναποδογυρίστε τα βαζάκια και αφήστε τα
 - Σηκώστε τα όρθια μόνο όταν κρυώσουν
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου