Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ





Ο Παγκρήτιος Σύνδεμος θεολόγων εξέδωσε Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη.

Η Ανακοίνωση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων είναι γεμάτη φιλοφρονήσεις για τον Παναγιότατο και για τους εν Κρήτη Ιεράρχες και εκδηλώνει την προθυμία τους να καταστούν αρωγοί στην προσπάθεια.

Αντιλαμβανόμαστε τη χαρά των Κρητικών θεολόγων πλην όμως αναμέναμε προπαντός να ακούσουμε τη μαρτυρία τους για όσα θα συμβούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

Ο διαπρεπής Καθηγητής  Τσελεγγίδης έστειλε ήδη Υπόμνημα προς όλους τους αρχιερείς με το οποίο επισημαίνει πόσο σοβαρές αιρέσεις προωθούνται προς θεσμοθέτηση από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Οι Κρητικοί θεολόγοι έπρεπε με την Ανακοίνωσή τους να εκφράσουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για το γεγονός και όχι απλά τη χαρά τους για μια Σύνοδο που, αν λειτουργήσει όπως την έχουν προγραμματίσει, θα προστεθεί στη μακρά σειρά των ληστρικών Συνόδων της Εκκλησίας.

Αλίμονο αν οι θεολόγοι εκφράζουν τη χαρά τους επειδή οι αιρέσεις της βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας θα θεσμοθετηθούν σαν πίστη της Εκκλησίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να αφήσει ο σύλλογος τα ..χαζοχαρούμενα, και να δει με σοβαρότητα ΤΙ διακυβεύεται!..
Και να μιλήσει υπεύθυνα με κριτήριο την Ορθο-δοξία.. το ορθό δόγμα!..
Μπράβο στον κ. Τσελεγγίδη για τις επισημάνσεις!..