Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Πολύ μαλακό κέικ από αγνό λεμόνι

Είναι ένα κέικ παιχνίδι, πολύ εύκολο να γίνει. Δεν έχει πολύ αλεύρι και μένει στο στόμα η γεύση του αγνού λεμονιού.
Υλικά
  • 700 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  • 1 μίνι κύλινδρο βανίλια
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1,2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 190 γραμμάρια αλεύρι
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη
  • Χτυπήστε καλά ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
  • Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε με τον αυγοδάρτη
  • Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια
  • Χτυπήστε και πάλι
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι
  • Προσθέστε το υγρό μείγμα σε αυτό το μπολ με τη φαρίνα
  • Προσθέστε αργά αργά την κρέμα γάλακτος
  • Ρίξτε και τον χυμό λεμονιού
  • Ανακατέψτε απαλά
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή φόρμα κέηκ
  • Αν θέλετε μπαίνει και σε μικρά χάρτινα φορμάκια
  • Ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά
  • Αν βάλετε πιο μικρές φόρμες θέλει 25 λεπτά στο φούρνο

Και σε μικρά φορμάκια, αυτό το πολύ μαλακό κέικ λεμονιού είναι υπέροχο. Βάλτε ξύσμα λεμονιού και από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: