Είναι ένα κέικ παιχνίδι, πολύ εύκολο να γίνει. Δεν έχει πολύ αλεύρι και μένει στο στόμα η γεύση του αγνού λεμονιού.
Υλικά
Εκτέλεση
Και σε μικρά φορμάκια, αυτό το πολύ μαλακό κέικ λεμονιού είναι υπέροχο. Βάλτε ξύσμα λεμονιού και από πάνω.
Υλικά
- 700 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- Ξύσμα 2 λεμονιών
- 1 μίνι κύλινδρο βανίλια
- Ελάχιστο αλάτι
- 1,2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 190 γραμμάρια αλεύρι
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη
- Χτυπήστε καλά ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
- Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε με τον αυγοδάρτη
- Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια
- Χτυπήστε και πάλι
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι
- Προσθέστε το υγρό μείγμα σε αυτό το μπολ με τη φαρίνα
- Προσθέστε αργά αργά την κρέμα γάλακτος
- Ρίξτε και τον χυμό λεμονιού
- Ανακατέψτε απαλά
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή φόρμα κέηκ
- Αν θέλετε μπαίνει και σε μικρά χάρτινα φορμάκια
- Ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά
- Αν βάλετε πιο μικρές φόρμες θέλει 25 λεπτά στο φούρνο
Και σε μικρά φορμάκια, αυτό το πολύ μαλακό κέικ λεμονιού είναι υπέροχο. Βάλτε ξύσμα λεμονιού και από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου