της Μαίρης Ηλιοπούλου
Μια νόστιμη τραχανόσουπα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!
Υλικά
Τραχανάς ξινόχοντρος.
Τομάτα πελτέ (δύο κουταλιές της σούπας γεμάτες).
Αλάτι, πιπέρι μαύρο.
Λάδι (μια κουταλιά της σούπας μόνο).
Φέτα ή κατσικίσιο τυρί.
Κομμάτια κρέας ή και κόκκαλα από το αρνί στο φούρνο.
Βράζετε τον τραχανά με το νερό για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, την τομάτα, το λάδι. Στο τέλος προσθέτετε τα κομμάτια ή και τα κόκκαλα από το αρνί στο φούρνο που σας έχουν περισσέψει. Επίσης προσθέτετε μια κουταλιά από το λίπος και το ζελέ που έχετε κρατήσει από το ψητό αρνί. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να ψηθεί καλά ο τραχανάς, προσέχοντας να έχει αρκετό νερό ώστε να παραμείνει σούπα.
Σερβίρετε με κομμάτια από φέτα ή κατσικίσιο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί!
πηγή
Μια νόστιμη τραχανόσουπα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!
Υλικά
Τραχανάς ξινόχοντρος.
Τομάτα πελτέ (δύο κουταλιές της σούπας γεμάτες).
Αλάτι, πιπέρι μαύρο.
Λάδι (μια κουταλιά της σούπας μόνο).
Φέτα ή κατσικίσιο τυρί.
Κομμάτια κρέας ή και κόκκαλα από το αρνί στο φούρνο.
Βράζετε τον τραχανά με το νερό για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, την τομάτα, το λάδι. Στο τέλος προσθέτετε τα κομμάτια ή και τα κόκκαλα από το αρνί στο φούρνο που σας έχουν περισσέψει. Επίσης προσθέτετε μια κουταλιά από το λίπος και το ζελέ που έχετε κρατήσει από το ψητό αρνί. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να ψηθεί καλά ο τραχανάς, προσέχοντας να έχει αρκετό νερό ώστε να παραμείνει σούπα.
Σερβίρετε με κομμάτια από φέτα ή κατσικίσιο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί!
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου