Χειμωνιάτικο φαγητό, στιφάδο κάστανο! Υπέροχο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
- Μερίδες: 6
- Χρόνος προετοιμασίας: 30'
- Χρόνος μαγειρέματος: 60'
- Έτοιμο σε: 1:30 '
Υλικά
- 600γρ. κάστανα ελαφρώς βρασμένα, αποφλοιωμένα
- 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
- 150ml ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
- ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 150ml ροζέ ή λευκό κρασί
- 50ml μαύρο ρούμι
- 100ml χυμό πορτοκάλι
- 300γρ. χυμό ντομάτας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε
σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το
ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και
πιπέρι.
Βήμα 2
Σβήνετε
με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για
1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας
και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά
περίπου.
Βήμα 3
Προσθέτετε
τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15
λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου