Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Τουριστικό γραφείο διοργανώνει ταξίδια στην Συρία με την ονομασία... «Assad Tour»

Αν για τον περισσότερο κόσμο ένα ταξίδι στο εξωτερικό σημαίνει αξιοθέατα, επισκέψεις σε μουσεία, ψώνια και διασκέδαση για κάποιους άλλους μπορεί να σημαίνει βόμβες, καλάσνικοφ και κίνδυνος μέχρις εσχάτων. 
Για πελάτες με τέτοια ειδικά γούστα από όλο τον κόσμο, ένα ρωσικό τουριστικό γραφείο προσφέρει την απόλυτη εμπειρία: ένα πενθήμερο ταξίδι στην εμπόλεμη Συρία, με κόστος γύρω στα 1.500 ευρώ ανά άτομο, και εγγυημένη την απόλαυση να βρίσκεται κανείς αντιμέτωπος με τον απόλυτο τρόμο.
Οι «διακοπές στην Κόλαση» έχουν μάλιστα και όνομα, μιας και ο υπεύθυνος της εταιρίας έδωσε στην συγκεκριμένη εκδρομή το όνομα «Assad Tour». Ο Ανατόλι Αρόνοφ που «τρέχει» το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο είναι πεπεισμένος ότι θα βρεθούν αρκετοί πελάτες ανά τον κόσμο που θα ήθελαν να ζήσουν μία εμπειρία ζωής. Έστω και αν είναι η τελευταία τους, αφού -σοφά ποιώντας- μέσα στα έξοδα της αποστολής δεν υπάρχει καμία ασφάλεια ζωής ή τραυματισμού.
Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν χρειάζται παρά 20 με 30 τρελούς κάθε μήνα για να βγει το πρόγραμμα. «Απλά μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο, πετάς μέχρι την Δαμασκό, κάνεις τσεκ σε ένα ξενοδοχείο. Εγώ τηλεφωνό σε έναν Σύριο που έχει αυτοκίνητο και μετά κάνουμε βόλτα και βλέπουμε τα αξιοθέατα. Οι άνθρωποι διψούν να ζήσουν σε στιγμές και τόπους που φτιάχνεται μπροστά τους η Ιστορία».
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι σχέσεις Συρίας-Ρωσίας είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για την πραγματοποίηση τέτοιων ταξιδιών, καθώς υπήρχαν παλαιοί δεσμοί φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ η πρόσφατη παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων εκεί, δίνει ένα ακόμα μπόνους ασφάλειας για όσους βρεθούν στην Δαμασκό. 
Ήδη η εταιρία έχει κανονίσει όλες τις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες, και οι πρώτες εκδρομές θα ξεκινήσουν με τη νέα χρονιά, περιλαμβάνοντας και ένα ειδικό πακέτο για τους πιο τολμηρούς που θα τους πηγαίνει ακριβώς στην πρώτη γραμμή του πυρός. 
Όσο για το αν πεθάνει κανείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ο υπεύθυνος του γραφείου έχει την δική του αφοπλιστική απάντηση: «Αν είναι να πεθάνει στην Συρία, σημαίνει ότι ο Θεός τον ήθελε πιο πολύ κοντά του από το να τον αφήσει στην ζωντανό στη Γη». 
Με τέτοια μυαλά και τέτοιες απόψεις ένα είναι σίγουρο: ότι ο παλαβός Ρώσος τουριστικός πράκτορας είναι πιο πολύ τρελός και από τους πελάτες που θα καταφέρει να προσελκύσει. Τώρα αν θα καταφέρει να τους φέρει πίσω ζωντανούς, το λέει και ο ίδιος: ένας Θεός ξέρει...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: