Η πέστροφα και τα κάστανα κάνουν πιο χορταστική τη σαλάτα μετατρέποντάς την έτσι και σε ένα ελαφρύ κύριο πιάτο
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)Για το ντρέσινγκ
25 ml χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
1-2 κ.σ. νερό
αλάτι, πιπέρι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
500 γρ. baby πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους και κομμένες στα 4
100 γρ. ωμά κάστανα, καθαρισμένα και κομμένα σε φλοίδες*
2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
150 γρ. καπνιστή πέστροφα
1 ματσάκι baby ρόκα, τα φύλλα
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ εκτός από το ελαιόλαδο. Χτυπάμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, συνεχίζοντας ταυτόχρονα το ανακάτεμα.
Σε μια γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός από την πέστροφα και τη ρόκα και τα ανακατεύουμε.
Σπάμε επάνω από τη σαλάτα την πέστροφα με τα δάχτυλά μας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Τέλος, γαρνίρουμε με τα φύλλα της ρόκας και σερβίρουμε.
* Ωμό κάστανο σε φλοίδες{CR}Κόβουμε τα κάστανα στη μέση, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα πιέζουμε για να αποχωριστούν από τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε φλοίδες.
Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου