Ενα γρήγορο φαγάκι και νόστιμο. Για όσους βιάζονται να μαγειρεύουν πολύπλοκα κάθε μέρα. Εξάλλου, αποφάσισα να ξεκινήσω μια σειρά με τέτοιες συνταγές, όλοι βιαζόμαστε!
Υλικά
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο λευκό κρασί
- Λίγες μαύρες ελιές και κάππαρη
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες φρέσκες ή σε κουτί (τον χειμώνα)
- Μια πρέζα μπούκοβο για να «κάψει»
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κριθαράκι
- Ανακατεύετε ζωηρά, για 5 λεπτά να ροδίσει και να αρωματιστεί
- Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το κρασί
- Ψιλοκόψτε τις ελιές, στα δύο την κάπαρη
- Προσθέστε τα στο τηγάνι
- Βάλτε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι
- Προσθέστε τις ντομάτες
- Αφήστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, ανεβάστε λίγο τη φωτιά
- Προσθέστε 1 ποτήρι ζεστό νερό
- Ανακατέψτε καλά, αν χρειαστεί ως το τέλος προσθέστε κι άλλο νεράκι
- Λειτουργήστε όπως κάνετε για το ριζότο, να μην κολήσει, να μην έχει πολλά υγρά
- Θέλει συνολικά ένα 20λεπτο (προσοχή να μη γίνει λαπάς)
- Σερβίρετε με τριμμένη "παρμαζάνα χωρίς νηστεία" και μαϊντανό από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου