Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Τάρτα με κρεμμύδια, μοναδική



Τάρτα με κρεμμύδια, μοναδική


Γλυκίζουν τα κρεμμύδια όταν ψηθούν.
Λίγα παραπάνω δάκρυα αξίζουν τον κόπο γι'αυτή την υπέροχη τάρτα με κρεμμύδια.
Θα μείνετε άφωνοι με το πόσο γευστικό και «γλυκό» είναι το αποτέλεσμα.
Τρώγεται ξαναζεσταμμένη, είναι ακόμη νοστιμότερη!
Υλικά
  • 200 γραμμάρια φαρίνα από πίτουρο βρώμης για τη ζύμη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι και λίγο νερό
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη ξανθιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος παχιά

Εκτέλεση
  • Κόψτε σε λεπτές, μακριές φετούλες τα κρεμμύδια
  • Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα, στη φωτιά, να ασπρίσουν με λίγο ελαιόλαδο
  • Προσθέστε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη
  • Ανακατέψτε συχνά, τα κρεμμύδια πρέπει να ασπρίσουν, μετά να ροζίσουν, χωρίς να καούν
  • Αφήστε τα 25 λεπτά περίπου
  • Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ετοιμάστε τη ζύμη ανακατεύοντας το πίτουρο βρώμης, το βούτυρο, το αλάτι
  • Ρίξτε λίγο νερό, όσο χρειάζεται για τη ζύμη
  • Ωσπου να γίνουν τα κρεμμύδια αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί
  • Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι
  • Απλώστε τα κρεμμύδια πάνω από τη ζύμη να πάνε παντού
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα
  • Ρίξτε τα πάνω από τα κρεμμύδια
  • Ψήστε την τάρτα στο φούρνο για 45 λεπτά
  • Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα, θα σας μείνει αξέχαστο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: