Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ένα γράμμα στον Αλέξη Τσίπρα




Αγαπητέ κύριε Τσίπρα, ή μήπως να σε πω Αλέξη.

Ζητώ συγνώμη, που εκφράζομαι τόσο ανοικτά άλλα για εμένα είσαι ο πιο προσιτός πρωθυπουργός, που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Σήμερα (σ.σ. 6 Οκτωβρίου 2015) επισκέφθηκες την Λέσβο, το νησί μου, όπου ζω τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ας μπούμε στο θέμα… Ελπίζω να μην είσαι τόσο αφελής… άλλα στην περίπτωση, που δεν είδες τους τελευταίους μήνες, στο Facebook ή αλλού, όλες αυτές τις εικόνες με την κατάσταση εδώ στην Λέσβο, θα ήθελα να σου το ξεκαθαρίσω: Αυτό, που είδες σήμερα, δεν είναι η πραγματικότητα.

Δεν ξέρω, ποιος είχε την ιδέα να σταματήσει τις βάρκες να έρχονται σήμερα, να καθαρίσει τα κέντρα φιλοξενίας και τους δρόμους, να κρύψει τους Αφγανούς κλπ… όμως εδώ είναι το θέμα… φαντάσου… αυτό, που είδες σήμερα και εκατό (ή περισσότερες) φορές χειρότερο. Σε παρακαλώ έλα ξανά, άλλα στα κρυφά. Έχω ένα δωμάτιο στο σπίτι να σε φιλοξενήσω… έλα και δες και μόνος σου… όχι ως Πρωθυπουργός, άλλα ως άνθρωπος.

Σε ευχαριστώ,



ΥΓ: Ενώ βρίσκεσαι εδώ, μπορείς να στείλεις μερικούς καθηγητές στο Λύκειο της Πέτρας; Μας λείπει Βιολόγος, Μαθηματικός, Φυσικός, Χημικός, Θεολόγος, Ιστορικός και Πληροφορικός, ώστε τα παιδιά μας να είναι σε θέση να χτίσουν αυτό το νησί ξανά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: