Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κομπόστα δαμάσκηνα, με βανίλια και λεμόνι



Κομπόστα δαμάσκηνα, με βανίλια και λεμόνι

Εποχικά φρούτα, μην τα χάσετε!
Το καλό με αυτή την μέθοδο είναι ότι δεν πάνε χαμένα τα δαμάσκηνα που έχετε αγοράσει. Φτιάξτε κομπόστα και βάλτε την στο ψυγείο για 3 ημέρες. Τρώγεται θαυμάσια!

Υλικά
  • 500 γραμμάρια δαμάσκηνα ώριμα, φρέσκα
  • 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 1 κομματάκι τζίτζερ φρέσκο
  • 100 γραμμάρια φουντούκια
Εκτέλεση
  • Ανοίξτε τα δαμάσκηνα και βγάλτε τα κουκούτσια
  • Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα
  • Ανοίξτε με ένα μαχαίρι το κλωνάρι βανίλιας και βγάλτε τα μαύρα σποράκια
  • Τοποθετήστε τα στα δαμάσκηνα
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού
  • Καθαρίστε λίγο τζίτζερ και προσθέστε το (πολύ μικρό κομμάτι)
  • Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και βράστε την κομπόστα για 20-30 λεπτά
  • Οταν σερβίρετε, βάλτε φουντούκια σπασμένα από πάνω για μεγαλύτερη απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια: