Εποχικά φρούτα, μην τα χάσετε!
Το καλό με αυτή την μέθοδο είναι ότι δεν πάνε χαμένα τα δαμάσκηνα που έχετε αγοράσει. Φτιάξτε κομπόστα και βάλτε την στο ψυγείο για 3 ημέρες. Τρώγεται θαυμάσια!
Υλικά
Το καλό με αυτή την μέθοδο είναι ότι δεν πάνε χαμένα τα δαμάσκηνα που έχετε αγοράσει. Φτιάξτε κομπόστα και βάλτε την στο ψυγείο για 3 ημέρες. Τρώγεται θαυμάσια!
Υλικά
- 500 γραμμάρια δαμάσκηνα ώριμα, φρέσκα
- 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
- 1 κλωναράκι βανίλια
- Χυμός μισού λεμονιού
- 1 κομματάκι τζίτζερ φρέσκο
- 100 γραμμάρια φουντούκια
- Ανοίξτε τα δαμάσκηνα και βγάλτε τα κουκούτσια
- Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα
- Ανοίξτε με ένα μαχαίρι το κλωνάρι βανίλιας και βγάλτε τα μαύρα σποράκια
- Τοποθετήστε τα στα δαμάσκηνα
- Προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού
- Καθαρίστε λίγο τζίτζερ και προσθέστε το (πολύ μικρό κομμάτι)
- Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και βράστε την κομπόστα για 20-30 λεπτά
- Οταν σερβίρετε, βάλτε φουντούκια σπασμένα από πάνω για μεγαλύτερη απόλαυση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου