Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΔΡΑΜΑ ΜΕ «ΝΑΙ» ΦΡΙΚΗ ΜΕ «ΟΧΙ»

Υπάρχουν στιγμές στην πορεία των εθνών όπου το καλό ενδεχόμενο δεν είναι άμεσα διαθέσιμο. Ενώπιον των λαών τίθενται επιλογές που κυμαίνονται από το κακό έως το χειρότερο και το χείριστο. Το ίδιο συμβαίνει και στην προσωπική μας ζωή. Το καλό και το κακό, το πικρό και το γλυκό, το καυτό και το παγωμένο είναι οι δύο όψεις του νομίσματος της ζωής μας, την οποία ουδέποτε πρέπει να υποτιμήσουμε με θολή κρίση, παρορμητισμό, εγωισμούς, μικροπρέπειες και επικράτηση του θυμικού έναντι της λογικής.

Στην
πατρίδα μας, αυτή την περίοδο, ισχύει στο ακέραιο το προαναφερθέν σχήμα. Δεν υπάρχουν καλά σενάρια. Μόνο δεινά. Αυτό που θα κρίνουν οι Ελληνες είναι αν απλά θα επιδεινωθεί η κατάσταση ή θα μπούμε σε μια περιδίνηση σε αχαρτογράφητα ύδατα, δίχως σχέδιο και ορατές συμμαχίες που θα σταθούν δίπλα στη χώρα μας στα δύσκολα.

Η επικράτηση
του «Ναι» στο δημοψήφισμα θα σημάνει αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό. Οι σκοτεινές δυνάμεις της Ευρώπης που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες θα το εκλάβουν ως πράσινο φως. Θα νομίσουν ότι ο τρόμος κυριάρχησε και μπορεί να χειραγωγήσει τις μάζες και θα συνεχίσουν απτόητες το έργο τους. Η Ελλάδα, όμως, θα παραμείνει εντός του ευρωπαϊκού «κάδρου» και θα βρίσκεται, ως συνήθως, αντιμέτωπη με τις κακές παρέες και τις λυκοφιλίες των γραβατοφόρων πιστωτών. Οι περικοπές, το ψαλίδισμα του κοινωνικού κράτους και ο έλεγχος των πιστωτών θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Είναι μια κατάσταση η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια κατέστη δυσάρεστη και για τους περισσότερους αφόρητη.

Η επικράτηση
του «Οχι» συνεπάγεται όλα όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Θα βρεθούμε εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όχι επειδή το προβλέπει κάποια Συνθήκη ή διάταξη, αλλά διότι θα ερμηνευτεί έτσι από τους εταίρους μας. Ποιος άραγε θέλει να συναναστρέφεται ανθρώπους που δεν τον συμπαθούν; Ο νόμος δεν το απαγορεύει, αλλά οι άνθρωποι απλά δεν το κάνουν. Η επόμενη μέρα δεν έχει τύχει... περιγραφής από τον πρωθυπουργό και δεν έχει αναλυθεί στους πολίτες ποιος θα είναι ο σύμμαχός μας, ποιος θα προσφέρει χείρα βοηθείας και πότε θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στις ζωές μας έπειτα από την οδυνηρή προσγείωση σε μια νέα και άγνωστη πραγματικότητα όπου θα είμαστε έρμαια της τύχης και της γεωπολιτικής θέσης μας. Οι ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και πάμπολλα αγαθά πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, μια και η Ελλάδα έχει κυρίως εισαγωγική οικονομία.

Είτε
με το «Ναι» είτε με το «Οχι», ο βίος της παρούσας κυβέρνησης θα είναι μάλλον αδύνατον να παραταθεί διότι ούτως ή άλλως θα πρέπει να αναλάβει τις τύχες της συνέχισης των συνομιλιών με τους Ευρωπαίους ένα νέο σχήμα που θα εκφράζει ευρύτατη πλειοψηφία του λαού μας.

Σε
κάθε περίπτωση, επιβάλλεται να μείνουμε ενωμένοι και να μην κάνουμε το χατίρι των εχθρών του έθνους που απεργάζονται νέο εμφύλιο πόλεμο και διάλυση της Ελλάδας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: