Παρασκευή σπιτικής βυσσινάδας
Υλικά1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
Κατασκευή φυσικής βυσσινάδας
Αγοράζεται ώριμα βύσσινα, τα πλένετε καλά, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τα στύβετε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.
Ξεπλένετε και τις φλούδες με λίγο νερό και το ρίχνετε στο χυμό.
Βάζετε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει το σιρόπι, να γίνει όχι πολύ πηκτό όπως των γλυκών του κουταλιού.
Προσθέτεται στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, το κατεβάζεται από την φωτιά και το αφήνεται να κρυώσει.
Το φυλάτε σε καθαρή και στεγνή μπουκάλα.
Για να ετοιμάσετε μια βυσσινάδα βάζετε 1-2 δάχτυλα και γεμίζετε το ποτήρι με παγωμένο νερό.
Λικέρ βύσσινου (τσέρυ)
Υλικά1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό κονιάκ
3 κομμάτια κανέλλας
5-7 γαρύφαλλα
Παρασκευή λικέρ βύσσινου
Διαλέγεται ώριμα αλλά γερά βύσσινα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, τα πλένεται και τα βάζετε σε γυάλινο βάζο με πλατύ στόμιο.
Προσθέτεται τη ζάχαρη, κλίνεται καλά το βάζο και το αφήνεται στον ήλιο για 25 ημέρες.
Προσθέτεται τότε το κονιάκ, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα, κλείνεται πάλι καλά το βάζο και το αφήνεται στον ήλιο για άλλες 15 ημέρες.
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το λικέρ από κεράσια.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου