Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και σαμιώτικο κρασί


Τι πιο δροσιστικό για ένα καλοκαιρινό, απογευματινό γλύκισμα; Όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σε μια μπουκιά, αγκαλιασμένα με το αρωματικό ζελέ από σαμιώτικο κρασί. 

Υλικά

  • 14γρ. ζελατίνη (7 φύλλα)
  • 500ml κρασί σαμιώτικο γλυκό Μοσχάτο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 ροδάκινα, σε λεπτές φέτες
  • 4 βερίκοκα, σε λεπτές φέτες
  • 2 βανίλιες, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. σταφύλια λευκά και κόκκινα κομμένα στη μέση (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 φέτες πεπόνι, σε κυβάκια
  • 10 φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 15-20 μικρά φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε 100ml από το κρασί, μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις ζελατίνες, καλά στυμμένες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να είναι έτοιμο να πήξει.

Βήμα 4

Βάζετε τα φρούτα και τα φύλλα βασιλικού σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, ρίχνετε το μίγμα του κρασιού και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε το ζελέ και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: